08 / 05 / 2024

avrupa gazbeton sektörü

avrupa gazbeton sektörü

TGÜB) Yönetim Kurulu Başkanı Hinginar: "Türkiye gazbeton konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer almaktaydı, 2015 itibaren lider ülke olmanın gururunu yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Avrupa’da büyük emlak depremi: Genç emlak kralı battı, sektörü domino etkisi korkusu sardı!

Avrupa’nın emlak kralı 42 yaşındaki Rene Benko’nun patronu olduğu ve milyarlarca borcu olan Signa Holding’e kayyum atandı. Holding, Avrupa’da büyük emlak depremine neden olurken, emlak ve finans sektörünü de domino etkisi korkusu sardı

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

İnşaat sektörü işçi arıyor! 100 bin lira maaş veren var

İnşaat sektörü, yurt dışına gidişlerin artmaya başlamasıyla birlikte işçi bulamamaktan şikayetçi. Günlük yevmiyede ücretler, geçen yıla göre 3 kat artıp Avrupa’yı yakalasa da sektördeki işçi ihtiyacının ancak yüzde 20’si karşılanabilmekte. Vinç operatörlüğünde de maaşlar, milletvekillerini geçiyor.

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

Avrupa Merkez Bankası'ndan emlak sektörü açıklaması! İşte sektördeki riskler...

Avrupa Merkez Bankası (AMB) tarafından koronavirüs pandemisinde yüksek fiyatlarla daha çok borçlanılması sebebiyle emlak sektörünün Euro Bölgesi bankalarında önem arz eden bir "güvenlik açığı" olduğunun altı çizildi.

Türkiye beyaz eşya sektörü ihracatta Avrupa şampiyonu oldu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada Türkiye'nin beyaz eşya sektörünün geçen sene ihraç ettiği 26 milyon ürünle Avrupa'da birinci olduğunu belirtti.

Gayrimenkul sektöründe kurallar yeniden yazılıyor!

PwC ve ULI iş birliği ile hazırlanan Emerging Trends in Real Estate Europe (Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa) raporunun 2022 yılına ilişkin sonuçları değerlendirildi. PwC Türkiye Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu ve ULI Türkiye Başkanı Zafer Baysal, raporla ilgili konuştu.

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

24 Haziran 2021 tarihinde kanunlaşan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı – EU Green Deal’ yasası inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

Eğlence sektöründen kira düzenlemesi talebi!

Avrupa Eğlence Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Becer, sektörün kiralarla ilgili şikayetlerini ve beklentilerini anlattı. Ramazan Becer, "Zam ve kira sürekliliği için devlet tarafından bir regülasyonun gelmesini bekliyoruz" dedi.

Türk inşaat sektörü yeni pazarlara açılıyor!

2021 yılına umutla başlayan Türk inşaat sektörü, yeni pazarlara odaklanacak. Bunlar arasında en dikkat çeken ise Balkanlar ve Avrupa’daki eski Doğu Bloku ülkeleri oldu. Türkler, coğrafyanın bir çok ülkesinde yeni şantiyeler kuracak...

Çimento sektörü 2020’de içerde ve dışarda büyüdü!

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Saka, çimento sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Saka, çimento sektörünün 2020'de içerde ve dışarda büyüdüğünü dile getirerek, Türkiye’nin, Avrupa'nın en büyük, dünyanın 6. büyük çimento üreticisi olarak sınırlarına sığmadığını belirtti.

avrupa gazbeton sektörü Haberi

avrupa gazbeton sektörü

Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği’nin 25. Kuruluş Yılı kapsamında İstanbul’da düzenlediği etkinliklerde Türkiye’nin Avrupa gazbeton liderliği hakkında açıklamalarda bulunan TGÜB Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar: “Türkiye, gazbeton alanında dünya standartlarında üretim yapan, önemli Ar-Ge çalışmaları ile inovatif ürünler geliştirebilen, küresel çapta lider ve öncü bir aktör konumunda. Ülkemizin bu noktaya gelmesi uzun yıllara dayanan bilgi, birikim ve dayanışmanın bir sonucudur. Türkiye’nin farklı bölgelerinde yer alan toplam 13 adet üretim tesisi ile gazbeton sektörü, bugün 5 milyon metreküpe yakın üretim kapasitesi ve 4 milyon metreküp tüketim hacmine ulaşmış durumdadır. Bu rakamlar Türkiye’yi Avrupa’nın lider gazbeton üreticisi yapmaktadır.” dedi.


Gazbetonun 1950’li yıllarda Almanya’dan ithal edilerek kullanıldığına dikkat çeken Hinginar: “Türkiye’deki ilk gazbeton fabrikasının temelleri 1963 yılında atıldı. 1980’lerin sonuna doğru ülkede gazbetonun önemi...