04 / 05 / 2024

avrupa tüketim harcamaları türkiye

avrupa tüketim harcamaları türkiye

Asya Pasifik Perakende Kongresi ve Fuarı (APRCE) konuşan TAMPF Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, tüketim harcamaları konusu açısından bir çok ülkeyi geçen Türkiye'nin Avrupa'da 7. sırada olduğunu söyledi..

Tüketim arttı, üretim yerinde saydı! 'Bugün alayım yarın bu fiyata bulamam diyenler' çoğaldı, bu işte bir terslik var!

Sanayi üretim endeksi, 2023 kasımda aylık bazda yüzde 1,4 azaldı. TCMB eski başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tüketim artarken, üretim iki yıldır yerinde sayıyorsa bu işte bir terslik olduğunu söyledi.

Tüketim harcamalarının azalmasını neden gösteren banka, Türkiye’nin büyüme tahminini düşürdü!

QNB Finansbank, artan tüketim harcamaları, kredi büyümesi ve sıkılaşmaya atıfta bulunarak 2024 Türkiye büyüme tahminini yüzde 4’ten yüzde 3,5’e revize etti.

Zeytinyağı alacaklara kara haber! Zeytinyağı fiyatları fırladı, tüketim çakıldı!

Avrupa’da zeytinyağı fiyatları kuraklığın etkisiyle yükseldi. Zeytinyağı fiyatlarındaki artış hayat pahalılığıyla mücadele eden Avrupalıların tüketimini negatif yönde etkiledi. Avrupa Birliği’nce yapılan açıklamada yeni sezonda bölgedeki zeytinyağı tüketimin yüzde 6 oranında düşeceği belirtildi.

Kökyiğit İnşaat Otelcilik Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kökyiğit İnşaat Otelcilik Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Köksal Yiğit tarafından kuruldu.

Yüksek enflasyona rağmen lüks tüketim tam gaz devam ediyor! Lüks tüketim geçen yılı ikiye katladı!

E-ticaretten gerçekleşen alışverişlerde lüks tüketimin arttığı gözleniyor. Uzmanlar, önceki yıllar ile karşılaştırıldığı zaman lüks tüketim harcamalarının katlanarak büyüdüğüne işaret ederken, en fazla alışverişin saat, mücevherat ve lüks moda kategorilerde gerçekleştiği görülüyor.

İthal tüketim tam gaz devam ediyor! 7 ayda tarihi zirveyi gördük!

Yılın ilk 7 ayında toplam ithalat geçen yıla göre yüzde 5 oranında arttı. Ekonominin üretim ayağındaki canlılığı gösteren ara malı ithalatı yüzde 4,9 gerilerken, tüketim malı ithalatında ise yüzde 67,9 oranında artış yaşandı.

Profundo Mimarlık Danışmanlık Proje Mühendislik Ve Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Profundo Mimarlık Danışmanlık Proje Mühendislik Ve Dayanıklı Tüketim Malları Ticaret Ltd.Şti. Sancaktepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Merve Köseoğlu tarafından kuruldu.

Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi yollandı: Tüm kamu harcamaları gözden geçirilecek! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına yollanan genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. İşte ayrıntılar...

Çikolata tüketiminde Avrupa’nın çok gerisindeyiz!

Çikolatanın 1550 yılında Avrupa’ya ilk geldiği günün yıl dönümü olarak 7 Temmuz’da ‘Dünya Çikolata Günü’ çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Avrupa’da kişi başı tüketim oranı 8,7 kg iken, Türkiye’de ise bu miktar hala 2,5 kg civarında.

ABD'de kişisel tüketim amaçlı harcamalar Mayıs'ta beklentiyi karşılamadı

ABD’de yapılan çekirdek kişisel tüketim harcamaları Mayıs ayında beklentilerin altında gerçekleşti. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, Fed’in enflasyon göstergesi olarak dikkate alması nedeniyle önem taşıyor.

Hızlı tüketim ürünlerinin cirosu yüzde 94 büyüdü!

Yüksek enflasyon ve dünyadaki düşüş trendine rağmen Türkiye'de artan gıda fiyatları özellikle hızlı tüketim ürünlerinde ciroları büyüttü. Aynı zamanda gıda alışverişleri de perakendede hacmi büyüttü.

TÜİK verilerine göre vatandaş maaşının büyük bölümünü gıdaya harcadı!

Türkiye genelinde 2022 yılı hane halklarının tüketim amaçlı harcamalarının en büyük bölümü gıda ve alkolsüz içeceklerden oluştu. İkinci sırada konut ve kira, üçüncü sırada ulaştırma masrafları yer aldı.

Hane halkı bütçesinde en fazla pay gıda harcamasına ayrıldı: Tüketim harcamalarında gıda payı yükseldi! 

Hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde gıda harcamalarının payının arttığı belirlendi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

avrupa tüketim harcamaları türkiye Haberi

avrupa tüketim harcamaları türkiye

Bu yıl 16,'sı İstanbul'da düzenlenen Asya Pasifik Perakende Kongresi ve Fuarı (APRCE), büyük ilgi görüyor. 

Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, 7 trilyon euroluk Asya-Pasifik pazarının en güçlü perakende oyuncularını ve tedarikçilerini İstanbul'da ilk kez bir araya getirdiklerini söyledi. Türkiye'yi böyle büyük bir organizasyonla temsil etmenin kendileri için heyecan verici olduğunu dile getiren Vahap Küçük, kalıcı, sağlam iş ilişkileri kurmanın ve ticareti arttırmanın bu organizasyonun temel hedefleri arasında olduğunu ifade etti. 


Avrupa'da 7. sıradayız 


Sağlam ve sürekli ekonomik ilişkilerin toplumları birbirine yaklaştırdığını da ifade eden Küçük, "Ülkemizde perakende sektörü gerek nüfus gerekse tüketim harcamaları açısından Avrupa genelinde önemli bir potansiyel sunmaktadır. Tüketim harcamaları açısından Avrupa'da 7. sırada yer alan Türkiye, gıda harcamalarında 5. gıda dışı perakende...