20 / 05 / 2024

aydındaki binalar deprem riski mi taşıyor

aydındaki binalar deprem riski mi taşıyor

Aydın'da en yüksek bir depremin 6,5 şiddetinde olabileceğinin ön görüldüğünü dile getiren Necdet Evlimoğlu, Aydın'ın fay hattına yakın olması nedeniyle yaşanacak bir depremin şiddetinin büyük olacağını dikkat çekti.

1957 yılında Aksaray civarındaki bina ve dükkanlar yıkılmış!

1957 yılında,  Aksaray civarındaki binalarla, Saraçhane ile Beyazıt arasındaki binaların ve dükkanların yıkımına karar verilmiş.

İnşaat sektöründe yeni trend! Bu binalar deprem riskini ortadan kaldıracak!

Consera Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, bir binanın öldürmeyecek ve sürdürülebilir olması için yüzde 20'nin çelik olmasının yeterli olduğundan bahsederek yeni trendin artık çelik evler olduğunu açıkladı. 

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Nurdağı'ndaki örnek deprem konutları görüntülendi! İlçede 2 bin 509 afet konutu yapılacak! 

6 Şubat depremlerinden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde deprem konutları hızla yükseliyor. Yapımı süren afet konutları FPV dronla görüntülendi.

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Trabzon'da deprem tehdidi! Binaların hiçbiri test edilmedi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki deprem felaketinin ardından, binaların depreme dayanıklılığı gündeme geldi, ülke genelinde bina dayanıklılık testi başvuruları arttı. Ancak son dönemlerde bu talepler 90 seviyesinde düştü.

Uzmanlardan son dakika deprem uyarısı! Fay hatları inceleniyor: İzmir, Söke, Aydın, Muğla, Manisa'ya dikkat! 

İzmir’i depreme dayanıklı hale getirmek için 90 hendekten 140 örnek alındığı ve çalışmaların sürdüğü belirtildi. Uzmanlar, İzmir'in yanı sıra Söke, Aydın, Muğla, Manisa'nın da deprem riskine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesi için şok karar! Yıkılamayan binaların davalarındaki süreçler hızlandırılacak

Deprem bölgesinde, yıkım kararlarının iptalinin talep edilmesi nedeniyle yıkılamayan binalarla ilgili kanun teklifinde yer alan düzenleme ile süreç hızlandırılacak.

Deprem bölgesinde başlanan toplam inşaat sayısı 200 bini buldu! Orta hasarlı binalar da ağır hasarlı gibi görülecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki konut inşaatları ile ilgili konuştu. Bakan Özhaseki, başlanan toplam inşaat sayısının 200 bini bulduğunu aktardı ve orta hasarlı binaların da ağır hasarlı gibi görüleceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Binanın metrekaresini artırmak ve alan kazanmak için yapılan çıkmalı binalar deprem felaketi sonrasında yeniden gündem oldu. Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Uzmanların senelerdir uyarılarda bulunduğu büyük İstanbul depremi yeniden gündemde. Meclis'ten kritik İstanbul depremi tespitleri: Binaların yüzde 15'i risk altında! 7.5 büyüklüğünde deprem...

Tuzla’da deprem teyakkuzu! Binalar boşaltıldı, yıkım başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerini ardından olası bir deprem tehlikesi yaşayan İstanbul’un en riskli ilçelerinden Tuzla’da, orta hasarlı olduğu belirlenen binaların yıkım süreci başladı.

Riskli binalar deprem gerçeğine karşı en büyük tehdit!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir yaptığı açıklamada deprem gerçeğine karşı güvenle yaşamanın tek yolunun binaların güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...

aydındaki binalar deprem riski mi taşıyor Haberi

aydındaki binalar deprem riski mi taşıyor

Aydın'da en yüksek bir depremin 6,5 şiddetinde olabileceğinin ön görüldüğünü dile getiren Jeofizik Mühendisleri Odası Aydın İl Temsilcisi Necdet Evlimoğlu, Aydın'ın fay hattına yakın olması nedeniyle yaşanacak bir depremin şiddetinin büyük olacağını dikkat çekti. Aydın'daki binaların depreme dayanıklılık yönünden zayıf olduğunun altım çizen Evlimoğlu, Aydm halkı başta olmak üzere Türk toplumunun depreme karşı yeterli bügi ve donanım sahip olmadığım öne sürdü. Deprem anında evin sağlam olduğu duygusunun önemli olduğu gibi sakin ve soğukkanlı davranmak gerektiğini dikkat çeken Evlimoğlu, "Deprem sırasında en önemli unsur binanızın sağlam olduğu yönünde bir duygu var ise deprem sırasında korkuya kapılarak saçma sapan hareketler yapmamak gerekir. Kendimizi sakatlayacak davranışlar ve hareketler ile karşı karşıya kalmayız. Binam zarar görse de ben zarar görmeyeceğim hissini taşımak deprem...