29 / 04 / 2024

bağış tapu iptal tescil

bağış tapu iptal tescil

Gayrimenkul sahipleri taşınmazlarını satabildiği gibi bedelsiz olarak bağışlama hakkına da sahip oluyor. Peki, tapu bağışı iptal edilir mi? Tapuda bağış bozulur mu?

EYT'liler bekliyor! 100 binin üzerinde EYT'linin dosyası onaylanmadı...

EYT ile beraber iki milyon kişiye aylık bağlanırken, 100 binin üzerinde dosyanın henüz onaylanmadığı kaydedildi. Aynı zamanda yapılan bazı başvurular iptal edildi. Öte yandan, 8 Eylül 1999 itibarı ile işe girmek yetmiyor, 1 liralık borç ya da eksik prim günü varsa aylık bağlanmıyor. İşte ayrıntılar.

Mahkemeden çok önemli tapu kararı geldi! On binlerce kişiyi ilgilendiriyor!

Mahkemeden çok önemli tapu iptal kararı geldi. İşte on binlerce kişiyi ilgilendiren o karar ile ilgili son dakika detayları...

Kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal davaları, ayni haklara zarar verecek nitelikte olan, usulsüz ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle açılan davalardır. Genelde tescil davası ile açılan bu tür davalardan biri de kardeşler arası tapu iptal davasıdır. Peki kardeşler arası tapu iptal davası hangi şartlarda açılır?

Tapu iptal ve tescil davası nedir?

Tapu iptal ve tescil davası, gayrimenkul hukuku alanında sıkça kullanılan bir terimdir. Bu dava türü, taşınmazın aykırı işlemler yapılması durumunda açılır. Taşınmazın kullanımını, sahibini ve iptalini etkilediği için önemlidir. Peki tapu iptal ve tescil davası neden açılır?

Mirastan mal kaçırma iptal edilir mi? Mirastan mal kaçırma durumunda ne yapılmalı?

Mirastan mal kaçırma, miras konusunda mirasçıların anlaşmazlığa düşmesi durumunda ortaya çıkar. Bu durumda miras hak sahibi bu konuda harekete geçerek tapu iptal davası açabilir. Peki tapu iptal davası nedir, mirastan mal kaçırma durumunda ne yapılmalı? İşte mirastan mal kaçırma ile ilgili detaylar…

Tapu iptal davası hangi durumda açılamaz? Tapu iptal davası kaç yıl sürer?

Bazı durumlarda tapu iptal davası açılamıyor. Bunun birçok sebebi olduğu için bu nedenlerin bilinmesi gerekmektedir. Peki tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz ve ne kadar sürer? İşte tapu iptal davası ile ilgili kapsamlı ve önemli bilgiler haberin devamında yer alıyor...

EYT başvurusu kabul edilmeyenler için yeni gelişme! SGK atağa geçti

EYT ilgili yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte ilk günden bugüne yoğun bir süreç devam ediyor. Yasanın aradığı şartları sağlayanlar emekli maaşlarını aldı. Ancak SGK’da emekliliği onaylanmayan, başvurusu iptal edilen binlerce dosya da mevcut. İşte tüm detaylar...

Tapu hangi hallerde bozulur? Tapu İptal Davası Nasıl Açılır? Tapu ile ilgili şikayet nereye yapılır?

Tapusu olan pek çok kişilerin aklını kurcalayan sorular silsilesi vardır. İşte tapusu olan herkesin merak ettiği o sorular ve onların yanıtları!

TOKİ başvurunda bulunanlar hemen kontrol etsin! Milyonlarca başvuru iptal edildi!

TOKİ vasıtasıyla 250 bin sosyal konut, 100 bin ilk evim arsa ve 10 bin işyeri başvurusu yapanlar için kritik bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Tapu iptali hangi durumlarda yapılır?

Tapu iptal davaları yapılmaktadır. Tapu iptali hangi durumlarda yapılır? sorusu pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte merak edilenler!

TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır? TOKİ iptal işlemi nereden yapılır? TOKİ sosyal konut başvuru iptal etme!

TOKİ sosyal konut başvurularına dair bazı detaylar merak ediliyor. Onlardan biri de TOKİ başvuru iptal işlemi. İşte merak edilen detaylar!

TOKİ başvuru iptali nasıl yapılır? TOKİ başvurusu iptal edilince para iadesi yapılır mı?

TOKİ Sosyal Konut Projesi başvuruları daha ilk günlerden rekor seviyelere ulaştı. Peki yapılan TOKİ başvuruları nasıl iptal edilir? TOKİ başvurusu iptal edilince para iadesi alınabilir mi?

Hangi durumlarda tapu iptal davası açılamaz?

Tapu iptal davaları sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte tapu iptal davasına dair detaylar!

bağış tapu iptal tescil Haberi

bağış tapu iptal tescil

Gayrimenkul tapusu olan kimseler, özgürce bu taşınmazları hakkında satış, bağış ve kiralama gibi işlemlerde bulunabiliyor. Taşınmazın bir bedel karşılığında bir başkasına satış yolu ile devredilebileceği gibi bedelsiz olarak bağışlanması da mümkün oluyor. 

Genellikle aile içinde ya da yakın tanıdıklar arasında bedelsiz tapu devir işlemleri yapılıyor. Örneğin babadan oğula, anneden oğula, dededen toruna, babaneden toruna gibi bağış yolu ile bedelsiz tapu devri sıklıkla yapılan işlemler olarak karşımıza çıkıyor. Bu şekilde bir bağış işlemi yapıldıktan sonra diğer kardeşler ya da yakın akrabalar tapunun iptalini isteyebiliyor. 

Peki, tapu bağışı iptal edilir mi? Tapuda bağış bozulur mu? Tapu bağışında diğer mirasçıların hakları nelerdir? İşte merak edilenler...
 

TAPU BAĞIŞI İPTAL EDİLİR Mİ?

Tapu bağışı belli durumlarda iptal edilebiliyor. Kanunen Mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası veya...