30 / 04 / 2024

beyanname verme süresi uzadı mı

beyanname verme süresi uzadı mı

Kira gelir vergisi mükellefleri için bugün son beyanname verme günüydü. Ancak Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre kira gelir beyannamesi verme süresi 28 Mart'a kadar uzadı..

Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor!

Bir ve birden fazla konutu olan vatandaşları yakından ilgilendiren Değerli Konut Vergisi'nde beyanname süresi yarın doluyor. Türkiye sınırları içerisinde sahip olduğu konutun değeri 9 milyon 967 bin Türk Lirası'nı geçenlerin bu vergiyi ödemesi gerekiyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan son dakika açıklaması: Beyanname ve bildirim süresi uzatıldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından son dakika açıklaması geldi. Buna göre, beyanname ve bildirimleri verme süresi uzatıldı.

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! 31 Mart tarihinde sona eriyor!

Kira dahil yıllık gelir vergisi beyanname verme süresi ile Varlık Barışı uygulamasından yararlanma dönemi 31 Mart tarihinde sona erecek. 2022’de elde edilen kira gelirlerinin 9.500 TL’si gelir vergisinden istisna tutulacak.

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Ev aldıktan sonra beyanname verme süresi nedir?

Yeni gayrimenkul sahiplerinin sorumlulukları arasında emlak beyannamesi vermek de yer alıyor. Beyanname için verilen sürenin kaçırılmaması gerekiyor. Peki, ev satın aldıktan sonra beyanname süresi nedir?

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022 nedir?

Kira gelir vergisi dönemi başlıyor. Vergi mükelleflerinin öncelikle beyanname vermeleri gerekiyor. İşte kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2022...

Değerli konut vergisi beyanname verme süresi 2021!

2021 yılı itibariyle Türkiye'de değeri 5 milyon 227 bin TL'yi aşan yaklaşık olarak 150 bin konut için değerli konut vergisi ödeniyor. İşte değerli konut vergisi beyanname verme süresi 2021...

Değerli konut vergisi ödemeleri başlıyor!

Değerli konut vergisi için beyanname verme süresi 22 Şubat tarihinde dolacak. Vergi için ilk taksitler ise 1 Mart Pazartesi gününe kadar ödenecek...

Değerli konut vergisi beyanname süresi 2021!

Değeri 5 milyon TL'nin üzerindeki konutların vergilendirilmesini öngören düzenlemede beyanname dönemi devam ediyor. İşte değerli konut vergisi beyanname süresi 2021... 

22 bin 700 taşınmazı ilgilendiriyor!

Değeri 5 milyon TL'nin üzerindeki konutların vergilendirilmesini öngören düzenlemede beyanname verme süresi 20 Şubat’ta sona eriyor. Düzenlemenin teorik ve pratik birçok sorun içerdiğini belirten uzmanlar, mükelleflerin “beyannameyi ihtirazi kayıtla" vergi mahkemesine dava açmasını tavsiye ediyor.

Kira geliri olan herkesi ilgilendiriyor! Bugün son gün!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık kira gelir vergisi beyannamelerinin süreleri 30 Nisan'a kadar uzatılmıştı. Kira geliri olanlar için beyanname verme süresi bugün doluyor...

Kira geliri elde edenler dikkat! Süre doluyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 31 Mart’a kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin sürelerini 30 Nisan tarihine kadar uzattı. Kira geliri elde edenler için beyanname verme süresi yarın sona eriyor...

Değerli Konut vergisi 20 Mart'a ertelendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'Türkiye İçin Değişim Başlıyor' programı kapsamında Kahramanmaraş'da yaptığı açıklamaların ardından, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan değerli konut vergisi beyanname verme süresi hakkında açıklama geldi...

beyanname verme süresi uzadı mı Haberi

beyanname verme süresi uzadı mı

Kira gelir beyannamesi verme süresi 28 Mart'a kadar uzadı!

Kira gelir vergisi mükellefleri için bugün son beyanname verme günüydü. Ancak Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre kira gelir beyannamesi verme süresi uzadı.


Açıklamaya göre, yoğun iş yükü konusunda Bakanlığa iletilen sorunlar nedeniyle bugün akşama kadar verilmesi gereken gelir vergisi beyannamelerinin verilme süresi, 28 Mart 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldı. 


Peki kimler beyanname verecek?

2013 yılı içerisinde mesken kiralamalarından 3.200 TL'lik istisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenler ile işyeri kiralamalarından 26.000 TL'lik istisna bedelinden yüksek kira geliri elde edenler beyanname veriyor.


Kira beyannamesi nereye verilir?

Kira gelir vergisi beyannamesi için vergi dairesine gidilebildiği gibi, internet üzerinden online bir şekilde de beyanname verilebiliyor.


İnternetten beyanname verme..

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemini kullananların internet üzerinden beyannamesini onaylayıp...