28 / 04 / 2024

atık araçlarına çipli takip

atık araçlarına çipli takip

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarının bulunduğu Kocaeli bölgesinde insan ve de çevre sağlığına zararlı sanayi atıklarının kaçak dökümünü önlemek için çipli takip sistemi hayata geçirildi.

Borsa sevdalılarına bir iyi bir de kötü haber!

Günün ilk yarısında yükselen borsa yatırımcıların gündemindeki yerini korurken Mescomedia Genel Müdürü ve borsacı Mehmet Mescioğlu, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda borsa sevdalılarına bir iyi bir de kötü haber verdi. İşte Mescioğlu'nun o paylaşımı...

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

Konut kredisi faiz oranları satışları yavaşlattı! Konut yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu?

Türkiye genelinde konut satış hızı kredilerdeki kısıtlama ve kredi faiz oranlarının yüksek olması gibi nedenlerle yavaşladı. Bu durum konuta olan cazibeyi azaltırken vatandaşlar başka yatırım araçlarına yönelmeye başladı.

İSPARK dolandırıcılarına dikkat! ''QR kodu taratınız'' tuzağına düşmeyin! 24 saat içinde hesaplarınız boşaltılabilir...

İstanbul'da park halindeki araçların üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSPARK logoları bulunan 'Park borcunuzu ödemek için QR kodu taratınız' yazılı ve 24 saat içerisinde borcun ödenmesini belirten etiketler yapıştırıldı. QR kodu taratarak ödeme sayfasına yönlendirilenler ise tuzağa düşüyor.

Türkiye pazarına yeni marka girdi! İşte araçların fiyatları

SHSFilo, DFSK Motor’un, 2 benzinli SUV, 2 benzinli ticari ve 2 elektrikli ticari araçtan oluşan ürün gamının satışına çıktı. İşte araçların satış fiyatları ve detayları...

Hatice Kolçak'tan altın yatırımcılarına kötü haber! Altın fiyatları bu yıl daha da düşebilir!

Altın, dolar ve kripto piyasasına yönelik açıklamalarda bulunan ekonomist Hatice Kolçak altın yatırımcılarına kötü haber verdi. Altın fiyatları bu yıl daha da gerileyebilir....

Yatırım araçları içinde gayrimenkul yatırımı açık ara önde: Konut yüzde 150 prim yaptı!

İnsanların barınma ihtiyacını gideren konutlar aynı zamanda yatırım aracı olarak da tercih ediliyor. Son bir yılda konut yatırımı yüzde 150 kazanç sağlayarak diğer yatırım araçlarına karşın açık ara öne geçti. 

Yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım araçları peş peşe sıralandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına dair finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını yayımladı. Peki geçen ay en çok hangi yatırım kazandırdı? İşte detaylar...

Ramazan Kurtoğlu'ndan arsa, konut, altın yatırıcılarına kırmızı kodla uyarı geldi! Sakın bunu yapmayın...

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, şahsi twitter sayfası üzerinden arsa, konut ve altın yatırımcılarına kırmızı kodla uyardı. 

2. el araçları sıfır fiyatının üzerinde pazarlayanlara 35,4 milyon TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2. el araçların üretici tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilan yoluyla pazarlanmasına yönelik kısıtlamaya aykırı ilan verenlere 35 milyon 447 bin TL idari para cezası uygulandığını belirtti.

İkinci El Araç Fiyatlarına Sınırlama: Ticaret Bakanlığı Kararı Ne Getiriyor?

Kısa süre önce ikinci el motorlu kara taşıtları hakkındaki karar Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. İkinci el araçların sıfır araçlardan daha fazla fiyata satışı sunulması Ticaret Bakanlığı tarafından 2024 yılına kadar yasaklandı. Bu kararla araç piyasasında yeni dönem başladı. 

Memur maaşlarına ne kadar zam gelecek? Öğretmen, hemşire, mühendis maaşları tek tek açıklandı! Bu rakamlara göz atın!

Memur maaşlarına Temmuz ayında ne kadar zam geleceği sık sık merak konusu oluyor. Peki memur maaşlarına seyyanen ve yüzdelik zam yapılırsa kim kaç TL maaş alacak? 

En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak mı? Yeni memur maaşlarına okkalı zam ne zaman gelecek?

Temmuz ayına kısa süre kala memur maaş zamlarının ne zaman yapılacağı sorgulanıyor. Peki, En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak mı? Yeni memur maaşlarına okkalı zam ne zaman gelecek? İşte detaylar...

atık araçlarına çipli takip Haberi

atık araçlarına çipli takip

Türkiye nüfusunun üçte birinin yaşadığı Marmara bölgesinde yer alan Kocaeli’nde sanayi atıkları “tehlikeli atık lisanslı araçlar” tarafından taşınıyor. Geri dönüşüm ve bertaraf tesislerine teslim edilen atıklar, güvenli bir şekilde imha ediliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kocaeli Valiliği’nin ortaklaşa yürüttüğü proje ile atık taşıma lisansı bulunan 539 araç, 24 saat boyunca izleniyor. Türkiye’nin her bölgesine giden ve sanayi atıkları alabilen bu araçlar uydu aracılığıyla her an takip ediliyor. Belirtilen güzergahın dışına çıkan ya da yükünü geri dönüşüm tesisine götürmediği tespit edilen araçların bağlı bulunduğu firmalara, 505 bin ile 5 milyon lira arasında para cezası ile lisans iptaline kadar varan cezalar veriliyor.

Sistem nasıl çalışıyor?

Kocaeli Ulaşım  Koordinasyon  Merkezi’nden (UKOME) hafriyat  taşıma  güzergahı  alan  kamyonların, güzergah  dışına  çıkıp çıkmadığının  kontrol  edilmesi  amacıyla  hafriyat...