05 / 05 / 2024

benim olmayan bir arsa

benim olmayan bir arsa

Kimi zaman tapu dairelerinde ya da e-devlet üzerinde birtakım yanlışlıklar olabiliyor. Peki siz de "Tapuda benim olmayan bir taşınmaz görünüyor nasıl düzeltebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kiracılar aman dikkat! Ev sahibiniz size borç çıkartabilir...

Kiracılar ile alakalı olarak sürpriz bir borç uyarısı yapıldığı kaydedildi. Buna göre, sık sık yapılan bir hata sonucunda da kiracılar hesapta olmayan bir borç ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

Depremde 96 kişiye mezar olan Ebrar Sitesi'nde şok eden gelişme: Benim müteahhitlikle hiçbir ilgim yok...

Kahramanmaraş depreminde yıkılan Ebrar Sitesi F Blok'ta 96 kişinin ölümüne ilişkin 9 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanık Tevfik Tepebaşı ''Benim müteahhitlikle hiçbir ilgim yok.'' diyerek kendisinin suçlu olmadığını savundu.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan 12 yıl önceki Van depremini hatırlattı: Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depremle ilgili anısını paylaşan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,'' Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.

Kiracılar, sözleşmeye uymazsa ev sahibine borçlu çıkabilir

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki ilişkilerini yasalar çerçevesinde kurmak zorundalar. Kiracılar bazı detaylara dikkat etmemeleri durumunda ev sahiplerine hesapta olmayan bir borcu ödemek zorunda kalabilirler. İşte o detaylar...

Çocuğu olmayan bir kişinin mirası kime kalır?

Miras hukuku, bir kimsenin hayatını kaybetmesi durumunda mal varlığının ve mülklerinin yasal mirasçılara nasıl dağıtılacağını düzenleyen önemli bir hukuki alanı ifade eder. Bu alanda, özellikle çocuksuz kişilerin miras paylaşımı ve özel durumlar, toplumda geniş ilgi gören konular arasında yer alır.

Tanım değişti çok sayıda şirket KOBİ statüsüne geçti!

Yüksek enflasyon nedeniyle bilançoları şişen ve KOBİ olmaktan çıkan şirketler, yeniden bu tanım içerisine alınırken bu kapsamda olmayan bir çok şirket de KOBİ unvanı kazandı. Gözler, bankaların kredi verme konusunda nasıl bir bilanço tanımı yapacağına çevrildi.

Muhteşem kameralı Google'ın Pixel 7'si Pixel 6A'dan 100 $ daha ucuz! 

Pixel hayranları: Pixel 7 şimdi 100 $ daha ucuza geldi. Pixel 7A, Pixel 6A'da olmayan birçok özelliği Pixel 7'den daha düşük bir fiyata sunuyor. Google, Pixel 7A'yı , genellikle yeni ürünleri ve mevcut ürünlere yönelik güncellemeleri tanıttığı yıllık geliştirici konferansı olan Google I/O'da duyurdu

ABD’den çok tartışılacak petrol yorumu: Küresel ekonomik büyümeye büyük darbe indirecek!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanı Janet Yellen, OPEC+ grubunun mayıs ayından itibaren petrol üretiminde kesintiye gitme kararının "yapıcı olmayan" bir eylem olduğunu ifade ederek, eylemin küresel büyüme için olumlu olmadığını söyledi.

Web3 interneti teknoloji devlerinden geri almayı hedefliyor

Sıradan kullanıcılara daha fazla güç verecek merkezi olmayan bir internet versiyonu fikrini kapsayan çok fazla yanıltıcı bilgi var. İşte bunu yapmamamız için bilmemiz gerekenler.

Kahramanmaraş depremleri 11 şiddetinde hasara neden oldu! Eşi benzeri olmayan bir yıkım! 

DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş depremlerinin şiddeti ile ilgili konuştu. İşte "Eşi benzeri olmayan bir yıkım" diyen Sözbilir'in o açıklamaları...

Dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler!

Kahramanmaraş'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerinden sonra dünyada deprem olmayan bir  olmadığı da merak ediliyor. Peki dünyada deprem olmayan bir bölge var mı? İşte dünyada deprem riski en düşük ülkeler ve bölgeler...

Parası olmayan bir SMS ile paralanacak! Bu banka 100.000 TL'yi tak diye ödüyor: Acele eden anında alacak!

İşte O Banka! Artık 100.000 TL’lik Destek tek SMS ile mümkün! Şartlar ve detaylar haberimizde...

“Utanmıyor musun bu fotoğrafı çekmeye?!” mesajıyla banka hesaplarınız boşalabilir! Aman dikkat! Canınız yanmasın!

Telefonunuza gelen ‘Utanmıyor musun bu fotoğrafı çekmeye, bu fotoğraftaki kişi sen misin?’ mesajı ile ansızın geri dönüşü olmayan bir tuzağın içine düşebilirsiniz. Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Murat Kırık vatandaşları uyardı.

benim olmayan bir arsa Haberi

benim olmayan bir arsa

Tapuda benim olmayan bir taşınmaz görünüyor nasıl düzeltebilirim?

Tapu müdürlüklerinde Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz malların mülkiyet hakkının kimde ve hangi oranda olduğu bilgisi tutuluyor.


Taşınmaz malların satış işlemleri de yine tapu müdürlüklerinde yapılıyor. Gerekli belgeler ile tapu dairesine müracaat eden kimseler taşınmazın tapu devrini isteyebiliyor. 


Böylece taşınmazın mülkiyet hakkı satıcıdan, alıcıya geçmiş oluyor. Kimi zaman tapu dairelerinde ya da e-devlet üzerinde birtakım yanlışlıklar olabiliyor. 


Örneğin siz de "Tapuda benim olmayan bir taşınmaz görünüyor nasıl düzeltebilirim?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


E-devlet üzerinde kendinize ait olmayan taşınmaz görülmesi halinde en yakın Tapu Müdürlüğüne giderek bildirimde bulunmanız halinde yanlışlık düzeltilecektir.


Alo 181 Tapu ve Kadastro Hizmet Hattımızı arayarak da taşınmaz bilgilerini vermeniz halinde adınıza bildirim kaydı düzenlenecektir.



Tapu sıkça sorulan sorular!



Işıl Seren...