27 / 04 / 2024

avrupa kaya gazı mevzuatını değiştiriyor mu

avrupa kaya gazı mevzuatını değiştiriyor mu

Kaya gazı üretiminin doğalgazı ucuzlattığı ABD ile rekabet edilmek ve Rus doğalgazına olan bağımlığını azaltmak için çalışan Avrupa, kaya gazı için çevreci etkilerle hazırlanan mevzuatını baştan aşağı değiştiriyor.

Avrupa'da doğal gaz fiyatları güçlü arz ile geriliyor...

Avrupa doğal gaz rakamları, soğuk hava koşullarına rağmen beklenenden düşük depolama çekilmeleri ve güçlü arz nedeni ile  bugün aşağı yönlü hareket ediyor. İşte haberin ayrıntıları...

Avrupa'da gaz fiyatları yüzde 20 oranında düşebilir!

Küresel LNG tedariki açısından kritik önemdeki tesislerdeki grevin etkileri devam ederken, yapılan son analizlere göre Avrupa'da doğal gaz önümüzdeki yaz daha ucuz olacak.

Turan Kaya kimdir? Kaç yılında ve nerede doğdu? Avrupa Yatırım Holding’te hangi alanda çalışıyor?

Turan Kaya hangi bölümden mezun oldu? Görev aldığı şirketlerde hangi alanlarda çalıştı? Evli mi ve çocuğu var mı? ? Avrupa Yatırım Holding’te hangi pozisyonda görev alıyor? İşte Turan Kaya ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Murat Kaya nerede doğdu? Evli mi? Avrupa Yatırım Holding’te hangi alanda çalışıyor?

Murat Kaya kimdir? Ne zaman ve nerede doğdu? Evli mi, çocuğu var mı? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi alanlarda görev aldı? Şu an Avrupa Yatırım Holding’te hangi pozisyonda görev yapıyor? İşte Murat Kaya ile ilgili tüm merak edilenler...

Avrupa'da gaz fiyatları tarihi bir düşüş yaşayarak 35 avronun altına indi! 1.5 yılın ardından ilk yaşandı!

Haziran vadeli kontratlarda, arz ve talep arasındaki dengesizlik ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkisiyle gaz fiyatları yükselerek megavatsaat başına 32 avroya ulaştı.

Avrupa Birliği ortak gaz alımı için ihaleye çıktı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Avrupa Birliği (AB), üye ülkelerin ortak doğal gaz alımı için kurulmuş olan mekanizma çerçevesinde ilk ihale sürecini de başlattı.

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

Avrupa'da gaz fiyatları 17 ayın dibini gördü!

Avrupa'da doğal gaz fiyatı, ılıman hava koşulları nedeniyle birçok ülkede gaz depolarının yeniden doldurulması ve daha fazla sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatıyla 17 ayın en düşük seviyelerine geriledi.

Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan 3. Ülkesi oldu!

Enerji sektörüne yatırımlar devam ederken, Türkiye, Avrupa’nın en ucuz gazı kullanan üçüncü ülkesi oldu.

Avrupa'da doğal gaz fiyatı yüzde 13,5 geriledi!

Avrupa doğalgaz fiyatları, yumuşayan hava koşulları ve birçok ülkede gaz deposu dolumları nedeniyle yüzde 13,5 düştü.

Rusya’ya savaş vetosu! Avrupa'nın gaz depolarında doluluk oranı yüzde 90'ı aştı

Avrupa'da doğal gaz depolarının doluluk oranı belli oldu. Doğal gaz depolarının doluluk oranı yüzde 90'ın üzerine çıkıp, planlanandan üç ay önce depolama hedefinin üzerine çıkmış oldu. İşte detaylar…

Putin'in Türkiye ile ilgili doğal gaz açıklaması büyük yankı uyandırdı

Avrupa'ya gaz sevkiyatı konusunda alternatifler arayan Rusya'dan Türkiye'de Avrupa'nın en büyük gaz merkezini kurabiliriz açıklaması geldi. Açıklama yurt içinde ve yurt dışında büyük bir yankı uyandırdı.

Avrupa’da doğalgaz krizi büyüyor! Depolar boşalıyor!

Rusya’ya uygulanan yaptırımların ardından gaz akışının durdurulması nedeniyle Avrupa kış ayları için bir takım önlemler almıştı. Ancak kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Avrupa’nın kışı atlatabilmesi için gaz tüketimi daha fazla düşürmesi gerektiği görüldü.

avrupa kaya gazı mevzuatını değiştiriyor mu Haberi

avrupa kaya gazı mevzuatını değiştiriyor mu


İngiltere merkezli King's College Üniversitesi'ndeki Avrupa Enerji ve Kaynak Güvenliği Merkezi Başkan Yardımcısı Frank Umbach, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Avrupa'da kaya gazıyla ilgili en büyük sorunun şu anda yerin altında değil "yerin üzerinde" olduğunu söyledi.


Avrupa'nın yerin 2-5 kilometre altındaki kayaların, yatay döşenen borulardan yüksek basınçla püskürtülen suyla çatlatılmasıyla kaya gazı çıkartılması tekniğine dair tecrübeye sahip olmadığını belirten Umbach, gereken sondaj ekipmanlarının da Avrupa'da bulunmadığının altını çizdi.


Almanya'daki yenilenebilir veya Fransa'daki nükleer enerji lobisinin de rakip bir enerji kaynağına sıcak bakmasını beklememek gerektiğini savunan Umbach, Avrupa gaz endüstrisinin bire kaya gazıyla ilgili olarak büyük görüş ayrılığı yaşadığını ifade etti.


Umbach, Avrupa'nın bir kısmının Gazprom ve Rusya'ya büyük oranda ve uzun vadeli kontratlarla bağlı olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:

"Rusya bu avantajını,...