21 / 05 / 2024

belediyelerin yıllık bütçesi ne kadar

belediyelerin yıllık bütçesi ne kadar

Maliye Bakanlığı verilerine göre, 2014 ’ün ilk çeyreğinde yerel yönetimlerin harcamalarında hızlı artış görüldü. Harcamalar bir önceki yılın aynı dönemine göre 8 milyar TL arttı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 45 milyar TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 45 milyar 100 milyon Türk Liraı şeklinde kabul edildi. Söz konusu bütçenin yüzde 41’lik kısmı yatırımlara ayrıldı. 

Türkiye'nin gözü Irak’ın 3 yıllık yatırım bütçesinde!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak İmar, İskan, Belediyeler ve Kamu İşleri Bakanı Bengin Rekani ile görüşmesine ilişkin, "Irak'ın onaylanan 3 yıllık bütçesinde yatırımlara ayrılan payın büyüklüğü firmalarımıza çok önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

Son dakika! 2023 yılı ek bütçesi kabul oldu!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından onaylanan bir kararla, 2023 yılı ek bütçesi kabul edildi.

Üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler neler? YKS (TYT-AYT-YDT) puan türü ile nasıl yerleşilir?

ÖSYM tarafından gerçekleştiren YKS maratonu sona erdi. Bu kapsamda öğrenciler üniversite 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin neler olduğunu sorguluyor.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 6,1 oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Mayıs ayında aylık bazda değişmezken, yıllık bazda yüzde 6,1 arttı.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon Nisan ayında yüzde 7'ye yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından verilere göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Nisan ayında aylık yüzde 0,7 ve yıllık yüzde 7 arttı. İşte merakla beklenen o rakamlar...

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Türkiye’de kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında yıllık yüzde 20,9 arttı

Türkiye İş Kurumu’nun aylık istatistik bülteninine göre, İŞKUR 2022’nin ilk altı ayında yaklaşık 740 bin kişiyi işle buluştururken, aylık ve yıllık baza bakıldığında ise kayıtlı işsiz sayısında artış gözlendi. Haziran ayında kayıtlı işsiz sayısı yaklaşık 30 bin artış gösterdi.

TBMM 2022 yılı bütçesi belli oldu!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'nın 2022 bütçesini sundu. 2022 bütçesi 2 milyar 198 milyon TL olarak Komisyona sunuldu

Yapı Kredi Koray GYO yönetim kurulu üyelerine yıllık 127 bin 200 TL ödeyecek!

Yapı Kredi Koray GYO olağanüstü genel kurul toplantısında, Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerine her biri için yıllık brüt 127 bin 200 TL, diğer Yönetim Kurulu üyelerinin her birine yıllık brüt 62 bin 400 TL ücret ödenmesi kararı aldı. 

Suudi Arabistan'ın bütçesi 49.2 milyar dolar açık verdi!

Suudi Arabistan'ın bütçesi, 2020 yılının ilk dokuz ayında 49.2 milyar dolar (184.11 milyar riyal) açık verdi.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon sıfırın altına düştü!

Avro Bölgesi'nde temmuz ayında yüzde 0,4 olan yıllık enflasyon, ağustosta sıfırın altına düşerek yüzde eksi 0,2 oldu.

Merkezi yönetim bütçesi 2019'da 123.7 milyar TL açık verdi!

Merkezi yönetim bütçesi 2019 yılında 123.7 milyar TL, faiz dışı denge 23.75 milyar TL açık verdi.

belediyelerin yıllık bütçesi ne kadar Haberi

belediyelerin yıllık bütçesi ne kadar


Belediye ve il özel idarelerinden oluşan yerel yönetimlerin bütçe açığı 2014’ün ilk çeyreğinde 4 milyar 146 milyon TL olarak gerçekleşti. Yerel yönetimlerin bütçesi son dönemde bazı yıllarda fazlayla kapanıyordu. Yılın ilk üç ayında verilen açık, geçen yılın tamamında verilen 4.2 milyar TL’lik açığa yakın gerçekleşti. En dikkat çekici artış, bir önceki yıl ocak-mart döneminde 4.7 milyar TL olan sermaye giderleri (yatırımlar) kaleminin, 2014’ün aynı dönemde 10.1 milyar TL’ye yükselmesi oldu. 


Maliye Bakanlığı verilerine göre, 2014’ün ilk çeyreğinde yerel yönetimlerin harcamalarında hızlı artış görüldü. Harcamalar bir önceki yılın aynı dönemine göre 8 milyar TL arttı. En fazla artış, yine en çok harcamanın yapıldığı sermaye giderleri (yatırımlar) kaleminde yaşandı. Aylık bazda, dönem bazında ortalama 3 milyar TL düzeyinde seyreden yatırımlar, 2014’ün birinci...