08 / 05 / 2024

Askeri alanların tümü taşınacak mı

Askeri alanların tümü taşınacak mı

Askeri alanların şehir dışına taşınması konusunda Genelkurmay gibi karargâhların yer almadığını belirten Özhaseki, “Kuvvet komutanlıklarının veya benzer yerlerin taşınıp taşınmayacağı hususu Milli Savunma Bakanlığı’nın ve Başbakanlığın takdirinde” dedi.

Ons altın tüm zamanların en yüksek seviyesinde! Yatırımcılar hazır olun! Gram altın için rekor tahmin ortaya çıktı!

Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarında faiz indirimi için bekleyecek zamanının olduğunu açıklamasının ardından ons altın tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. Gram altın için rekor tahminler ortaya çıktı. 

Ali Kurt: 201 milyon dolar borçla devraldığımız KİPTAŞ'ın tüm borçlarını sıfırladık!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada  KİPTAŞ'ı 201 milyon dolar borçla devraldıklarını belirterek, şirketin tüm borçlarını sıfırladıklarını söyledi. 

İstanbul'daki orta ve üzeri riskli yapıların tamamı 4 kez dönüştürebilirdi! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı depreme hazırlık çalışmasına göre İstanbul’da orman ve askeri alanlar imara açılarak yaratılan toplam 85 milyar dolarlık rant ile İstanbul’daki orta ve üzeri riskli yapıların tümü 4 defa dönüştürebilirdi. İşte o raporda yer alan detaylar...

Altın tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı!

Son zamanlarda rekor üstüne rekor kıran altının ons fiyatı bugün 2 bin 62 dolar ile tüm zamanların en yüksek yıllık kapanışına imza attı.

Mert Başaran: Altın tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topluyor! 

Altın fiyatları güne yükselişle başlarken gözler altın fiyatlarına çevrildi. Mert Başaran, altının tüm zamanların zirvesini kırmak için enerji topladığını açıkladı.

Dacia'nın tüm modellerinde yüzde 3.29 faiz fırsatı! Aylık 32 bin 482 TL ödeme ile sıfır araçlar! 

Dacia'nın tüm modellerinde Kasım ayına özel dev kredi fırsatı başladı. Peki Dacia sıfır araç fiyatları ne kadar? İşte 19 Kasım 2023 fiyat listesi...

Antalya'daki tarım alanları, konut ve turizm alanlarına dönüştürülecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi'nde Aksu’da ve Kaş’ta tarım alanlarının dönüşümüne ilişkin teklifler oybirliği onaylandı. Böylece tarım alanları konut ve turizm alanlarına dönüştürülebilecek.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

DASK fonlarında mevduat düzenlemesi! Tüm bankaların hesaplarında değerlendirilebilecek!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) fonlarının tüm bankaların vadeli ya da vadesiz mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirilmesine karar verildi. Söz konusu düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kia Ceed HB modeline tamı tamına 139 bin 878 TL zam geldi! İşte tüm Ceed modellerinin fiyatı...

Kia; Ceed HB, Ceed SW ve XCeed modellerinin fiyat listesini revize ettiğini ve bu modellere ağustos ayı kapsamında zam yaptığını duyurdu. Ceed modellerinin yeni fiyat listesini resmi internet sitesinden paylaşan Kia’nın tüm Ceed modellerinin yeni fiyatı merak konusu oldu.

Borsa tüm zamanların rekorunu kırdı! İşte en çok prim yapan hisseler!

Borsa endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. BIST 100 endeksi günü 7 bin 714 puandan tamamlarken, yüzde 3,67 oranında değer kazandı.

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Ekonomimiz tüm olumsuzluklara rağmen 2022'de yüzde 5,6 büyüdü!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, 2022 yılını etkisi altına alan savaşın tüm olumsuzluklarına rağmen ekonominin yüzde 5,6 oranında büyümeyi başardığını belirtti.

Askeri alanların tümü taşınacak mı Haberi

Askeri alanların tümü taşınacak mı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, gazete, TV ve ajansların Ankara temsilcileriyle buluşmasında Doğu ve Güneydoğu’da terörden temizlenen alanların yeniden inşasının sürdüğünü söyleyerek “Sur haricindeki Şırnak merkez dahil olmak üzere altı ilçede en geç bir yıl içerisinde bütün işleri bitiririz” dedi.



Diyarbakır’da bin kadar konutun yılbaşına kadar hak sahiplerine dağıtılacağını ifade eden Özhaseki, Silopi’de, Cizre’de çalışmaların başladığını aktardı.  Sur’da konut dışında tarihi eserlerin restorasyonu, Diyarbakır evlerinin yapılması, geleneksel dokunun korunmasının zaman alacağını aktaran Özhaseki, “Çünkü her birisinin projelerinin yapılıp, kuruldan geçirilip ince işçilikle uzun uzun çalışmalarla ortaya çıkması 2 seneyi alacak gibi gözüküyor.”


Turizm merkezi


Kaç katlı olursa olsun kirlilik oluşturan tüm yapıların Sur dışına taşınması, yıkılması gerektiğini belirten Özhaseki, bu şekilde hareket edildiğinde en önemli turizm destinasyon merkezlerinden birinin de Sur...