03 / 05 / 2024

banka iflas erteleme

banka iflas erteleme

Bankalar Birliği, suiistimal edilen iflas erteleme sistemiyle ilgili 7 maddelik öneri hazırladı. Başkan Hüseyin Aydın, “Ne yetenekli bilirkişiler var ki, bir firmanın iyileşeceğine 1 günde karar verebiliyor” dedi.

Dünyaca ünlü banka iflas ettiğini açıkladı. Dünyadan binlerce müşterisi var. Müşteriler şaşkına döndü

Dünya genelinde bankalardan endişe verici haberler gelmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü bir banka daha iflas ettiğini açıkladı. Müşteriler şaşkına döndü.

Dünyada birçok ülkeden müşterisi vardı. Dev banka çöktü, müşterileri şaşkına döndü

Rusya'dan flaş bir haber geldi. Rusya merkezli ünlü bir banka iflas ettiğini açıkladı. Bankanın dünyanın her yerinden müşterisi olduğu öğrenildi.

3 ay ertelemeli ihtiyaç kredisi hangi banka veriyor? Bankalarda 3 ay erteleme var mı?

Kredi, özellikle 3 ay ertelemeli krediler pek çok kişinin gündeminde yer almaktadır. İşte “3 ay ertelemeli ihtiyaç kredisini hangi banka vermektedir?” soruların araştırılan yanıtları!

ABD’de banka krizinde yeni halka! Şimdi de First Republic Bank iflasın eşiğinde!

Signature Bank ve Silikon Vadisi Bankası’nın iflasından sonra ABD’de First Republic Bank da iflasın eşiğinde.  ABD’nin Federal Mevduat Sigorta Kurumu, iflası önlemek amacıyla dev bankalardan teklif istedi.

Fi Yapı İflas Erteleme davası sonuçlandı!

Fi Yapı, Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan imzası taşıyan bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruya göre; İflas Erteleme davası sonuçlandı.

Bankacılık Dünyasının Kâbusu: ABD Tarihinde En Büyük 10 Banka Çöküşü!

ABD ve Avrupa'da bankacılık kriziyle birlikte birçok büyük banka iflas etti. Washington Mutual ve Colonial Bank da dahil olmak üzere en büyük 10 iflas eden banka arasında yer aldı. 

Amerika’da banka iflaslarının perde arkası! Amerika'da bankalar neden batıyor?

ABD faiz artırımlarının ardından son dönemde banka iflasları ile yeniden gündeme geldi. Milyarlarca dolarlık varlığa sahip olan Silvergate, Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın iflas etmesi akıllara bazı soruları getiriyor.

İflas eden banka: Silicon Valley Bank UK sadece 23 TL'ye satıldı!

ABD'li banka devi SVB iflas başvurusunda bulundu. Silicon Valley Bank UK 1 sterline satıldı. Ayrıntılar için buraya tıklayın...

ABD’de ikinci banka iflası yaşandı, Avrupa borsaları tepetaklak oldu!

Amerika Birleşik Devletleri’nde bankacılık sistemi alarm veriyor. Silikon Vadisi Bankasının (SVB) ardından New York merkezli Signature Bank'a da kayyum atandığı bildirildi. İki iflas kararı Avrupa borsalarında sert düşüşlere yol açtı.

Dev banka iflasını açıkladı

Silikon Vadisi’nin en önemli bankalarından Silicon Valley Bank iflas etti. . SVB, ABD’deki tüm girişim destekli girişimlerin yarısına ait nakit paraya ev sahipliği yapmaktaydı. İşte tüm detaylar...

Dev banka iflas mı ediyor? Çok büyük zarar açıkladı!

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan Credit Suisse için iflas iddiaları peş peşe geliyor… Banka yılın 3. çeyreğinde 4,04 milyar dolarlık zarar açıkladı.

İki büyük banka iflas etti iddiası! Milyonlar parasını çekmeye başladı!

Dünyanın en büyük yatırım bankaları arasında bulunan iki dev banka için iflas iddiası geldi. İki büyük bankada yaşanan bu durumun ardından uzmanlar, 15 Eylül 2008'de yaşanan Lehman iflasına dikkat çekti.

Kapanan, iflas erteleme veya konkordato başvurusunda bulunan firma sayısı TBMM'de!

2019 yılı Ocak ayı ile 2020 yılı Ekim ayları arasında kapanan, iflas erteleme veya konkordato başvurusunda bulunan firma sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

banka iflas erteleme Haberi

banka iflas erteleme

Bankalar Birliği, suiistimal edilen iflas erteleme sistemiyle ilgili 7 maddelik öneri hazırladı. Başkan Hüseyin Aydın, “Ne yetenekli bilirkişiler var ki, bir firmanın iyileşeceğine 1 günde karar verebiliyor” dedi. Son dönemde iflas erteleme müessesinin suiistimal edilmesi üzerine düzenleme isteyen Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, borçlu kadar alacaklıyı da koruyan bir sisteme geçilmesi gerektiğini belirtti. Son 15-20 günde iflas erteleme taleplerinin öncekine göre biraz durulduğunu söyleyen Aydın, Adalet Bakanlığı ile görüştüklerini, İcra İflas Yasası'nda yakın zamanda bir değişiklik beklediklerini vurguladı.


HÜSEYİN AYDIN'DAN UYARI


Aydın, Bankalar Birliği olarak suiistimallerin önlenmesi için bir dizi öneride bulunduklarını açıkladı. Bankalar Birliği'nin önerilerine bakıldığında en temel maddeler, erteleme hakkının sadece geçici likidite problemi bulunan yaşayabilir durumdaki borçlulara tanınması gereken bir hak olması,...