29 / 04 / 2024

Autopiada tasfiye kararı

Autopiada tasfiye kararı

Türkiye'nin yanı sıra Avrupa’nın da ilk otomobil konseptli AVM’si olan Autopia’da ortaklar mal paylaşımında anlaşamadı. Mahkeme, 300 milyon dolar değerindeki otomobil AVM'sinin tasfiyesine karar verdi.

Mahkemeden Çinli emlak devi Evergrande için tasfiye kararı!

Dünyanın en borçlu gayrimenkul geliştirme şirketi olarak bilinen Evergrande şirketi için Hong Kong mahkemesinden tasfiye kararı çıktı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Kripto para piyasasında beklenen oldu! Dev şirket iflas başvurusu yaptı

Kripto paraların son dönemde yaşadığı düşüşler sonunda beklenen iflas haberinin ilkinin gelmesine neden oldu. İngiliz Virginia Adaları'nda görülen mahkeme sonunda verilen tasfiye kararı verilen Singapur merkezli Three Arrows Capital, ABD’de mahkemeye iflas başvurusu yaptı.

Gerçek Evim vurgununda 58.5 milyon TL para ele geçirildi! 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) tasfiye kararı aldığı firmalardan biri olan Gerçek Evim'in sahibi SAS Holding soruşturmasında 58.5 milyon TL ele geçirildi.

21 tasarruf finansman şirketi 53 bin kişiyi mağdur etti!

Mart'ta kanunlaşan Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu ile tasarruf finansman firmalarına 100 milyon Türk Lirası sermaye koşulu koyuldu, 21 tasarruf finansman şirketine ilişkin de tasfiye kararı alındı. Tasfiye kararının ardından 53 bin kişi mağdur oldu.

21 tasarruf finansman şirketinin tasfiyesi TMSF tarafından yönetilecek!

Geçtiğimiz günlerde tasfiye kararı alınan toplam 21 tasarruf finansman şirketinin çözümlemesini Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu sağlayacak.

Faizsiz konut şirketi mağdurları dikkat!

Tasarruf finansman sistemi dahilinde ev satışı yapan 21 firma için geçtiğimiz günlerde BDDK tarafından tasfiye kararı verilmişti. Sistemin önemli isimlerinden FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, vatandaşlardan süreci dikkatli takip etmelerini istedi. 

Faizsiz konut şirketlerinde kaç mağdur var?

Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu’nda yapılan değişiklik ile 21 şirket için tasfiye kararı verilmişti. Bu şirketlere 45 bin aile tarafından para yatırıldığı ortaya çıktı. 

Eyüboğlu ailesi miras kavgasında tasfiye kararı!

Demir çelik sektörünün önemli ailelerinden biri olan Eyüboğlu Ailesi miras kavgası nedeniyle yok olma eşiğine geldi. Mahkeme aileye ait olan EPAŞ Endüstri Mamulleri AŞ’nin tasfiyesi karar verdi. Tasfiye edilen şirkette neredeyse 200'e yakın gayrimenkul yer alıyordu.

Gerçek Evim'den 600 milyon TL'lik vurgun!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) tasfiye kararı aldığı firmalardan biri olan Gerçek Evim'in saadet zinciri olduğu ortaya çıktı. 13 bini aşkın kişiden aylık yüzde 10 kâr payı vaadi ile 600 milyon lira para toplayan SAS Holding'in akıllara zarar vurgun hikayesi...

Tasarruf finansmanı düzenlemesi konut sektörünü nasıl etkiledi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tasarruf finansmanından yapılan düzenleme ile konut sektöründe yeni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenleme ile 29 şirket için tasfiye kararı verildi. 

Tasfiye edilen faizsiz konut şirketlerinde yatırımı olanlar dikkat!

Faizsiz finansman modeliyle konut ve taşıt sahibi olmaya imkan sunan tasarruf finansman şirketlerinin 21'i hakkında tasfiye kararı alındı. Peki, söz konusu şirketlerde yatırımı bulunanlar ne yapacak?

Faizsiz konut şirketleriyle ilgili son dakika kararı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 21 faizsiz konut şirketinin tasfiye edilmesine ilişkin karar aldı. BDDK tarafından alınan karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında duyuruldu.

Özderici GYO, Özderici Varlık Kiralama'nın tasfiye sürecini başlattı!

Özderici GYO'nun bağlı ortaklığı Özderici Varlık Kiralama A.Ş.'nin (VKŞ) tasfiye sürecinin başlatılmasına ve tasfiye memuru atanmasına dair karar İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından ticaret siciline 11 Mayıs 2020 tarihinde tescil edildi. 

Autopiada tasfiye kararı Haberi

Autopiada tasfiye kararı

Türkiye'nin yanı sıra Avrupa’nın da ilk otomobil konseptli AVM’si olan Autopia’da ortaklar mal paylaşımında anlaşamadı. Mahkeme, 300 milyon dolar değerindeki otomobil alışveriş merkezi için önce kayyum ataması yaptı. Ancak sorun yine çözülemedi. Mahkeme son olarak şirketin tasfiyesine karar verdi. Atanan tasfiye memuru borçları ödeyecek kalan malları, Keleşoğlu- Gül İnşaat'ın sahipleri arasında bölüşecek. Ortaklar arasındaki anlaşmazlık, galericilerin yanı sıra yatırım amaçlı alan sanatçı Ferdi Tayfur da vurdu.


ORTAKLAR PAYLAŞIMDA ANLAŞAMADI


Sahipleri, aynı zamanda yakın akraba da olan Keleşoğlu İnşaat-Gül İnşaat Ortaklığı ile Esenyurt’ta inşa edilen üç stadyum büyüklüğündeki Autopia’da

toplam 542 mağaza bulunuyor. Autopia’nın yüzde 41 hissesi Gül kardeşlere, yüzde 52’si Keleşoğlu Ailesi’ne, yüzde 5 hisse ise Sayın Ailesi’nin şirketi Hasyap Gayrimenkul Yatırım Paz. A.Ş.’ye ait. Dev merkezdeki 542 mağazadan 270 kadarı otomobil...