06 / 05 / 2024

BES ve emlak

BES ve emlak

Esen Y. Evran'ın köşe yazısında; AvivaSA Genel Müdürü Meral Eredenk Kurdaş, AVİVASA Avrupa CEO’su ve AvivaSA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı David McMillan, Türkiye pazarını konuşuyoruz. McMillan, Türkiye için “Mücevher” diyor.

31 Mart 2024 seçimleri konut ve emlak piyasasına nasıl yansıyacak?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "31 Mart 2024 seçimleri konut ve emlak piyasasına nasıl yansıyacak?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik o analizi...

İnşaat ve emlak sektöründeki krizin nedeni ne? 

İnşaat ve emlak sektöründeki kriz derinleşiyor. Sektör temsilcileri krizin nedenlerini ve çözüm önerilerini anlatırken, "Sektörde mevcut durum kriz eşiğini aştı, sıkıntılar başladı" şeklinde konuştu.

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Milli Emlak, o ilde KDV'den ve emlak vergisinden muaf arsa satıyor! 

Kırıkkale Milli Emlak Müdürlüğü, Kırıkkale ili, Delice ilçesi, Aktepe Mahallesinde yer alan arsa KDV'den ve emlak vergisinden muaf olarak satılıyor. Peki arsanın fiyatı ne kadar? İhalesi ne zaman? 

New Generation Gayrimenkul Ve Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

New Generation Gayrimenkul Ve Emlak Danışmanlığı Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erdem Lafcı tarafından kuruldu.

Alanya'da inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor! Tapularda büyük düşüş!

Yeni ikametgah rejimi sebebiyle Alanya ekonomisinin can damarı olarak bilinen inşaat ve emlak sektöründe kriz derinleşiyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Tok Müteahhitlik Hafriyat İnşaat Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tok Müteahhitlik Hafriyat İnşaat Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Şerife Şahin tarafından kuruldu.

Kral Sağlık Turizmi Ve Emlak Limited Şirketi kuruldu!

Kral Sağlık Turizmi Ve Emlak Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Amer Bakrı tarafından kuruldu.

Rio Real Göçmenlik Danışmanlığı Ve Emlak Yatırımları Limited Şirketi Kuruldu!

Rio Real Göçmenlik Danışmanlığı Ve Emlak Yatırımları Limited Şirketi Beykoz’da 50.000,00 TL sermaye bedeli ile Aylin Shahrokhı ile Ramin Shahrokhı ortaklığıyla kuruldu.

Esas Homes İnşaat Ve Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esas Homes İnşaat Ve Emlak Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 3 milyon TL sermaye bedeli ile Yaser Najeeb tarafından kuruldu.

Bbd Bir İnşaat Ve Emlakçılık Limited Şirketi kuruldu!

Bbd Bir İnşaat Ve Emlakçılık Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Recep Dayıoğlu tarafından kuruldu.

Üniversal Mimari Yapı İnşaat Otomotiv Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üniversal Mimari Yapı İnşaat Otomotiv Ve Emlak Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 6 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Hakan Kara, Hasan Oğuz ve İsmail Taşköprü ortaklığında kuruldu.

BES ve DASK'ta yeni dönemin formülleri!

DASK ve BES’te yeni dönem sinyalleri verildi. İşte BES ve DASK ile ilgili araştırılan diğer detaylar...

BES ve emlak Haberi

BES ve emlak

McMillan,“Aviva’nın dünyasındaki en iyi hazinemiz” diye ekliyor. Haklı da, çünkü 2014’te Türkiye, toplam Avrupa pazarından daha fazla büyümüş. Genel Müdür Meral Eredenk de büyümeden memnun ama o daha çok büyümenin önündeki engellerden bahsediyor. İlginç bir tespitte bulunuyor. Eredenk’e göre Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) önündeki en büyük engel kadınların altın günleri ve yatırım denince akla hemen gayrimenkulün gelmesi.Bankacılık sektöründe halkı mevduata ısındırmak için çalışanların altın günü ziyareti yaptıklarını ancak BES’de henüz böyle pazarlama faaliyetlerinin başlamadığını söylüyor. “Belki sizlerin de evlere gitmeniz gerek” dediğimizde de “Neden olmasın?” diyor. Çünkü kadının finansal okuryazarlık oranının artması erkeğin bilgilenmesinden daha çok önem taşıyor. Eredenk, “Öyle ki” diyor. “Kocası batacakken onu kurtaran kadınlar var.”



Türkiye’de 2015’in ilk çeyreğinde büyüme ivmesinde yavaşlama olmamış. BES’de büyüme yüzde...