14 / 05 / 2024

Atıklarla mücadele çalışmaları

Atıklarla mücadele çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı katı atık düzenli depolama tesisleri ile 46,5 milyon kişiye hizmet veriyor. Bakanlık atıklar ile mücadele kapsamında çalışmalarına da hız verdi.

Japonya'dan Türkiye'ye övgü: Deprem bölgesindeki yeniden inşa çalışmaları takdire şayan!

Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı (JICA) Başkanı Dr. Tanaka Akihiko, Türkiye’nin depremle mücadelede çalışmaları ile kalıcı konutların yapımı konusunda övgülerde bulundu. Bakan Özhaseki de çok hızlı hareket edildiğini ve teslimlerin gelecek sene yapılacağını belirtti. İşte ayrıntılar...

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları son gaz! Şehrin geleceği garantiye alınıyor!

Kocasinan Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde Erkilet Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki 2. etabın temeli atıldı ve inşaat çalışmaları son gaz devam ediyor. 

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kentsel dönüşüm atılımına gelecek sene 15 şehrin dönüşüm stratejileri de dahil edilecek. İstanbul’un altyapı sistemlerinde afet risk önceliklendirme çalışmaları yürütülecek, 20 şehir için Tarihi Kent Merkezi planlaması yapılacak.

Samsun Canik'te kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 45'i tamamlandı!

Samsun'un Canik ilçesinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde çalışmaların yüzde 45'i tamamlandı.

Gaziantep Şahinbey kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hızlandı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, devam eden çalışmaları inceledi.

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

İzmir Çiğli'de hayata geçecek kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde uzlaşma görüşmeleri 31 Ağustos'ta başlayacak. 

Beykoz'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

KİPTAŞ’tan Beykoz Belediyesi’ne devredilen arazilerde devam ettirilen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili adımlar atılıyor. Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

KİPTAŞ Locamahal projesinde çalışmalar tamamlanıyor!

KİPTAŞ tarafından Zeytinburnu'nda hayata geçirilen Locamahal kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar son aşamaya geldi. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi verdi.

Sivas Belediyesi kiracılarından kira almayacak!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele çalışmaları kapsamında desteklerine devam eden Sivas Belediyesi, 17 Mayıs tarihine kadar uygulanacak olan "tam kapanma" sebebiyle kiracılarından mayıs ayı kiralarını almayacak.

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Gaziosmanpaşa'da devam eden We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden projenin son durumu hakkında bilgi aktardı.

İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmaları için korkunç iddia!

İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili uzmanlardan korkutan iddia ortaya atıldı. İddiaya göre; belediyeler, binalarda asbest ölçümünü yeteri kadar yapmadı ve asbest için formalite rapor hazırladı.

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'ın Kirazlı Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları başladı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projeyle ilgili son durumu aktardı.

Kayseri Hacılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Kayseri Hacılar'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında daire teslimleri devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan yaz ayında yeni binaların temelinin atılacağının müjdesini verdi.

Atıklarla mücadele çalışmaları Haberi

Atıklarla mücadele çalışmaları

Katı atık düzenli depolama sayısı ülke genelinde 76’ya ulaştı. Bu tesisler ile 1010 belediyede 46,5 milyon kişiye hizmet veriliyor. Ayrıca, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Bursa, Kocaeli, Bolu, Sakarya, Konya, Kayseri ve Amasya’nın da arasında yer aldığı 16 çöp depolama tesisi aynı zamanda elektrik elde edilen tesisler haline getirildi. 2023 yılında ise ülkemizin tamamına katı atık düzenli depolama hizmeti verilecek.


2013 yılı itibariyle bin 395’e ulaşan geri kazanım tesisleriyle ekonomiye yıllık 2.1 milyar TL'lik değer sağlandı. Tehlikeli atık geri kazanım tesisi sayısı 2003 yılında 18 iken, bu sayı bugün 313’e ulaştı, 1. Sınıf Tehlikeli Atık Düzenli Depolama Tesisi sayısı 7’ye, ve beraber yakma tesis sayısı 36’ ulaştı. 2023 yılında ise atıklardan 6 milyarlık ekonomik katkı hedefleniyor.


Ambalaj atıkları lisanslı toplama – ayırma ve...