02 / 05 / 2024

arsa vergi oranları

arsa vergi oranları

Arsa vergisi, her sene arsa sahipleri tarafından devlete ödenmesi gereken vergi türü olarak ifade ediliyor. Peki arsa vergisi ne kadar? Arsa vergisi ne zaman ödenir?

Arazi vergisi oranları 2014!

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar 1319 sayılı kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Peki, arazi vergisi ne kadar? İşte arazi vergisi oranları 2014...

Konut alamayan arsa ve tarlaya yöneldi, fiyatlar rekor kırdı!

Konut fiyatlarındaki ve faiz oranlarındaki yükselişin etkisiyle yatırımcılar bütçelerine uygun arsa ve tarlalara yönelmeye başladı.

Otomobil almayı düşünenler dikkat! ÖTV matrahı güncellendi, işte yeni oran!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Elektrikli araçların Özel Tüketim Vergisi matrahlarında değişikliğe gidildi. Ancak kararda vergi oranları değişmedi.

Vergi oranları tavan yaptı! İkinci el araçlara ilgi yeniden arttı!

Ekonomist ve Vergi Uzmanı Ulaş İke, vergi oranları yüzünden insanların sıfır otomobile ulaşımının kısıtlı olduğunu söyledi. İke, “Bu yüzden insanlar, ikinci el otomobile yöneliyor" dedi.

Türkiye'de 1 milyon TL olan Fiat Egea, Bosna'da 460 bin TL! KDV ve ÖTV araç fiyatlarını katlıyor!

Otomobil fiyatları son günlerde sık sık gündem oluyor. Fiyatlarındaki yükselişlerin yanı sıra, yüksek vergi oranları aracın vergisiz fiyatını aşıyor. Türkiye'de 1 milyon TL olan sıfır araç, Bosna'da 460 bin TL'den satılıyor. 

Gıda fiyatlarında yüzde 92.2'lik artış: 100 TL'ye dolan sepetin tutarı 502 TL oldu

Birleşik Kamu-İş, TL'deki değer kaybı ve vergi oranlarının artırılmasının ardından gıda fiyatlarının temmuz ayında yüzde 12,8 arttığını hesapladı. Yıllık oran ise yüzde 92.2 olarak hesaplandı. İşte detaylar...

Yeni Dönemde Dükkan ve Arsa Satışlarında Vergi Muafiyeti Son Buluyor

15 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla, şirketlerin dükkan ve arsa gibi gayrimenkullerini satışında vergi muafiyeti dönemi sona erdi. Daha önce, şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl boyunca aktiflerinde tutup satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden muaf tutuluyordu.

Vergi artışı sonrası market fiyatlarına peş peşe zam gelecek!

İşlenmemiş gıdadaki KDV'nin yüzde 1'de sabit bırakılmasına rağmen diğer bütün ürünlerdeki vergi oranlarının artırılmasının, perakende gıda fiyatlarında en az yüzde 15 seviyesinde zamma neden olduğu ifade edildi. Peki, vergi artışının ardından market ve pazar fiyatları ne olacak? İşte detaylar...

İşte Türkiye’de en çok satılan 2. el otomobiller

Yükselen kur ve vergi oranları nedeniyle sıfır otomobil almak oldukça güç. İşte  en çok satılan ikinci el otomobiller listesi...

İphone almak artık sadece hayal! Türkiye fiyatları o kadar uçtu ki artık satılmayacak!

Türkiye'de yakın zamanda uygulanan zamlar ve vergi oranlarındaki artış, hizmetler ve ürünlerin durumunu köklü bir şekilde değiştirdi. Bu durum, piyasa dinamiklerini tamamen yeniden şekillendirdi. İphone modellerinin fiyatlarının Türkiye’de neden bu kadar pahalı olduğu dikkat çekiyor.

Zam yağmuru dudak uçuklatacak! Hangi vergi kalemlerine ne kadar zam geldi?

Yeni yıla girerken pek çok kalemde zam oranları da belirmeye başladı. Yeni asgari ücretin açıklanmasıyla yılın son günlerinde tüketim ürünlerinde başlayan zamlar, vergi kalemlerine nasıl yansıyacak? İşte detaylar…

Dikkat! 2023 yılında ödeyeceğimiz vergi ve harçlara büyük zam geldi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı dakikalar önce yaptığı açıklamada, vergi ve harçlara zam yapıldığını duyurdu. Peki yeni yılda alınacak vergi ve harçlarda yapılacak artış oranları ne kadar olacak?

Evi, arsası ve iş yeri olanlara zamlı vergi şoku! Ocak'ta yüzde 61.46 zam geliyor! Tapu sahipleri dikkat!

Yeniden değerleme oranının yüzde 122.93 olarak açıklanmasıyla emlak vergisinin ne kadar zamlanacağı belirlendi. 2023'de emlak vergisi yüzde 61.46 zamlı ödenecek. Konut, arsa, iş yeri gibi gayrimenkul türüne ve büyükşehir ile büyükşehir olmayan şehirlere göre oranlar değişecek. İşte merak edilenler..

Almanya'da yaklaşık 36 milyon gayrimenkul için emlak vergisi beyannamesi zorunlu oldu! 25 bin avroya kadar cezası var!

Almanya'da yeni emlak vergisi (Grundsteuererklärung) değerlendirmesi çerçevesinde yaklaşık 36 milyon gayrimenkulün senelik vergi oranlarının yeniden tespiti için tüm emlak sahiplerinin 31 Ekim 2022 tarihine kadar beyannamelerini maliyeye yollaması gerekli. İşte ayrıntılar...

arsa vergi oranları Haberi

arsa vergi oranları

Arsa vergisi 2014!

Arsa vergisi, emlak vergisi kapsamında ödeniyor. İki eşit taksit halinde ödenebilen arsa vergisi, arsaların rayiç bedelleri üzerinden arsa vergi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor.


Arsa vergisi oranları, normal yöreler ile büyükşehir belediyelerinde farklılık gösteriyor. Arsa vergisi 2014 oranları aşağıda sıralanıyor:


2014 yılı arsa vergisi oranları..

Normal Yörelerde

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Örnek hesaplama

Rayiç bedeli 50 bin TL olan normal yöre sınırları içerisinde yer alan arsa için ödenecek vergi bedeli: 150 TL


Rayiç bedeli 50 bin TL olan büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde yer alan arsa için ödenecek vergi bedeli: 300 TL


Arsa vergisi ne zaman ödenir?

Gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye ödenecek arsa vergisi için ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında...