29 / 04 / 2024

ayid denetimleri

ayid denetimleri

İstanbul’un endeğerli noktalarından Kadıköy Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüm faaliyetleri artınca, müteahhitler güçlerini birleştirme yoluna gittiler. Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği,işçi güvenliği için üyelerini habersiz denetleyecek

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri etkisini gösterdi, ev sahipleri fiyatları düşürmeye başladı!

Gayrimenkul piyasasında manipülatif hareketleri önlemek amacıyla Ticaret Bakanlığı’nın başlatmış olduğu fahiş fiyat denetimleri etkili oldu. Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, yapılan denetimlerle, yüksek bedeller isteyen konut sahiplerinin satılık fiyatlarını düşürmeye başladığını söyledi.

Emlak, otomotiv, gıda... Fahiş fiyat ve stokçuluğa tam 602 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanlığı, emlak, otomotiv ve gıda sektörleri ile fahiş fiyat ve stokçuluk denetimleri kapsamında 18 bin 780 denetim yaparak, 602 milyon 225 bin 881 TL idari para cezası uyguladı.

Emlak ilanları için yeni düzenleme! Sosyal medya mercek altına alındı!

Ticaret Bakanlığı’nın son aylarda emlak ilanlarıyla ilgili düzenleme ve denetimleri sürerken, sosyal medya platformlarında paylaşılan ilanlar da mercek altına alındı.

Araç sahipleri aman dikkat! Denetimler başladı! Bunu yapmayanlara 4 bin 69 TL ceza kesilecek!

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ticari araçlara yönelik kış lastiği denetimleri başlatıldı. Buna göre kış lastiği taktırmayanların cezası 2 bin 568 lira iken, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 4 bin 69 TL olacak.

O ilde yaşayanlar dikkat! Kaçak yapı denetimleri başladı! 106 kaçak yapıya toplam 7 milyon ceza...

Edirne İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Ali Çelik 2023 – 2024 yapılmış ve yapımı devam eden işlemlerle ilgili meclise bilgiler vererek kaçak yapılaşma ile ilgili olarak, 106 adet izinsiz yapıya il encümeni kararı ile 7 milyon 168 bin TL para cezası kesildiğini belirtti.

Bu ürünün satışı 81 ilde yasaklandı! A101, BİM, ŞOK, Migros, CarrefourSA ve diğer marketlerde satılmayacak!

Gıda yönetmeliği ve denetimleri doğrultusunda, Türkiye'de nar aroması içeren ürünlerin satışına yeni kontrol koşulları getirildi. Bu düzenleme, nar ekşisi ya da nar aroması etiketi taşıyan ürünlerin satışını etkileyecek. Buna göre bu ürünlerin satışı 30 Haziran 2024’ten itibaren yasaklanacak.

İkinci el otomobil piyasasında köpük söndü! Araba almak isteyenlere indirim üstüne indirim fırsatı sunuluyor!

İkinci el araba piyasasındaki yüksek fiyatlar Ticaret Bakanlığı'nın denetimleri ile giderilirken otomobil satan firmalardan da üst üste indirim haberleri gelmeye başladı.

Mehmet Şimşek’ten ‘hatalı KDV’ açıklaması! 87 milyon lira ceza çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV oranlarını hatalı bir şekilde uygulayan mükellefler başta olmak üzere vergi kayıp ve kaçağını yakından izlediklerini aktardı. Bakan Şimşek, denetimleri ve kesilen cezaları da paylaştı.

Önlemler işe yaradı! Sıfır araç fiyatlarında düşüş

Ticaret Bakanlığının sıkı denetimleri ve ekonomi yönetiminin kredi musluğunu kısacak önlemlerinin ardından otomobil yatırım aracı olmaktan çıkarak zoraki aksesuar satışları da bitti. İkinci elde fiyatlar yüzde 5 gerilerken sıfır araçlarda iskontolar dahi uygulanıyor.

Ticaret Bakanlığı denetimleri otomobil piyasasında deprem etkisi yarattı! İkinci el otomobilde fiyatlar yüzde 5 geriledi

Ticaret Bakanlığı’nın denetimleri ve Maliye Bakanlığı’nın kredi musluğunu kısmasıyla birlikte ikinci el otomobil fiyatları yüzde 5 geriledi. 

Bakanlıktan marketlerdeki fiyat ve etiketlere sıkı denetim!

Ticaret Bakanlığı yurt genelinde çeşitli illerde market denetimlerini sürdürdü. Ankara Ticaret İl Müdürü Yavuz Karaer yapılan denetimleri değerlendirdi. İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı'na gıda güvenliği için denetim çağrısı yapıldı!

Kısa süre önce Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 'numune' kararı tartışmalara sebep olmuştu. Bu kararla birlikte gıda güvenliğinin risk olduğu konuşuldu ve Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol denetimlere önem verilmesine dikkat çekti. Doğruyol’a göre Tarım Bakanlığı denetimleri eksik…

Kurban Bayramı öncesi otobüs biletlerine zam üstüne zam geldi! Bakanlıktan otobüs firmalarına ‘ceza’ açıklaması!

Artan akaryakıt fiyatları ve talebin yükselmesi sebebiyle Kurban Bayramı tatilinde otobüs bileti fiyatlarında da ciddi artış oldu. Kurban Bayramı tatili öncesinde otobüs firmalarına yönelik denetimleri artıran Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi...

ayid denetimleri Haberi

ayid denetimleri


İstanbul’un en değerli noktalarından Kadıköy Bağdat Caddesi’nde kentsel dönüşüm faaliyetleri artınca, müteahhitler güçlerini birleştirme yoluna gittiler. Çoğunluğu Bağdat Caddesi’nde faaliyet gösteren 120 inşaat şirketi İstanbul Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği’ni (AYİD) kurdu. Başkanlığını 1960’lı yıllarda Trabzon’dan gelip Cadde’nin ilk inşaatlarını yapan Mehmet Sadıkoğlu’nun yaptığı dernek, kent konseyi gibi çalışıp belediyelere yardımcı olmayı ve işçi güvenliği konusunda habersiz şantiyeleri gezip denetlemeler yapmayı hedefliyor. Mehmet Sadıkoğlu, “Anadoluyakası inşaatçılarının tamamına yakınını,yıllar önce bostanlarda çalışmak için buraya gelen ve daha sonrada müteahhit olan Rize ve Trabzon’dan gelenler oluşturuyor. Biz de birlik olmaya karar verdik. Eğer işçi güvenliği konusunda kurala uymayan şirket olursa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na kendimiz şikâyette bulunacağız” ifadelerini...