05 / 05 / 2024

avm yasası tbmm

avm yasası tbmm

Alışveriş merkezlerinde, esnaf ve sanatkar işletmecilerine rayiç bedel üzerinden kiraya verilmek üzere, toplam satış alanının en az yüzde beşi oranında yer ayırtan yeni AVM yasası çıktı mı? İşte AVM yasası sonucu...

Emekliye 5 bin TL'lik ikramiye düzenlemesi TBMM'de kabul edildi

Çalışmayan emeklilere 5 bin Türk Lirası ikramiye ödenmesi kapsamında torba yasasında yer alan madde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre yapılacak 5 bin Türk Lirası ödemeden yalnızca çalışmayan emekliler faydalanabilecek.

2023 af yasasında son durum ne? Yargı paketinde af yasası olacak mı?

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 7. Yargı Paketi ile infaz indirimi konusu gündemde. Yeni yasada infaz düzenlemesi ayrıntıları netleşirken, pek çok kişi af yasası hakkında da bilgi sahibi olmak istiyor. Peki yargı paketinde af yasası olacak mı?

1994 SSK girişli erkek ne zaman emekli olur? 1994 yılı girişli kadın ve erkeklerin EYT prim gün sayısı!

EYT yasası, TBMM Genel Kurulu toplantısında kabul edildi. Peki “1994 SSK girişli erkek ve erkek ne zaman emekli olur?” İşte detaylar!

Kadıköy Söğütlüçeşme'de yapılması planlanan AVM-Gar projesi TBMM gündeminde!

İstanbul Söğütlüçeşme'de yapılması planlanan AVM-Gar projesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, konuyu Meclis'e taşıdı. 

Genel Sağlık Sigortası borcu olanlar dikkat! Faiz ve cezalar silinecek!

Borcu olan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yapılandırma yasası TBMM tarafından kabul edildi. 30 nisan 2021 tarihinden önce kamuya olan tüm borçları kapsayan yasa ile vatandaşlar faiz ve cezalardan kurtulacak.

Yeni imar yasası 2021!

İmar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile riskli yapıların yıkımı için süreç yeniden düzenlenecek. İşte yeni imar yasası 2021...

AVM’lerde TL’ye dönüş yatırımcıyı etkiler!

Mallmark’ın kurucusu Aytaç Özçiçek, AVM’lerde kira sözleşmelerinin TL üzerinde yapılmasıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Özçiçek, yeni yasasının yatırımcıları etkileyeceğinş, kiraların düşeceğini söyledi.

İmar Affı Kanunu 2018!

Halk arasında imar affı olarak tabir edilen imar barışı yasası TBMM Başkanlığına sunuldu.

2/B yasasına ilişkin 5 soru mecliste!

2/B yasası olarak bilinen 6292 sayılı Kanun kapsamındaki uygulamalar TBMM'de konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Ankara NataVega AVM'ye hayvanat bahçesi geliyor!

Ankara NataVega AVM'nin eksi ikinci katına hayvanat bahçesi yapılacak. Avukat Sedat Vural, AVM’ye hayvanat bahçesinin UNESCO Hayvan Hakları Bildirgesi ile Hayvan Hakları Yasası’na aykırı olduğunu söyledi.

Gecekondu Yasası’nda değişiklik teklifi Meclis'e sunuldu!

Gecekondu Yasası’nda değişiklik öngören kanun teklifi, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve 25 Ak Partili milletvekili tarafından TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Zekeriya Mutlu: 'AVM yasası yeterli değil'

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, AVM kanununun esnafın ihtiyaçlarını karşılamadığı ifade ederek, "AVM'ler gelmesin demiyoruz. AVM'ler şehir merkezinden uzakta açılsın" dedi.

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinden olacak!

Perakende yasasında büyük uzlaşma sağlandı Perakendeciler ve AVM yatırımcıları, perakende yasasına ilişkin ortak metinde anlaşma sağladılar. Varılan anlaşmaya göre AVM'lerde ortak alan giderleri artık TL cinsinden olacak.

avm yasası tbmm Haberi

avm yasası tbmm

Yeni AVM yasası çıktı mı?

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Yasalaşan düzenleme gereğince, Alışveriş merkezlerinde, acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk oyun alanı gibi ortak kullanım alanları oluşturulması gerekiyor.


Alışveriş merkezlerinde, esnaf ve sanatkar işletmecilerine rayiç bedel üzerinden kiraya verilmek üzere, toplam satış alanının en az yüzde beşi oranında yer ayrılacak. 


Bu yerler, esnaf ve sanatkar işletmecilerinden yeteri kadar talep olmaması ya da boşalan yerlerin duyuru tarihinden itibaren 10 gün içinde doldurulamaması halinde diğer talep sahiplerine de kiralanabilecek.


Alışveriş merkezlerinde, geleneksel, kültürel ya da sanatsal değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri icra edenlere kiraya verilmek üzere, toplam satış alanının en az binde 2'si oranında yer ayrılacak. Bu yerlerin kira bedeli, rayiç bedelinin...