03 / 05 / 2024

Başiskele yeni imar çalışmaları

Başiskele yeni imar çalışmaları

Nüfusun her geçen gün arttığı Başiskele ‘de artan yapılaşmaya yönelik açılan yeni imar yolları ilçenin gelişmesi ve konutlaşma açısından da büyümesine olanak sağlıyor.

Mersin Toroslar Belediyesi yeni imar planlarını duyurdu!

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Aralık ayı Meclis Toplantısında yeni imar planları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

13 bin kişinin yaşayacağı yeni imar alanı için start verildi! Akçaovalılar yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Muğla'ya Bağlı, Menteşe Belediyesi,  13 bin kişinin yaşayacağı yeni kentsel yerleşim alanı için Akçaova Mahallesi'nde yeni imar alanı oluşturuyor. 

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

Konut, kira ve arsa fiyatlarının artmasını değerlendiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurguladı.

İmar affı geliyor mu? Yeni imar barışında son dakika! İmar affı bekleyenler dikkat! 

'Yeni imar affı çıkacak mı?' sorusunun yanıtı sık sık araştırılıyor. İmar affı kanun teklifi, 11 Ekim 2022'de TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edilmişti. Peki yeni imar affı geliyor mu? İşte detaylar...

Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, tüm imar aflarına karşı olduğuna dikkat çekti. Yeni imar barışı gelecek mi? Yasa teklifi Meclis'te bekliyor! Son dakika açıklamaları peş peşe geldi!

Yeni imar affı gelecek mi? Depremle yeniden gündemde! Japon uzman resmen uyardı! 

2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Gaziantep’te 76 bin 605, Hatay’da 71 bin 738 imar barışına ilişkin başvuru olduğuna dikkat çekmişti. Depremin ardından yeniden gündeme imar barışı geldi. Yeni imar affı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

İmar barışında flaş gelişme! Yeni imar barışı geliyor mu? Binlerce mağduru ilgilendiriyor!

Son dönemde sık sık gündeme gelen imar barışı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından imar barışına ilişkin kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Peki Yeni imar barışı geliyor mu? Binlerce mağdur bekliyordu...

Serdar Sandal: Yeni imar düzenlemesi için çalışıyoruz!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Kovid-19 ve depremden etkilenen bölge esnafını ziyaret etti ve "Yeni imar düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı hak kaybı olmadan sağlam ve modern yapılara kavuşturmak istiyoruz. Tüm ihtiyaçlarınızda yanınızdayız" dedi.

Yeni imar planı değişikliği neler getirdi?

Vergi uzmanı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ozan Bingöl, yeni imar planı değişikliği için, "İmar planı değişikliği ile emsal artacağından arsa sahibi veya müteahhit bu değer artış payını ödeyerek kârlı duruma bile geçebilecek" dedi...

Kocaeli Başiskele Belediye Meclisi'nde imar planı oylandı!

Kocaeli Başiskele Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Toplantısı’nda Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oylandı ve kabul edildi.

Yeni imar kanunuyla neler değişecek?

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Tahir Akyürek,  yeni imar kanunu kapsamında “Parsel bazında imar tadilatı artık yapılamayacak” dedi…  

İBB'nin yeni imar müdürü Ramazan Gülten oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, imar müdürlüğüne yeni atama yaptı. İBB'nin yeni imar müdürü, şehir plancısı ve şehir plancıları odası aktif üyesi Ramazan Gülten oldu.

Çankaya'nın yeni imar planı Koray Avcı konseriyle kutlandı!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 40 yıldır kronik bir sorunu olan Zafertepe Mahallesi’nin imar sorununu çözdü. Yeni imar planı Koray Avcı konseriyle kutlandı.

Başiskele yeni imar çalışmaları Haberi

Başiskele yeni imar çalışmaları

Gelişime açık, tercih edilen bir ilçe olan Başiskele ’de özellikle konut yapılaşmaları hızla artış gösteriyor. Yeni imar yollarını açarak talepleri cevaplayan Başiskele Belediyesi bu yönde yaptığı çalışmalar kapsamında birçok mahallede hizmetler gerçekleştiriyor.


Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yeni açtığı yolları imara uygun, planlı bir şekilde yapıyor. İmar planlarında bulunan yollar açılarak vatandaşların ulaşım sorununu çözülüyor, yol açımları gerçekleşen mahallelerde yeni yerleşim alanları oluşuyor.


Mevcut planlarda yol olarak görünen ancak kullanılamayan yollar Başiskele Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından açılıyor. Yeniköy Merkez Mahallesi, Mahmutpaşa Mahallesi, Yaylacık Mahallesi ve Fatih Mahallesi’nde yeni imar yolları açan ekipler, dolgu malzemesi sererek zemini sağlamlaştırıyor.


Gölcük Haber...