07 / 05 / 2024

atışalanı kentsel dönüşüm

atışalanı kentsel dönüşüm

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Şu anda ilçemizde 10 binin üzerinde konut ya üretim aşamasında, ya da proje aşamasında. İlçemizde yeni 10 bin konut hedefini aştık." dedi..

Kentsel dönüşüm belediye başkanları ve sülalesini tapu zengini ediyor!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, konut sektörünün gündeminde yer alan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu.

Bolu'nun o ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi 733 milyon TL’ye mal olacak!

Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde çalışmalar hızlandırıldı. Projenin 733 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

Bolu Gerede Demirciler Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Bolu Gerede Demirciler Mahallesi Riskli Alan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşaatı başlıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre  Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Hekimoğlu Grup İnşaat A.Ş. ve Hime İnşaat A.Ş. ortak girişimi arasında sözleşme imzalandı.

Bursa'da Karapınar’da kentsel dönüşüm alanının temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanındaki birinci etap temel atma töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, törende yaptığı konuşmada, daha güzel bir Bursa yaratmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kentsel dönüşümü hızlandıracak teklif, TBMM’ye sunuldu yüzde 50+1 dönemi başlıyor! İşte yapılacak değişiklikler...

Türkiye'nin gündeminde yer alan kentsel dönüşüm projesi için yeni adım atıldı. Ak Parti tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm Yasa Teklifi Meclis'e sunuldu. İşte yasa teklifinde yer alan maddeler ve detayları...

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Karabağlar Şehitler Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşümde örnek bir model gerçekleştirmek ve yaşadıkları semti daha da güzelleştirmek adına kentsel dönüşüm derneği kurdu.

İzmir Gaziemir'de kentsel dönüşüm tam gaz! Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı 2. etap için imza atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 300 bağımsız birimi kapsayan 2. etabın inşasını başlatacak imzayı attı. Soyer, konuyla ilgili açıklamalarda da bulundu...

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinde 3. Etap için imzalar atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kent vizyonu kapsamında Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimi kapsayan üçüncü etabın yapım çalışmalarına start vermek için belediye şirketi İZBETON ile protokole imza atıldı.

Kayseri Oruçreis kentsel dönüşüm için imzalar atılmaya başladı!

Kayseri Oruçreis Mahallesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, arasında imzalar atılmaya başladı. 

Konya Şükran'da kentsel dönüşümün temelleri atılıyor!

Konya Meram'a bağlı Sahibata Mahallesi'nde kentsel dönüşümün ilk temelleri  atılıyor. Proje ile 6 bina yenilenecek. 

Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı. 

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

İzmir Çiğli'de hayata geçecek kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde uzlaşma görüşmeleri 31 Ağustos'ta başlayacak. 

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

atışalanı kentsel dönüşüm Haberi

atışalanı kentsel dönüşüm

"Esenlerde hayatı yeniliyoruz" sloganıyla yürütülen kentsel dönüşüm projeleri ile bir taraftan mülkiyet sorunları çözülürken bir taraftan da donatı standartları ve yapı kalitesi yüksek yaşanabilir kentsel mekânların oluşturulduğunu kaydeden Göksu, "Esenlerde 1 kilometre kareye 68 bin kişi düşüyor. İstanbul nüfus ortalamasının 5 katı nüfusa sahibiz. Şu anda kentsel dönüşüm ilçemizde büyük bir ivme kazandı" yorumunu yaptı. 


Kamuoyunda Kentsel Dönüşüm Kanu1^ nu olarak bilinen "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanununun yürürlüğe girmesinden ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 5 Ekim 2012 tarihinde törenle Türkiye'deki kentsel dönüşüm seferberliğini başlattığı Esenler'deki dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

2 PROJEDE KONUTLAR VERİLDİ 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi'nin ortaklaşa "Çocuklarınıza tabut değil, güvenli konut bırakın" sloganıyla Esenlerde yürüttüğü kentsel yenileme çalışmalarında...