29 / 04 / 2024

Avustralya Melbourne

Avustralya Melbourne

Avustralya'nın Melbourne kenti üst üste dördüncü kez dünyanın en yaşanabilir kenti seçildi. The Economist Intelligence Unit tarafından dünyanın 140 şehrinde yapılan anketlerle dünyanın en yaşanabilir kentleri seçildi.

Avustralya'da konut fiyatları yüksek faiz oranlarına karşı artmaya devam ediyor!

Avustralya'da emlak fiyatlarında önemli artışlar yaşanırken, Avustralya Merkez Bankası'nın yüzde yüzde 4,35'e ulaşan faiz oranına rağmen artmaya devam ediyor. 

Avustralya'da emlak fiyatları yüksek faiz oranlarına rağmen yükseliyor!

Avustralya'nın banliyölerinde gayrimennkul fiyatlarında önemli artışlar görülürken, Avustralya Merkez Bankası'nın (RBA) yüzde 4,35'e ulaşmış olan faiz oranına rağmen Sydney bu konuda başı çekiyor.

Merkez Bankası'nın faiz hamlesi sonrası Avustralya'da 4 büyük banka konut kredisi faizlerini yükseltti

Commonwealth Bank of Australia National Australia Bank, ANZ Group Holdings ve Westpac Banking Corp gibi Avustralya'nın önde gelen bankaları, konut kredisi oranlarını 25 baz puan artırdı.

Avustralya bankalarından konut kredisi hamlesi! Faizler yükseltildi!

ANZ, ING ve Macquarie'nin de bulunduğu başlıca Avustralya bankaları, Avustralya Merkez Bankası'nın 25 baz puanlık nakit faiz artırımı beklentisi ile konut kredisi faiz oranlarını artırdı.

Türkiye ve Avustralya gelecek 10 yılda dünya et ihracatına damgasını vuracak!

OECD ve FAO’nun iş birliği kapsamında hazırladığı “Tarımsal Görünüm 2023-2032” raporunda Türkiye’nin et, şeker ve tahıl piyasalarına önümüzdeki 10 yılda damgasını vuracağının altı çiziliyor. Raporda, dünya et ihracatında Türkiye ve Avustralya yükselen ülkeler olarak göze çarpıyor.

Az önce duyuruldu! Avustralya’da çalışacak personel aranıyor!

Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yeni bir personel ilanı yayımladı. Söz konusu ilana göre, Avustralya'da görevlendirilmek üzere personel istihdam edileceği belirtildi.

2023 yılında para nereye akacak? 2,3 trilyon doları yöneten kurumsal yatırımcılar resmen açıkladı! 

Bloomberg, Pekin’den Toronto ve Melbourne’a kadar yönetimlerinde yaklaşık 2,3 trilyon dolarlık toplam varlığı bulunan kurumsal yatırımcıya 2023 senaryoları sordu. Peki 2023'te para nereye akacak? Bir bir açıklandı! Siz de bakın...

Apple'da deprem! Çalışanlar daha fazla maaş için yine greve gidiyor!

Avustralya'daki yüzlerce Apple çalışanı, çalışanların neredeyse üçte ikisinin maaş ve sosyal yardım anlaşmasını kabul etmemesinin ardından yeniden greve gitmeye hazırlanıyor. İşte detaylar...

Apple’da ortalık toz duman. İşçiler bir bir başkaldırıyor

Dünya teknoloji devi Apple’da son dönemde yaşanan grevlere bir yenisi daha eklendi. Bazı daralma politikalarını devreye sokan şirkette bu kez de Avustralya’daki Apple çalışanları, ait oldukları RAFFWU sendikası adıyla greve gidiyor.

Altının has uzmanı durdu durdu bombayı patlattı! Altın fiyatları için korkunç rakamı açıklayarak o tarihi işaret etti..

Avustralya merkezli altın madenciliği şirketi Evolution Mining'in Yönetim Kurulu Başkanı Jake Klein, altın fiyatlarının ne olacağı ile ilgili bombayı patlattı. Uzman, altın için korkunç rakam vererek, o tarihi işaret etti...

Bir yandan zamlar derken şimdi de felaket haberi! Sığırda şap tespit edildi, durum kötü

Dünya genelinde gıda ürünlerinin fiyatı artarken Avustralya'dan da şap haberi geldi. Havalimanındaki bir yolcunun getirdiği et ürününde şap tespit edildi.

Samsung'a büyük darbe! Milyonlarca dolar ödeyecek

Avustralya'da suya dayanıklı olduğu iddia edilen bazı Samsung Galaxy telefonlarının suya dayanıklı olmaması nedeniyle açılan davada Samsung, 9.65 milyon dolar ceza ödeyecek. 

2022 Mazda CX-60 SUV tanıtıldı! Avrupa'da satış fiyatı 47,390 Euro!

Mazda, Avrupa'daki SUV ürün gamını genişletmeye devam ediyor. 2022 Mazda CX-60 Avrupa, Japonya ve Avustralya pazarları için tanıtıldı ve Avrupa'da satışa çıkmış durumda. Avrupa'da 47,390 Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulan aracın tüm özelliklerine haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz..

Avustralya Melbourne Haberi

Avustralya Melbourne


Avustralya'nın Melbourne kenti üst üste dördüncü kez dünyanın en yaşanabilir kenti seçildi. The Economist Intelligence Unit tarafından dünyanın 140 şehrinde yapılan anketlerle dünyanın en yaşanabilir kentleri seçildi. Melbourne, bu yıl da 100 üzerinden 97,5 puan alarak üst üste dördüncü kez birinci oldu. Melbourne kentini, 97,4 puan alan Avusturya'nın başkenti Viyana ve 97,3 puan alan Kanada'nın Vancouver kenti izledi.


Dünyanın en yaşanabilir kentleri sıralamasında ilk iki sırayı alan Melbourne ve Viyana, geçen yıl da anketlerden aynı puanları alarak birinci ve ikinci olmuştu. Sıralamada ilk 10 şöyle oluştu: Melbourne (Avustralya) 97,5 puan, Viyana (Avusturya) 97,4 puan, Vancouver (Kanada) 97,3 puan, Toronto (Kanada) 97,2 puan, Adelaide (Avustralya) 96,6 puan, Calgary (Kanada) 96,6 puan, Sydney (Avustralya) 96,1 puan, Helsinki (Finlandiya 96 puan), Perth (Avustralya)...