02 / 05 / 2024

Bayındırlık işleri nelerdir

Bayındırlık işleri nelerdir

Bayındırlık bakanlığı yönetim kurulu, işletmenin en üst karar organı olup beş üyeden oluşur. İşletme hizmetlerinin bu Yönetmelikte yer alan esaslar çerçevesinde yürütülmesini sağlar. Peki bayındırlık bakanlığının görevleri nelerdir?

Bayındırlık İşleri Kontrol Yönetmeliği!

Bayındırlık İşleri Kontrol Yönetmeliği 5 Temmuz 1979 tarihinde 16545 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında, her türlü yapı, tesis, onarım, bakım, imalat gibi işlerinin kontrolüne ilişkin esaslara yer veriliyor...

Kentsel dönüşüm yasasından sonra şimdi de toplu taşımada yeni yasa için düğmeye basılıyor! Milyonları ilgilendiriyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu; taksi, dolmuş, otobüs şoförlerinin yaptığı işin mülkiyetiyle ilgili sorunu ve tedirginliklerini ortadan kaldıracak yeni bir çalışma başlatacaklarını açıkladı.

İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı uyarı: Binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacak!

TBMM Deprem Komisyonu ve Bayındırlık, İmar Komisyonu CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek İstanbul'da, olası bir depremde binaların yüzde 5'i bile yıkılsa 825 bin kişi enkaz altında kalacağını söyledi.

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aksoy Bayındırlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Bahattin Aydın ve Sefa Çapraz ortaklığında kuruldu.

Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden depreme hazırlık çağrısı!

17 Ağustos'ta Kocaeli'de meydana gelen depremin 22. yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Yaşar Üniversitesi İnşaat Mühendisligi Bölümü depreme hazırlık için çağrıda bulundu. 

Türkiye İMSAD, Yeşil Mutabakat’a hazırlık için özel eğitim programı başlattı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye İMSAD, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yeşil Mutabakat’a hazırlık amaçlı olarak üyelerine özel eğitim programı için düğmeye bastı.

Turizmi Teşvik Kanunu'nda değişiklik teklifi komisyon tarafından kabul edildi! 

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu tarafından kabul edildi.

Tekfen İnşaat Katar’da 150 milyon dolara otoyol inşa edecek!

Tekfen İnşaat, portföyünü yeniledi. Şirket, Katar Bayındırlık İşleri İdaresi’nden (Ashghal) Al Khor Expressway Bağlantı Yolları İnşaatı işini 548 milyon Katar Riyali (yaklaşık 150 milyon Amerikan Doları) bedel ile kazandı.

İsrail'in Gazze saldırılarında yıkılan 270 ev için yeniden imar projesi!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Ziyara, İsrail'in 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan 270'ten fazla ev için yeniden imar projesi başlattıklarını söyledi...

İsrail’den Yahudi yerleşimciler için Batı Şeria’ya 46 bin yeni konut inşa planı!

İsrail Bayındırlık ve İskan Bakanı Yifat Shasha Biton, Yahudi yerleşimciler için işgal altındaki Batı Şeria’da 46 bin yeni konut inşa etmeyi planladıklarını açıkladı...

İmar Kanunu değişikliği ile yerel yönetimlerin yetkisi kısıtlanmayacak!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Akyürek, "İmar Kanunu'ndaki değişiklik teklifinde yerel yönetimlerin yetkisini kısıtlayan herhangi bir konu yoktur" dedi...

Tarkan 13 yıldır alamadığı arsa için imar istiyor!

Pop star Tarkan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki  imar dosyası, 6'ncı kez İBB Meclis'ine geldi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun uygun görmeyip raporunu bu yönde hazırladığı imar değişikliği teklifi, oylama sırası geldiğinde İmar Komisyonu tarafından geri çekildi...

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifi TBMM'de kabul edildi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda kabul edildi.

İmar Kanunu'nda değişiklik teklifi komisyonda!

İmar Kanunu'nda değişiklikleri de öngören Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda devam ediyor...

Bayındırlık işleri nelerdir Haberi

Bayındırlık işleri nelerdir

Bayındırlık bakanlığının görevleri nelerdir?


Bayındırlık hizmetleri; Yönetim Kurulu, işletme yöneticisi, harcama yetkilisi, gerçekleştirme görevlisi, muhasebe yetkilisi, muhasebe birim personeli ve teknik eleman ile yeteri kadar diğer görevlilerden oluşan işletme idaresi tarafından yürütülüyor.


Yönetim Kurulu, işletmenin en üst karar organı olup beş üyeden oluşur. İşletme hizmetlerinin bu Yönetmelikte yer alan esaslar çerçevesinde yürütülmesini sağlar. Bayındırlık bakanlığının görevleri Bayındırlık İşleri Kontrol Yönetmeliği kapsamında şu şekilde sıralanıyor.


Bayındırlık bakanlığının görevleri..

MADDE 12 – (1) Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır:

             

a) Bakanlığın plan ve performans programında işletmeye ilişkin yer alması gereken hususlarda önerilerde bulunmak,

             

b) Bakanlığın stratejik planı ve performans programı ile uyumlu olmak üzere işletmenin yatırım programı ile bütçesinin hazırlanması sırasında uyulması gereken hususları belirlemek,

     ...