05 / 05 / 2024

Avrupa Birliği yaptırım

Avrupa Birliği yaptırım

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden AB'nin yaptırım listesine alınan Rus iş insanı Roman Abramovich, hakkındaki yaptırımların kaldırılması için dava açtı. Abramovich, 19 yıldır sahibi olduğu Chelsea'yi yaptırımlar yüzünden satma kararı almıştı.

Gelir vergisi beyanında bulunmayanlara idari yaptırım geliyor!

Yurt dışından elde edilen menkul sermaye gelirleri Gelir İdaresi'nin radarına girdi. 5 Nisan Cuma gününe kadar beyanda bulunmayanlara idari yaptırım uygulanacağı kaydedildi. 

Sosyal konutta oturanlar mülk sahibi çıktı! Toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı, evden atıldı

Belçika’nın Flaman Bölgesinde sosyal konutta oturmasına rağmen başka bir ülkede mülk sahibi olduğu tespit edilen 233’ü Türk, toplam 482 kiracıya yaptırım uygulandı ve evden atıldı.

Avrupa Birliği ülkelerinde oturum izni nasıl alınır 2024?

Avrupa Birliği ülkeleri Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya ve İspanya’da oturma izni nasıl alınır? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehri!

Avrupa Serbest Ticaret Birliği 71 bin 153 kişi ile yaptığı ankette Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehrini belirledi. İşte Avrupa Birliği'nin en yaşanabilir 10 şehri...

Türkiye Hazır Beton Birliği açıkladı! Hazır beton fiyatlarında indirim uygulanacak...

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), enflasyonla mücadele kapsamında hazır beton satış rakamında yüzde 5 oranında indirim uygulayacağını açıkladı. İşte haberin merak edilen detayları...

Depremden etkilenen KOBİ'lere Avrupa Birliği'nden DAHIL projesiyle 375 bin Euro hibe desteği!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yürütücülüğünü uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK’ın üstlendiği DAHIL projesi kapsamında KOBİ’lere çeşitli eğitimler verilerek, 375 bin Euro hibe desteği sağlandı.

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Avrupa Birliği’nde otomobil satışları 14 aydır artıyor!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avrupa Birliği’nde (AB) toplam otomobil satışları Eylül ayında yıllık yüzde 9,2 artış gösterdi. İşte Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği tarafından açıklanan o rakamlar...

Otomotiv ihracatının yüzde 68'i Avrupa Birliği ülkelerine yapıldı!

Otomotiv endüstrisi, 9 ayda 25 milyar 619 milyon liralık ihracata imza atarken, bu rakamın 17 milyar 569 milyon 399 bin dolarlık kısmı Avrupa Birliği ülkelerinden geldi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremler sebebiyle Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk yardıma onay verdi.

Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı! Sakın bunları yapmayın!

Türkiye Bankalar Birliği, finansal hizmet müşterilerini dolandırıcılık olaylarına önemli uyarılarda bulundu. TBB, tüketicilerin dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamak için kendilerini polis, görevli, kargo çalışanı gibi tanıtarak şifre talep eden kişilere şifrelerini paylaşmaması konusunda uyardı.

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle toplamda 400 milyon avroluk afet yardımında bulunmasına onay verilmesine karar verildi.

Avrupa Birliği yaptırım Haberi

Avrupa Birliği yaptırım

Rus iş insanı Roman Abramovich, Avrupa Birliği’nin (AB) kendisi hakkında aldığı yaptırım kararlarına karşı AB Mahkemesi'nde dava açtı.

Putin’e yardım ettiği ve Ukrayna’nın işgalinde rol oynadığı gerekçesiyle yaptırım listelerinde adı geçen Abramovich, İngiltere’nin de AB gibi kendisini yaptırım listesine almasının ardından İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'yi satma kararı almıştı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sonrası Avrupa Birliği (AB) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın olan Rus oligarkları yaptırım listesine almış, söz konusu yaptırım listesinde Rus milyarder Roman Abramovich’te yer almıştı. Abramovich’in, kendisi hakkında yaptırım kararı alarak kara listeye ekleyen AB Konseyi’ni bizzat AB Mahkemesine dava etti.

CHELSEA 4 MİLYAR 250 MİLYON STERLİNE SATILDI

Rus iş insanı Roman Abramovich yaptırımlar yüzünden 20 yıla yakın patronluğunu yaptığı İngiliz Premier Lig ekibi Chelsea'yi sattı.

Chelsea, Amerikan Beyzbol Ligi takımlarından Los Angeles Dodgers'ın ortağı...