28 / 04 / 2024

bakan özlü osb

bakan özlü osb

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'de Sri Lanka, Myanmar ve Mali'den gelen bakanlarla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren geliyor! Bakan Uraloğlu yeni gelişmeyi açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu merakla beklenen Ankara ve İstanbul arası hızlı tren projesi ile ilgili olarak yeni gelişmeyi açıklayarak, proje çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Karadeniz'e yüksek hızlı tren geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüm Türkiye'yi yüksek hızlı tren hatlarıyla sarmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti. 

Bakan Uraloğlu'ndan hızlı tren müjdesi geldi! Süre 2 saat 45 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'nın tamamlanmasıyla 7 saat mesafesi olan Ankara-Samsun arasının 2 saat 45 dakikaya ineceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı açıkladı! Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin ilk etabı 2025'te tamamlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule arasında bulunan 53 kilometrelik kesiminde çalışmaların devam ettiğini kaydedilerek, projenin ilk etabının ise 2025 yılı sonuna kadar bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

Bakan Uraloğlu açıkladı: Ankara-İzmir hızlı tren hattı ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı tren projesinin 2026 senesinde tamamlanacağını duyurdu. İşte Uraloğlu'nun açıklaması ve haberin detayları...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Bir il daha hızlı trene kavuşuyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Sivas'tan Malatya'ya kadar gelecek olan 224 kilometre uzunluğundaki hızlı tren projesinin bitirildiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları... 

İki büyük şehir arası mesafe 80 dakika olacak! Bakan Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara- İstanbul arası yüksek hızlı tren müjdesi verdi ve iki büyük şehir arası mesafenin 80 dakika olacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi! Ankara ile Çorum arası 1.5 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin (YHT) 2024 yılında ihale edileceğini söyleyerek müjdeyi verdi. Yeni yüksek hızlı tren hattı ile Ankara il Çorum arasın 1.5 saat olacak.

Bakan Uraloğlu'ndan son dakika hızlı tren açıklaması! 52 il hızlı tren hizmeti alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2053 yılında Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı ve yol haritası kapsamında hızlı tren hizmeti alan kent sayısını 52'ye çıkartmayı planladıklarını açıkladı.

Bakan Uraloğlu'ndan yeni hızlı tren müjdesi: Ankara-İstanbul arası mesafe 80 dakika olacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,  Ankara-İstanbul arasını 80 dakikaya düşürecek yeni bir hızlı tren projesinin olduğunu açıkladı.

Bakan Yumaklı'dan çiftçilere müjde! Damızlık düve yetiştiricilerine 80 milyon liralık destek!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Damızlık düve yetiştiricilerine toplam 80 milyon lira hibe desteği sağladıklarını bildirdi. İşte detaylar..

İstanbul ve Ankara'ya büyük proje! Bakan Uraloğlu açıkladı: Süper Hızlı Tren geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara ile İstanbul arasında yapılacak olan "Süper Hızlı Tren" projesinin detaylarını paylaştı. İşte detaylar...

İstanbul - Ankara Hızlı Tren detayları bir bir geliyor! Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Kadıköy'den Kızılay'a 80 dakika! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul - Ankara Hızlı Tren projesi ile ilgili konuştu. Peki İstanbul - Ankara Hızlı Tren ne zaman açılacak? 

bakan özlü osb Haberi

bakan özlü osb

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir'de Sri Lanka, Myanmar ve Mali'den gelen bakanlarla ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Özlü, ilk olarak Sri Lanka Uluslararası Ticaret Bakanı Sujeewa Senasinghe ile bir araya geldi.


Görüşmede Özlü, Türkiye ve Sri Lanka arasındaki ticaret hacminin büyümesini istediklerini açıkladı. 


Senasinghe, 115 milyon dolarlık ticaret hacminin 500 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, "Amacımız Sri Lanka'yı üretim merkezi haline getirmek. Ülkemiz ileride Asya'ya açılış kapısı olacak. Çin ve Japonya'nın Sri Lanka'da 9 milyar dolarlık yatırımı var. Enerji konusunda kendi kendimize yetiyoruz. Bu konuda Türkiye ile daha yakın olmak istiyoruz. Tekstil ve çay konusunda iddialıyız, hazır giyim konusunda Türkiye ile iş birliğimiz ve ticaretimizi geliştirmek istiyoruz. Bu alanlar öncelikli olabilir." şeklinde açıklama yaptı. 


Türkiye ve Sri Lanka arasında tercihli ticaret...