06 / 07 / 2024

banka komisyonlarına düzenleme

banka komisyonlarına düzenleme

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) bankaların ücret ve komisyonlarına yönelik düzenlemesine ilişkin yürürlüğe giren kararın tüketicileri hayal kırıklığına uğrattığını savundu...

Kredi kartı limitlerine seçim sonrası düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit belirlenecek iddiası! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kredi kartlarına yönelik bir düzenleme yapılacağına yönelik açıklamalarda bulundu. Kredi kartı limitlerinde düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit mi belirlenecek? 

Emlak ilanları için yeni düzenleme! Sosyal medya mercek altına alındı!

Ticaret Bakanlığı’nın son aylarda emlak ilanlarıyla ilgili düzenleme ve denetimleri sürerken, sosyal medya platformlarında paylaşılan ilanlar da mercek altına alındı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, yapancılara gayrimenkul satışına ilişkin açıklama yaptı. Bu kapsamda Gürcafer, emlak satarken ipin ucunun kaçtığını ve düzenleme yapılması gerektiğini belirtti.

Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor: Kanun teklifi Meclis'e sunuldu!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeleri kapsayan kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Günlük kiralık evlerde yeni düzenleme geliyor. İşte detaylar...

Konut alım satımında devrim niteliğinde düzenleme: Her şey daha güvenli ve şeffaf olacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde düzenleme ile herşey daha güvenli ve şeffaf olacak.

Banka hesabına haciz gelirse ne yapılmalı?

Herkesin bildiği gibi, icra takibinin hüküm giymesi sonrasında, borcun tahsilatını sağlamak amacıyla borçlu tarafın sahip olduğu varlık, banka hesapları ve gayrimenkullerine haciz uygulanma süreci başlatılır. Peki banka hesabına haciz gelirse ne olur, süreçte ne yapılmalıdır?

Dünyaca ünlü banka iflas ettiğini açıkladı. Dünyadan binlerce müşterisi var. Müşteriler şaşkına döndü

Dünya genelinde bankalardan endişe verici haberler gelmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü bir banka daha iflas ettiğini açıkladı. Müşteriler şaşkına döndü.

Bir bankadan müşterilerini şaşkına döndüren hamle. Son dönemlerin zam şampiyonu hakkında şok indirim kampanyası

Son dönemlerin zam şampiyonu arasında benzin ve motorin bulunduruyor. Bir banka müşterilerini bu konuda şaşkına döndüren bir hamleye imza attı.

Bir banka herkese 2 bin TL vereceğini açıkladı. Dünyanın her yerinden müşterisi var. Müşterileri şaşkına döndü

Türkiye'nin önemli bankaları arasında yer alan Akbank, müşterilerine yönelik 2 bin TL vereceğini açıkladı. Dünyanın her yerinden müşterisi olan bankanın müşterileri şaşkına döndü. İşte ayrıntılar...

Konut sitesi aidatlarına yasal düzenleme kapıda: Fahiş aidata ceza geliyor! 

Konut sitesi aidatlarındaki fahiş artışlar son günlerde sık sık gündem oluyor. Aidatlara yasal düzenleme için düğmeye basıldı. İşte ayrıntılar...

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yeni düzenleme geldi; Artık 3 seçenek var

BDDK, POS cihazlarında kullanılan kağıt miktarının azaltılmasına yönelik yaptığı çalışmayı sonlandırarak yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Düzenleme kapsamında, kartlı alışveriş işlemlerinde kağıt slip tercih etmeyen kart kullanıcılarına dijital slip gönderilecek. Bankalar kart kullanıcılarına 3

İşsizlik maaşına erişim kolaylaşıyor! İşte yeni düzenleme! Mutlaka bakın

İşsizlik maaşına yönelik yeni düzenleme için hazırlıklar başladı. İşsizlik maaşı almanın şartları genişletilerek daha fazla vatandaşın yararlanması sağlanacak? Peki kimler işsizlik maaşı alabilecek?

banka komisyonlarına düzenleme Haberi

banka komisyonlarına düzenleme

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) bankaların ücret ve komisyonlarına yönelik düzenlemesine ilişkin, "Yönetmelikle belirlenen söz konusu ücretler esas alındığında, tüketicilerin bankalarla yaptığı hemen hemen tüm işlemler ücret kapsamına alınmış olup, tüketicilerin ekonomik çıkarlarının korunması ihmal edilerek, bankaların faiz dışındaki faiz dışı gelirlerine yasallık kazandırılmıştır" dedi.


Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürürlüğe giren kararın tüketicileri hayal kırıklığına uğrattığını savundu. 


Tüketicilerin bankalarla ilgili sorunlarının her geçen gün arttığını belirten Küçük, "Tüketici hakem heyetleri ve tüketici mahkemelerine başvuruların büyük kısmı bankalarla yaşanan sorunlardan oluşurken, BDDK'nın 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a istinaden çıkaracağı yönetmelik, tüketiciler tarafından merakla bekleniyordu. Yönetmeliğin, 6502 sayılı kanunun ruhuna uygun tüketiciyi koruyacak ve bankalarla sorunları ortadan kaldıracak şekilde düzenlenmesi ümit ediliyordu" diye konuştu.


Kanunun...