04 / 05 / 2024

avmlerdeki ortak giderler

avmlerdeki ortak giderler

Alışveriş merkezlerindeki markaların yüzde 87'si kiralamada Türk Lirası'na geçişten memnuniyet duyarken, yüzde 98'i alışveriş merkezlerinde ortak alan giderlerinin şeffaf ve adil olmamasından şikayetçi.

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderler nasıl hesaplanır?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderin nasıl hesaplanacağını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın o yazısı...

Aidatı ödemezseniz ne olur?

Apartman ya da sitelerde oturan maliklerin ortak giderler için verdikleri aidatlara itiraz edenlerle ilgili hukuki yollarla tahsilat yapılabiliyor.

Kiracılar dikkat! Fazla aidat ödemeyin!

Binalarda ortak giderler için ödenen aidatlar kira fiyatlarıyla yarışır duruma geldi. Avukat Ali Güvenç Kiraz, aidatta yazılı her kalemi ödemek zorunda kalan kiracılar için uyarılarda bulundu.

Motellerde ortak giderler için ödemeler nasıl yapılır?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Motellerde ortak giderler için ödemeler nasıl yapılır" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Site aidatlarında gider kalem oranları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez sitelerde ortak giderler için toplanan aidatların gider kalem oranları detaylarını açıkladı. İşte, Site aidatlarında gider kalem oranları...

Apartmanda ortak giderler nelerdir?

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerler, ortak alan oluyor. Peki, apartmanda ortak alanlar nelerdir? Apartmanda ortak giderler nelerdir?

Yüksek site aidatına itiraz!

Sitedeki tüm ortak giderler için kat maliki ve kiracılardan alınan site aidat bedelinin umulandan yüksek belirlenmesi halinde kat malikleri bu duruma itiraz edebilir mi? Yüksek site aidatına itiraz nasıl yapılır?

Site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Sitede ortak giderler için tespit edilen aidatların tüm site sakinleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Bağımsız bölümde kiracı olması halinde aidat ödemesinden kiracı sorumlu oluyor. Peki, site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Kiracının katılması gereken ortak giderler!

Kat mülkiyetine tabi tutulan taşınmazlarda her kat maliki ortak giderlerden kendi payına düşen kısmı ödemesi gerekiyor. Peki, kiracının katılması gereken ortak giderler neler?

Apartman aidatından kim sorumlu?

Apartman aidatları kapıcı, bekçi, kaloriferci ve bahçıvan gibi ortak giderler için bağımsız bölümde ikamet eden kimselerden alınıyor. Peki, dairede kiracı olması halinde apartman aidatından kim sorumlu olur?

Apartman yöneticisi ortak giderlere katılır mı?

Ortak kullanım ve yararlanmasına tahsis edilmiş tesis ve yerlere ilişkin ortak giderler bütün kat malikleri tarafından karşılanıyor. Peki, apartman yöneticisi ortak giderlere katılır mı?

Ortak giderler neye göre ödenir?

Apartman güvenliği, bahçe ve havuz bakımı, temizlik gibi ortak giderler, kat maliklerinden "apartman aidatı" adı altında talep ediliyor. Peki, ortak giderler neye göre ödenir?

avmlerdeki ortak giderler Haberi

avmlerdeki ortak giderler

BMD'nin anketine göre, markaların yüzde 87'si kiralamada Türk Lirası'na geçişten memnuniyet duyarken, yüzde 98'i alışveriş merkezlerinde ortak alan giderlerinin şeffaf ve adil olmamasından şikayet ediyor.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel konuyla ilgili olarak “Ortak alan giderlerinde şeffaflık ve tazminatsız erken çıkış konularındaki taleplerimizi çözüm bulunana kadar ısrarla gündemde tutacağız.” dedi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Sinan Öncel, yaptığı açıklamada, “kiralamada TL'ye geçiş”, “AVM’lerde ortak alan giderleri” ve “tazminatsız erken çıkış” konularında Türkiye’nin önde gelen 381 markasının örnekleme yoluyla nabzını tuttukları anketin sonuçlarını paylaştı.

Ankete katılan markaların yüzde 87'sinin kiralamada TL'ye geçişten memnun olduğunu belirten Öncel, yüzde 98'inin ise AVM’lerde ortak alan giderlerinin şeffaf ve adil olmamasından şikayet ettiğini, markaların yüzde 96'sının da 3 veya 6 ay önceden haber verilmek...