30 / 04 / 2024

arsa mağdurları eylem

arsa mağdurları eylem

Balçova'da tapulu arazilerindeki imar düzenlemesinde düşük emsal verilerek mağdur edildiklerini savunan Arsa Mağdurları" olarak bilinen grup, beyaz önlük giyerek, sorunlarına dikkati çekmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

TOKİ mağdurlarından 3 farklı ilde eylem: KDV yüzde 1 olarak alınsın, taksit artışlarına indirim yapılsın!

TOKİ mağdurları, evlerinin 5 yıldır teslim edilememesi ve konut fiyatları ile taksitlere uygulanan zamlar sebebiyle mağdur oldukları için İstanbul, Eskişehir ve Kayseri'de eylem yaparak, açıklamalarda bulundu. Peki TOKİ mağdurlarının talepleri neler? İşte ayrıntılar...

'Ev sahibi olacaktık dert sahibi olduk' diyen TOKİ Tuzla mağdurlarından bir eylem daha!  

Geçtiğimiz günlerde yaptıkları eylemle seslerini duyuran TOKİ mağdurları yeni bir protesto gösterisi için daha düğmeye bastı. Mağdurlar Kartal'da bir araya gelerek, haklarını arayacak.

TOKİ Tuzla mağdurlarından eylem!

TOKİ mağdurları, senelerdir tamamlanmayan konutları sebebiyle Kartal Soğanlık Gümüşsuyu Mahallesi'ndeki Toplu Konut İdaresi Başkanlığı inşaatının önünde bir araya gelerek eski bakan Murat Kurum’u protesto etti. 

Esenyurt'ta konut mağdurlarından eylem! '14 yıldır evimizi alamadık...'

Esenyurt'ta 14 yıldır tamamlanmayan sitenin önünde toplanan konut mağdurları, bir an önce mağduriyetlerin giderilmesini talep etti.

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

Muğla’daki imar barışı mağdurları yeni bir eylem gerçekleştirdi. Büyükşehir, Menteşe belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan mağdurlar yıkım değil çözüm istediklerini söyledi

Innovia 4 mağdurlarından yeni eylem kararı! Her Pazartesi ve Perşembe Yeşil Plaza önünde toplanacaklar!

Parasını ödedikleri konutların teslim edilmemesi nedeniyle yıllardır adalet arayan İnnovia 4 mağdurları yeni eylem kararı aldı. İşte detaylar...

Evim Mağdurları AK Parti İl Başkanlıkları önünde eylem yapacak!

21 faizsiz konut şirketinin mağdurları 19 Aralık tarihinde AK Parti İl Başkanlıkları önünde eylem yapacak.

Evim mağdurları TMSF önünde eylem yaptı!

21 faizsiz konut şirketinin mağdurları, Şişli'deki  Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu binası önünde eylem yaptı. TMSF'den olumlu bir yanıt alamayan mağdurlar geceyi TMSF binası önünde geçirecek.

Evim Mağdurları'ndan Türkiye'nin dört bir yanında eylem!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan Evim Mağdurları İstanbul, Trabzon, Konya, Bursa, Gaziantep'te yeni eylemler gerçekleştirdi.

Evim Mağdurları Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı!

Tasarruf finansman şirketlerine yatırdıkları paraları geri alamayan 'Evim Mağdurları Platformu' üyesi bir grup, Maçka Demokrasi Parkı'nda eylem yaptı.

Datça’da ruhsat mağdurları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye giriyor!

Muğla´nın Datça ilçesinde, belediye tarafından verilen inşaat ruhsatlarının iptal edilmesine karşın eylem düzenleyen mağdurlar, Belediye Başkanı Gürsel Uçar'a tepkiliydi. Uçar'ın konunun çözümü için yarın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkileriyle görüşeceği belirtildi.

İzmir'deki arsa mağdurlarının sorunu çözülüyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'in Balçova ilçesinde 1980 yılından bu yana çözülemeyen ve kamuoyunda "arsa mağdurları" şeklinde bilinen konuya ilişkin bir toplantı yapıldığını söyledi ve sorunun çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Konut mağdurları Esenyurt'ta eylem yaptı!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Esenyurt'ta konut satış vaadiyle dolandırılan konut mağdurlarıyla bir araya geldi.

arsa mağdurları eylem Haberi

arsa mağdurları eylem


Kamuoyunda "Balçova Arsa Mağdurları" olarak bilinen grup, beyaz önlük giyerek, sorunlarına dikkati çekmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.


Balçova'da tapulu arazilerindeki imar düzenlemesinde düşük emsal verilerek mağdur edildiklerini savunan "Balçova Arsa Mağdurları" grubu, Konak Meydanı'nda toplandı. Beyaz önlük ve ellerinde taleplerini içeren pankartlar taşıyan ve "imar kurbanları" olduklarını ileri süren grup, sorunlarına dikkati çekmek istediklerini bildirdi.


İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne gelen grup adına açıklama yapan avukat Mustafa Kemal Turan, 2007 yılından bu yana Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) hukuk mücadelesi verdiklerini hatırlatarak, AİHM'in 3 bin bireysel başvuruyu aynı çatı altında birleştirerek davayı "toplu hak ihlali" kapsamında değerlendireceğini açıkladı.


Turan, Balçova Belediyesi tarafından 1970'li yıllarda imar planı yapılmadan kadastral parsel üzerinden satılan ve bin 898 tapulu arsayla ilgili yapılan imar planında,...