25 / 07 / 2024

Belçika konut kredileri

Belçika konut kredileri

Belçika, Flaman bölgesinde, gelir seviyesi düşük vatandaşları için düşük faizli sosyal konut projesi için 500 milyon Euro bütçe ayırdı. Belçika, yaşanan ekonomik krize rağmen sosyal devlet olma ilkesinden vazgeçmedi.

Belçika’daki sosyal konut sahibi Türkiye’deki mülkü sebebiyle 10 senelik evinden oldu!

Belçika’da bir mahkeme, 10 sene önce Zele'de bir sosyal konut satın alan kişinin, Türkiye’de mülkü olduğu için evi geri teslim etmesine karar verdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut kredileri tutarı 1 yılda 391 milyar TL'den 444 milyar TL'ye çıktı!

Yüksek enflasyonla beraber alım gücü giderek daha da erirken, vatandaşlar da çareyi kredi ve kredi kartlarına yüklenmekte buldu. Merkez Bankası’nın sıkılaştırma adımlarına rağmen harcamalar durmazken konut kredileri tutarı da 1 yılda 391 milyar TL'den 444 milyar TL'ye çıktı...

Konut kredileri 2022 yıl sonuna göre yüzde 23,1 arttı: 443,3 milyar TL kredi kullanıldı! 

Faiz oranlarındaki aşırı artış ve kredi kullanmada miktar kısıtlamaları ile konut, taşıt, ihtiyaç gibi tüketici kredileri baskılanırken, gecikme faizlerinin yükselmesi, nakit avans limitinin düşürülmesi gibi zorlaştırıcı önlemlere rağmen, kredi ve kredi kullanımı arttı. İşte detaylar...

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olacak şekilde Avrupa'nın pek çok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanların sayısı her geçen gün katlanıyor. 

ABD'de konut kredileri düşerken, hanehalkı borçları yükseldi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde hanehalklarının borç yükü 17 trilyon doları aştı. Konut ve öğrenci kredileri gerilerken, otomobil kredileri yükseldi.

Belçika'da işe bisikletle gidenlere para verilecek!

Bugünden itibaren, Belçika'da işverenler artık işe bisikletle giden çalışanlarına kilometre başına 0,27 avro ödenek vermeyi zorunlu tutuyor.

Enerji krizi Belçika'da kafeleri yeni uygulamalara yöneltti!

Belçika'da bazı kafeler müşterilerin enerji bağışında bulunmalarını talep etmeye başlarken, diğerleri sıcaklıkları düşürüyor ve uzun süre oturan insanları bölgeyi terk etmeye teşvik ediyor.

Belçika Kralı'ndan 3 Ukraynalı aileye konut tahsisi!

Belçika Kralı Phillip ve Kraliçesi Matilda, Ukrayna'da yaşanan savaştan kaçan toplamda 3 Ukraynalı aileye konut tahsisi yaptı.

Belçika'nın büyük şehirlerindeki evsiz sayısı arttı!

Belçika'nın büyük kentlerinde evsiz sayısının yükseldiği, yalnızca başkent Brüksel'de 933'ü çocuk, 5 bin 313 evsiz olduğu ifade edildi. 

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri aldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Amerikalıların 3. çeyrekte hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri aldı.

Faiz indirimi sonrasında konut kredileri ne kadar cazip?

Kamu bankaları tarafından uygulanan faiz kararı sonrasında konut kredilerinde faiz oranları düşüşe geçti. Peki, şu anda konut kredileri faiz oranları ne kadar cazip? İşte detaylar...

Konut kredileri 2020'ye göre geriledi mi?

Merkez Bankası’nın Kasım 2020'den günümüze devam ettirdiği parasal sıkılaştırma, kredi faizlerinin yüzde 20'yi aşmasına sebep oldu. Peki konut kredileri ne oldu?

Bireysel kredilerde konut kredileri ne oldu?

TCMB, bankaların 2021 yılının ilk çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ile ikinci çeyreğine ilişkin beklentilerini içeren "Banka Kredileri Eğilim Anketi"ni yayımladı. Anket sonucuna göre bireysel kredilerde konut kredi standartları aynı kaldı. 

Belçika konut kredileri Haberi

Belçika konut kredileri

Belçika, Flaman bölgesinde, gelir seviyesi düşük vatandaşları için düşük faizli sosyal konut projesi için 500 milyon Euro bütçe ayırdı. Belçika, yaşanan ekonomik krize rağmen sosyal devlet olma ilkesinden vazgeçmedi.


Belçika’da, Flaman Hükümeti Haziran ayından itibaren sosyal amaçlı kullanılmak üzere özellikle dar gelirlilerin yararlanacağı 500 milyon Euro’luk bir bütçe ayırdı. Flaman hükümeti, Flaman Konut Fonu (VWF)) ve Flaman Toplumu Sosyal Konutları (VMSW)’na kaynağı aktararak, 2014 yılı için ayırmış olduğu konut kredisi olan 814 milyon euronun  tamamını böylelikle kullanmış oldu.


Yıllık En Az 10 bin Euro


Konuyla ilgili bir açıklama yapan İşletme Danışmanı ve Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu Üyesi Hüseyin Aslan, konut kredisi şartlarında yeni düzenlemeler yapıldığına dikkat çekerek, ‘‘Kredilerden yararlanabilmek için yıllık gelir sınırının en az 10 bin euro olması ve konut kredisi...