22 / 07 / 2024

başbakan konut alımı destek

başbakan konut alımı destek

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye Müteahhitler Birliği koordinatörlüğünde düzenlenen İnşaat Sektörü Zirvesi’ne katıldı. Davutoğlu konut sahibi olmak isteyenlere devletin yüzde 15 katkıda bulunacağını söyledi..

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı, personel alımı yapacağını duyurdu!

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı personel alımı için başvurular sona ereceği kaydedildi. Buna göre, başvuru şartları neler ve adaylarda aranan nitelikler ne olacak ve başvurular nereden, nasıl yapılacak?

İletişim Başkanlığı personel alımı yapacak!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde personel alımı yapılacağını duyurdu. Buna göre, başvuru şartları neler ve hangi pozisyonlara personel alımı olacak? Ayrıca, adaylarda aranan nitelikler neler?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı personel alımı yapacak!

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından personel alımı yapılacağı kaydedildi. Kuruma başvuru şartları ve kimlerin başvuruda bulunabileceği ve  başvuruların nereden ve nasıl yapılacağı merak ediliyor.

Konut alım satımında 'ekspertiz raporu' gündemde! Kaçak işlemlerin önüne geçilecek!

Konutta vergilerin tam olarak ödenebilmesi için alım-satım sırasında 'ekspertiz raporu' istenmesi gündeme geldi. Peki süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı yapacağını duyurdu!

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) personel alımı için geç başvurular başladığını açıkladı. Yapılan duyuruda hangi şehirlerden personel alımı yapılacağı ve başvuru şartlarının neler olacağı belirtildi. Buna göre kimler başvuru yapabilir?

Konut alımı karşılığı verilen vatandaşlık fahiş fiyatları tetikledi!

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, fahiş fiyatlara ve enflasyona değinerek, konut alımı karşılığı verilen vatandaşlığın fahiş fiyatlara neden olduğuna dikkat çekti. İşte o açıklama...

Tapuda yeni dönem başlıyor! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? 10 soru ve cevapta merak edilen detaylar...

Gelir İdaresi Başkanlığı, konut alım ve satımında vergilendirmenin nasıl yapıldığı ile ilgiliolarak bir broşür hazırladı. Bu kapsamda yanlış beyanda bulunanlar yüksek cezalarla karşı karşıya kalabiliyor. 

Kıbrıs'ta konut alım satımlarda geçen yıl rekor kırıldı!

Güney Kıbrıs’ta 2023 yılında emlak piyasasında gerçekleşen alım-satımlarda rekor kırdı. Kıbrıs yatırımcıların yeni gözdesi haline geldi.

BES’te kısmen ödeme şartları resmen belli oldu! Biriken tutarın yüzde 50’si alınabilecek! Konut alımı, evlilik...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES), evlilik, konut alımı ve doğal afet durumlarında sistemde biriken tutarın yüzde 50'lik kısmını alma imkanı sağlayan kısmen ödeme uygulamasında başvuru şartları netlik kazandı.

KPSS'den 60 puan alanlar hemen başvursun! Memur alımı başladı! Fırsatı kaçırmayın! İşte başvuru detayları

Milyonlarca kişi kamu kurumlarında çalışmak istiyor. Bu noktada belediyeler, üniversiteler ve bazı kamu kurumları gibi yerler memur alımıan dair duyrularını yapıyor. Şimdi de KPSS'den 60 puan alanlar için memur alımları başladı.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Samsun-Sarp demir yolu projesine bu yıl başlıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun’dan Sarp’a giden ve Trabzon’un da içinde bulunduğu demir yolu proje çalışmalarının bu sene başlayacağının müjdesini verdi. 

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

başbakan konut alımı destek Haberi

başbakan konut alımı destek

Zirveye, Davutoğlu’nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile sektör temsilcileri katıldı.  Basına kapalı toplantının ardından konuşan Davutoğlu, sektör temsilcileriyle imar yasa tasarısı ile ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını anlattı. Davutoğlu şöyle konuştu: “Bir teşvik müjdesi de vereceğim. konut kredilerinin ilk mecburi yüzde 25 peşinatını biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. Çeyiz hesabı ilan etmiştik hatırlarsınız.


Birikime göre katkı

Benzer şekilde bir banka hesabında ‘Konut almak için para biriktiriyorum’ diyen her vatandaşa devlet, konut aldığı anda ne kadar biriktirmişse,...