05 / 05 / 2024

Atatürk Havalimanının büyüklüğü

Atatürk Havalimanının büyüklüğü

1971 yılında Atatürk Havalimanı, Ortadoğu ve Balkanların en büyük havalimanı olacak şekilde planlanarak inşa ediliyormuş. 340 bin metrekarelik saha üzerinde, iki üniteden meydana gelecekmiş ve bir buçuk milyara mal olacakmış.

Atatürk Havalimanı'nın bitişiğindeki konut ve ticaret alanlar için kritik karar: Mahkeme imar planını durdurdu!

Atatürk Havalimanı’nın bitişiğindeki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 27 bin metrekarelik alanın konut ve ticaret imarına açılmasıyla ilgili mahkemeden karar geldi.

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Emlak Katılım'ın aktif büyüklüğü 151 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti

Emlak Katılım’ın, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde aktif büyüklüğü 150,7 milyar TL olurken ülke ekonomisine sağladığı katkı 71,2 milyar TL olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıtntıları...

Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 20,3 trilyon liraya yükseldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Ağustos 2023 döneminde 2022 sonuna kıyasla yüzde 41,7 artış göstererek, 20 trilyon 331,9 milyar liraya yükseldi.

Adra GYO’nun halka arzı sonuçlandı! Halka arzın büyüklüğü 1,6 milyar TL oldu.

Garanti BBVA Yatırım liderliğinde 14-15 Eylül 2023 tarihlerinde “Borsada Satış” Borsa İstanbul Birincil Piyasa'da pay başına 22,66 lira sabit fiyatla gerçekleşen halka arzın büyüklüğü 1,6 milyar TL oldu.

Kaleseramik halka arzının büyüklüğü 2,73 milyar TL oldu! Planlananın 3,3 katı talep geldi!

Kaleseramik'in halka arzda planlanan tahsisatın toplam 3,3 katı talep gelirken, halka arzının büyüklüğü 2,73 Türk Lirası olarak açıklandı. İşte ayrıntılar...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı Büyük İstanbul Mitingi ile açıldı!

Dünyanın 5. Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Büyük İstanbul Mitingi" ile hizmete açıldı.

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi dünyada beşinci, ülkemizde ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyor.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı yarın açılacak!

Yarın gerçekleştirilecek "Büyük İstanbul Mitingi" ile birlikte, dünyanın beşinci, Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğine sahip olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı hizmete açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açılışa katılacak.

Oyun sektörünün büyüklüğü 1 milyar dolar eşiğini aştı!

Oyun ve eğlence dünyasının büyümesi devam ederken, üretici şirketler 120'den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Atatürk Havalimanı’nın yanında 433 bin metrekarelik fuar alanı yapılıyor! İnşaat başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nın yanında 433 bin metrekare büyüklüğe sahip olacak bir fuar alanı için inşaata başlandığını belirtti. İşte ayrıntılar...

Bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü yüzde 46 artarak 13,5 trilyon TL oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Türk bankacılık sektörünün toplam aktif büyüklüğü ekim ayı itibarıyla 2021 yılı sonuna kıyasla yüzde 46 arttı ve 13,5 trilyon TL'ye ulaştı.

Tasarruf finansman sektörünün 2023 sektör büyüklüğü hedefi 75 milyar lira!

Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal yaptığı açıklamada tasarruf finansman sektörünün 2023 büyüklük hedefinin 75 milyar Türk Lirası olduğunu söyledi.

Atatürk Havalimanının büyüklüğü Haberi

Atatürk Havalimanının büyüklüğü



Yeşilköy, Ortadoğu ve Balkanların en büyük havalimanı oluyor


Mehmet TÜRKER


  ORTADOĞU ve Balkanların en büyük havalimanı olacak şekilde planlanarak inşa edilmekte olan Yeşilköy Havalimanı'nın ilk ünitesi 1975 yılında hizmete girecektir. Tamamı 1980 yılında açılacak olan ve iki üniteden meydana gelen Yeşilköy Havalimanı bir buçuk milyar liraya mal olacaktır.

  Uluslararası hava yolu şebekesi içinde Avrupa ile Uzakdoğu arasında, Ortadoğu'nun en önemli uğrak yeri olarak kabul edilen Yeşilköy Havalimanı İstanbul il sınırına 20 kilometre uzaklıkta 340 bin metrekarelik bir alana yayılmaktadır. Dört üniteden meydana gelen üçgen şeklindeki terminaller 400 metre çapındaki bir daire çevresinde yer alacaktır. Dört ünitelik terminal...