29 / 04 / 2024

bakanlıklara ait istanbuldaki gayrimenkuller

bakanlıklara ait istanbuldaki gayrimenkuller

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'da Bakanlığa ait arsa ve arazilere ve bunların satış ve kiralama işlemlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un oteli bakanlık masasında!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'a ait Ersoy Otelcilik Şirket’nin Bodrum’da hayata geçirmek istediği ‘Maxx Royal Bodrum Otel’ projesi 18 Nisan’da toplanacak olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İnceleme Değerlendirme Komisyonu’nda ele alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tatil ile ilgili kararını duyurdu

Milli Eğitim Bakanlığı yeni eğitim dönemi başlamadan önce o yıla ait eğitim öğretim takvimini yayımlıyor. Buna göre; 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısında toplam 9 günlük tatil olduğu kaydedildi.

Bakanlık yine herkese para dağıtıyor! Tam 4.336 TL verilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 4.336 TL'lik sosyal yardımlara ait açıklama yaparak, başvuruların sürdüğünü ilan etmiştir. Bakanlık, aile içi toplam geliri 16.998 TL veya altında olan ailelere her ayın 15'inden itibaren 4.336 TL peşin yardım yapılacağını söylemiştir.

Kaymakamlıklara kiracılar akın edecek! 700 ile 1500 TL arası ödeme yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi insanlara verilen sosyal destek ödemeleri kapsamında kira yardımlarının da yapılmaya başlandığını duyurdu. Bu duyurunun ardından kiracılar kaymakamlıklara akın edecek! Çünkü 700 ile 1500 TL ödeme yapılacak!

Sağlık Bakanlığı personel alımı! KPSS puanı 2022 yılına ait olsa bile işe alınacak!

Sağlık bakanlığı 30 müfettiş yardımcısı alımı yapacağını yayınladı. Yapılacak alımlar Teftiş Kurulu Başkanlığı adına olacak. Alımlar Ankara’da gerçekleştirilecek. Alım için tarihler belli oldu. İşte tüm detaylar…

Esnafa son dakika hibe desteği! Bakanlık harekete geçiyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, depremlerden etkilenen esnafın hibe desteği ve mevcut borçlarının iki sene ertelenmesine ilişkin taleplerini ilgili bakanlıklara ilettiklerini ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı açıkladı! Çiğ süt desteği kimlere ödenecek?

Çiğ süt desteği  bütçede hayvancılığın desteklenmesine ait pay edilen ödenekten ödenecek. Bakanlıkça lazım gelen ücretin aktarılmasını takiben banka vesilesi ile ödenecek.

Ticaret Bakanlığı'na OHAL yetkisi!  

Ticaret Bakanlığı aracılığı ile OHAL zamanlarında taksitlendirmede 1 yıl hükmüne ait düzenleme yapılabilecek. 

Son dakika gelişmesi! Deprem sonrası yaşanan hırsızlık olayları için bakanlık harekete geçti!

Kahramanmaraş merkezli 10 ile yaşanan depremlerin ardından hırsızlık ve yağma haberleri artmaya başladı. Yaşanan bu olayların artışı üzerine Adalet Bakanlığı konuyla ilgili bir genelge yayımlayarak, başsavcılıklara gönderdi. İşte detaylar…

Hazine'ye ait 2B ve tarım arazilerinin satışında son dakika! Resmen 4 gün kaldı! Başvuru ve ödemeleri kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Hazine'ye ait 2/B ve tarım arazileri satışında başvuru süresinin 31 Aralık günü biteceği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Baharatlarda kanserojen madde şoku! Bakanlık devreye girdi

Singapur'a gönderilen Arifoğlu markasına ait üç çeşit baharatta kanserojen renklendirici madde bulunması şok etkisi yarattı. Skandal üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı devreye girdi. Firma ve ürünlerine yönelik denetimlerin devam ettiğini belirten Bakanlık, kritik bir bilgi daha verdi.

Bakan Kurum'dan son dakika fahiş kira açıklaması! İlgili bakanlıklara başvurun!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum fahiş kira artışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, vatandaşların fahiş kira artışlarına ilişkin durumları Ticaret Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve kendi bakanlıklarına bildirebileceğini dile getirdi.

Şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacak?

Sayıştay’ın Sağlık Bakanlığı’na ait 2020 yılı denetim raporunda, taşınan hastanelere yer verildi. Raporda, şehir hastanesine taşınan hastanelerin binaları ne olarak kullanılacağına da değinildi.

bakanlıklara ait istanbuldaki gayrimenkuller Haberi

bakanlıklara ait istanbuldaki gayrimenkuller


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, İstanbul'da Bakanlığa ait arsa ve arazilere ve bunların satış ve kiralama işlemlerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu önergesini 20 bakanlığa gönderdi.


Tanrıkulu'nun soruları

1. İstanbul ilinde Bakanlığınıza bağlı arsa ve araziler var mıdır? Arsa ve araziler kaç metrekaredir?


2. Bu arsa ve araziler başka kurum, kuruluş, vakıf, oda ve demeklere satılmış mıdır? Satıldıysa hangi usul ve esaslarla satılmıştır? Satışı gerçekleştiren Tapu Müdürlüklerinin isimleri nelerdir? Satış bedelleri, pafta ve parsel bilgileri nedir?


3.istanbul ilinde Bakanlığınıza ait arsa ve araziler başka kurum, kuruluş, vakıf, oda ve demeklere kiralanmış mıdır? Kiralandı ise hangi kurum, kuruluş, vakıf, oda ve derneklere ne kadar bedelle kiralanmıştır?


4.Bakanlığınız hissesinin bulunduğu arsa ve arazilerin satışları için ihaleler düzenlenmiş midir? İhale duyurulan her kamu kurumuna ait...