28 / 04 / 2024

babadan oğula satış 2015

babadan oğula satış 2015

Aile içinde gayrimenkuller için satış yapılabiliyor.Peki babadan oğula ev satışı nasıl olur?Babadan oğula taşınmaz mal satımı yapılırken ödenmesi gereken tutar ne kadardır?İşte babadan oğula ev satışı!

Milli Emlak’tan 2023'un son fırsatı! 813 TL taksitli satışlar başladı...

Milli Emlak yatırım yapmak isteyenler için hazineden arsa satışının son fırsatını açıkladı. Buna göre, o şehirlerde satışa sunulacak arsalar 5 yıl emlak vergisinden de muaf tutulacağı kaydedildi. İşte, Milli Emlak arsa satışı ve haberin detayları...

Atlas Gdc Yeşil Mutabakat Değerlendirme Ve Teknoloji Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Atlas Gdc Yeşil Mutabakat Değerlendirme Ve Teknoloji Hizmetleri Anonim Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ruşan Gürbüz, Serkan Dilbas, Yusuf Günay, Alphan Manas ve Oğuz Satıcı ortaklığında kuruldu.

Belediyeden o ilde satılık iş yeri fırsatı!

Ordu İli Ünye Belediye Başkanlığı, Ordu Ünye'de yer alan iş yerini satışa çıkardı. İş yerinin satış ihalesi 9 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Babamdan kalan hissemi nasıl satarım? 1/4 hisse ne demek?

Miras hukuku karmaşık işlemleri ve süreçleri oluşturur. Bunlardan biri de babadan kalan hissenin satılma durumudur. Hisseli tapu satışları, belirli şartları gerektirdiği için usulünce yapılması gerekir. Bu noktada 1/ 4 hissenin ne anlama geldiği de önemlidir. Hisseli miras ile ilgili detaylar...

En ucuz Ayçiçek yağı o markette satılıyor. Ucuzdan almak isteyenler koşsun

En ucuz Ayçiçek yağının hangi markette satıldığı ortaya çıktı. Ucuz yağ almak isteyenler için fırsat alışverişi olarak duyuruldu.

Oğuz Satıcı kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Akfen gayrimenkul yatırım ortaklığı A.Ş Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Satıcı kimdir? Oğuz Satıcı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Oğuz Satıcı'nın eğitim hayatı nasıldı?   İşte Oğuz Satıcı`nın hayatına dair merak edilenler.

Kiralık konut stoku en fazla düşen şehir yüzde 60 ile Elazığ oldu!

Yaşanan deprem felaketi sonrası yaşanan göçlerin etkisi ile çoğunlukla satılık konut sokunda artış, kiralık konut stokunda da düşüş görülüyor.

Hisseli tapu bir başkasına satılır mı? Hisseli tapuda ne yazar?

Hisseli tapu sahiplerinin akıllarını kurcalayan pek çok soru bulunmaktadır. Onlardan çoğu satış konusunda dair olan sorulardır. İşte hisseli tapu hakkında merak edilip sorulan sorular ve yanıtları!

Gaziosmanpaşa’da herkesin merak ettiği o arsa satışa çıkıyor! İşte ihale tarihi ve detaylar…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı taşınmaz ihalesini duyurdu. Buna göre Gaziosmanpaşa'da merak edilen 347 metrekare arsa satılacağı belirtildi. İşte detaylar…

Güya kriz var ama o otomobil satış rekoru kırdı!

Pandemi ve Rusya ile Ukrayna savaşının ardından dünyanın her yerinde kriz çanlarının çaldığı bildirilirken, zenginlerin yaşantısından hiç bir şey değişmediği ortaya çıktı. Dünyanın en pahalı lüks otomobillerinden olan Rolls-Royce geçtiğimiz yıl satış rekoru kırdı!

O ilde satılık arsa fırsatı! İhalesi 12 Ocak'ta! Sakın kaçırmayın!

Edirne Belediye Başkanlığı, Edirne ili, Merkez ilçesi, İstasyon Mahallesi'nde yer alan arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

iPhone 15 müjdesi! İşte iPhone 15'in satılacağı fiyat ve özellikleri...

iPhone 15 modelinde üçlü kamera düzenine sahip 48 megapiksel ana kamera yer alacağı iddia ediliyor. iPhone 15, o zaman satışa çıkacak! Fiyatı da ortaya çıktı! İşte ayrıntılar...

Belediyeden o ilde satılık arsa fırsatı! Arsa alacaklar bu fırsatı kaçırmayın!

Sakarya İli Pamukova Belediye Başkanlığı, Sakarya Pamukova'da yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor.

babadan oğula satış 2015 Haberi

babadan oğula satış 2015

Babadan oğula ev satışı!

Gayrimenkul için satış işlemleri aile dışında yapılabildiği gibi aile içinde eşe,çocuğa vb kişilere de yapılabiliyor.


Çoğunlukla satış işlemleri gerçekleştirilirken babadan oğula gayrimenkulün hibesi yapılmak isteniyor.Fakat hibenin harç oranları yüksek olduğundan,hibe satış gibi gösterilip satış harcı ödeniyor.


2015 yılında açıklanan harç verilerine göre tapu harcı alıcıdan ve satıcıdan ayrı ayrı olmak üzere gerçek satış bedeli üzerinden binde 20 oranında tahsil ediliyor.


2015 yılında yapılan düzenlemeler sonucunda tapu hibe bedeli ise hibe edilen taşınmaz malın belediyece bildirilen emlak beyan değerinden az olmamak üzere beyan edilen değeri üzerinden binde 68,31 oranı olarak belirleniyor. 


Aile içi satış işlemlerinin gerçekleşmesi için belirli evrakları temin etmek gerekiyor.Bu evraklar şu şekildedir:


- Tapu aslı veya fotokopisi

- 1 Resim

- Nüfus Cüzdanı (T.C. Kimlik Numaralı) aslı ve 1 adet fotokopisi

-...