20 / 07 / 2024

banka fırsatçıları

banka fırsatçıları

Bankalar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na ödenen faiz ve mevduat da dahil olmak üzere yüzde 16-17 maliyetle Türk Lirası'na ulaşırken, şirketlere ve vatandaşlara yıllık yüzde 30'luk faizle kredi vermeye devam ediyor. Uzmanlar bunun kabul edilemeyeceğini söylüyor.

Ev sahibi kiracı kavgası durulmuyor! Mağdur ev sahipleri 'Fırsatçı kiracılar bizi batırıp evi alma derdinde' diyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar hız kesmeden devam ederken, Müzeyyen Mağdur ev sahibi de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda fırsatçı kiracıların ev sahiplerine evi satın almayı teklif ettiğini söyledi.

Arsaev'den yeni kampanya! Yatırımcılar, 270 bin TL peşinat 24 ay vade fırsatıyla arsa sahibi olacak!

ArsaVev, Foça ve Yalova’da arsa sahibi olmak isteyenlere çok cazip fırsatlar sunduğu kampanyalarını duyurdu. ArsaVev,'de 270 bin TL peşinat 24 ay vade fırsatıyla satışlar devam ediyor.

Yüzde 25 kira sınırlaması bitti, fırsatçılar harekete geçti!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, yüzde 25 kira sınırlaması bittikten sonra, emlak kiralamak ve satmak isteyen fırsatçıların hemen harekete geçtiğini söyledi. 

Tüm Nef Arsa lokasyonlarında yüzde 0,99 faizli banka kredisi fırsatı ve 48 ay vade fırsatı!

Kayseri'de bulunan yeni satış ofisini hizmete açan Nef Arsa'nın tüm lokasyonlarında yüzde 0,99 faizli banka kredisi fırsatı ve 48 ay vade fırsatı sunuluyor. 

Avcılar Lotus Göl Evleri'nde lansmana özel yüzde 50 peşin 24 ay vade fırsatı! Yeni proje!

Lotus Yapı Proje tarafından Avcılar'da yükselen Lotus Göl Evleri'nde lansmana özel yüzde 50 peşin 24 ay vade fırsatıyla satışta. Peki Lotus Göl Evleri'nde daire fiyatları ne kadar? İşte Lotus Göl Evleri projesi ile ilgili ayrıntılar... 

Vesen Yalıları'nda 5,5+1 bahceli ve dubleks dairelere özel kampanya: Hiç peşinatsız 24 ay vade fırsatı!

Tuzla'da inşa edilen Vesen Yalıları'nda 5,5+1 bahceli ve dubleks dairelere özel bir kampanya başladı. Söz konusu kampanya kapsamında hiç peşinatsız 24 ay vade fırsatı sunuluyor.

Nef Arsa Kaz Dağları'nda arsa alana ev hediye! Peşin ödemeye 40 bin TL indirim fırsatı!

Nef Arsa Kaz Dağları'nda satışlar devam ediyor. 28 Nisan'a kadar online görüşmelerde peşin ödemede 40 bin TL indirim fırsatı sunuluyor. Peki Nef Arsa Kaz Dağları'nda fiyatlar ne kadar? İşte proje ile ilgili merak edilenler... 

Vesen Yalıları'nda yüzde 30 indirim fırsatı! Teslimler için geri sayım başladı!

Vesen Yapı imzasıyla İstanbul Anadolu Yakası Tuzla'da hayata geçirilen Vesen Yalıları'nda yüzde 30 indirim fırsatı sunuluyor. Projede yer alan konutlar 3.5+1, 4.5+1 ve 5.5+1 şeklinde tasarlandı. 

Ev sahipleri dikkat! Emlakçıların yeni oyunu ortaya çıktı! 'Bu fırsatı kaçırmayın' ilanının arkasından bakın ne çıktı?

Pendik'te bir emlakçı ev sahibinden habersiz 'bu fırsatı kaçırmayın, fırsat kaçmaz' başlığı ile yayımlandığı evi bir çok kişiye satarak vatandaşları dolandırdı. 

Gayrimenkul fırsatçıları Bakanlığın radarında! Haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar dikkat! 

RADAR Sistemi ile gayrimenkul fırsatçılarıyla da mücadele ediliyor. Gayrimenkuldeki fırsatçılar, haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar tek tek tespit edildi. İşte ayrıntılar... 

Vesen Yalıları'nda yüzde 20'ye varan indirim fırsatı!

Vesen Yapı imzasıyla hayata geçirilen Vesen Yalıları'nda yüzde 20'ye varan indirim fırsatı sunuluyor. Vesen Yalıları'nın teslimlerinin 2024 yılının Mart ayında yapılması planlanıyor. 

Bakan Özhaseki: Deprem bölgesindeki beton fırsatçıları geri adım attı!

Afyonkarahisar’da bir dizi temaslarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem bölgesindeki fahiş beton fiyatları ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Bakan Özhaseki, yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki beton fırsatçılarının geri adım attığını söyledi.

Otomobil fırsatçılarından yeni oyun! Bu detaylara dikkat

İkinci el otomobil satışlarında taşıtların, üretici tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilana çıkmasının yasaklanmasıyla fırsatçılar yeni yöntemler buluyor. Otomobillerin ilanlarını düşük fiyatlardan koyan fırsatçılar, bu yönteme başvuruyor.

banka fırsatçıları Haberi

banka fırsatçıları

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) 24 Ocak 2022 tarihli verilerine göre bankacılık sektöründeki toplam mevduatın Türk Lirası karşılığı 5.413 trilyon TL, toplam krediler ise 4.945 trilyon TL'dir. Mevduat ile kredi arasındaki fark 468 milyar TL. Ancak 31 Aralık 2018 itibarıyla mevduatların Türk Lirası karşılığı 2.035 trilyon, krediler ise 2.393 trilyon TL olarak gerçekleşti. Mevduat ile kredi arasındaki fark eksi 358 milyar lira oldu. Yani 2018 yılında bankalarımızdaki mevduat şirketlerimizin ve bireysel tüketicilerimizin ihtiyaçlarını karşılamadığı için yurt dışından 358 milyar TL tutarında döviz borçlanmak zorunda kaldık. 2022'ye geldiğimizde, mevduatımız toplam kredilerimizden 468 milyar TL fazla olduğu için artık yurt dışından borçlanmamız gerekmiyor.

 

Kur korumalı hesabın önemi

İnternethabercom'da yer alan habere göre; 24 Ocak 2022 tarihli BDDK verilerine göre toplam Türk lirası kredi...