30 / 04 / 2024

Beykoz köşk sahipleri vergi durumu

Beykoz köşk sahipleri vergi durumu

Torba Yasa ile İstanbul Boğazı'nda yalı ve köşk sahipleri de emlak vergisi ile çevre ve temizlik vergisi ödeyecek. Peki Boğaz'da yalı ve köşk sahipleri, Kasım ayında emlak ve çevre temizlik vergisi ödeyecek mi?

Beşiktaş'ın Beykoz'daki arazisi için karar verildi! Futbol köyü inşa edilecek!

Beşiktaş'ın Beykoz'da bulunan 21 dönümlük arazisine bir Futbol Köyü inşa edeceği belirtiliyor.

Ev sahipleri ile kiracı kavgalarının 1 yıllık bilançosu açıklandı: En az 11 kişi hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı!

Yüzde 25 zam sınırı ve tahliye konusu sebebiyle sık sık anlaşmazlık yaşayan ev sahipleri ile kiracıların karıştığı kavgaların bilançosu hesaplandı. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri artık daireyi aile yakınlarına, şirketlerine satıyor: Tahliye bu şekilde yapılıyor! 

Ev sahipleri artık daireyi aile yakınlarına, şirketlerine satarak kiracılarını tahliye ediyor. Avukat Sibel Sevinç Deveci, konuya ilişkin X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Peki ev sahipleri ve kiracılar bu konuya ne diyor? İşte gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri sizi köşeye sıkıştırabilir...

Ev sahipleri, son zamanlarda kendilerini güvenceye almak için çeşitli yöntemlere başvurabiliyorlar. Buna göre, ev sahipleri kirayı aylık ve yıllık alabilecekleri iki farklı seçeneği kiracılara sunmaya başladılar.  İşte haberin detayları...

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile komşusu arasında yaşanan sıkınıtıda kiracı evden çıkartılır mı?

Kiracı ve ev sahipleri arasında son zamanlarda yaşanan sorunların yanı sıra, kiracıların komşuları ile olan sıkıntıları da evden çıkarılmaya yol açabileceği kaydedildi. Buna göre ev sahiplerinin yasal hakları ve çıkarılma sürecinin nasıl işlediği önemli bir detay. İşte haberin ayrıntıları...

O ilde kiralık konut fiyatları düştü! Ev sahipleri fiyatları düşürerek kiraya vermek istiyor!

Konya’da kiralık konut fiyatları düşüyor. Boş duran kiralık dairelerine kış sezonunda aidat ve yakıt masrafları ödemek istemeyen konut sahipleri, fiyatlarda indirim yaparak bir an önce kiraya vermek istiyor.

Araç sahipleri dikkat! Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor, son tarih 1 Aralık...

Milyonlarca araç sahibine son dakika uyarısı geldi. Buna göre 81 şehirde zorunlu olan uygulamaya uymayana para cezası uygulanacak. Araç sahipleri 1 Aralık tarihine kadar vaktiniz bulunuyor. İşte haberin ayrıntıları...

Kiracılar aman dikkat! Ev sahipleri artık bu yönteme başvuruyor!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar artarak devam ediyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, mahkemelerde dava yoğunluğu var. Ev sahipleri son dönemlerde artık yeni bir yönteme başvuruyor o yöntem de "sözleşme uyarlama davası" olarak belirtildi.

Beykoz Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Kavacık, Rüzgarlıbahçe ve Göztepe Mahallelerinin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ev sahipleri 'Boş Ev Vergisi'ne de çözüm buldu! Yeni trend eşyalı kiralık daire!

Son günlerde gündemden düşmeyen "Boş ev vergisi" konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Ev sahipleri henüz şartları bile belli olmadan boş ev vergisine yakalanmamanın yolunu eşyalı kiralık dairede buldu. İşte detaylar...

Kiralık dairelerde açık artırma dönemi başladı! Ev sahipleri, konutlarını  ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkarıyor!

Antalya’ya yerli ve yabancı göçü tüm hızıyla sürerken, fahiş kira yükselişlerinin önü kesilemiyor. Kent merkezindeki pek çok semtte kiralık konut sıkıntısı yaşanırken, bazı mülk sahipleri de konutlarını ‘açık artırma’ usulüyle kiraya çıkartmaya başladı.

Benzine büyük zam yolda! 3 gün sonra benzin fiyatları resmen fırlayacak! Araç sahipleri hemen bakın! 

Benzin fiyatlarında son dakika gelişmesi yaşanıyor. Benzine 4 Temmuz'dan itibaren büyük zam gelmesi bekelniyor. 3 gün sonra benzin fiyatları resmen fırlayacak! Araç sahipleri hemen bakın.

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

Beykoz köşk sahipleri vergi durumu Haberi

Beykoz köşk sahipleri vergi durumu


Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı "İş Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun" ile belediyelere ödenen emlak vergisi ve çevre temizlik vergisinde 30 Nisan 2014 tarihinden itibaren geriye dönük borçlar Kasım ayı içinde, 1 Aralık 2014 tarihine kadar yeniden yapılandırılacak.


Peki şimdiye kadar emlak ve çevre temizlik vergisinden muaf olan, yani emlak ve çevre temizlik vergisi ödemeyen tarihi eser niteliğindeki yalı ve köşk sahipleri ne zamandan itibaren tam vergi ödemeye başlayacak? 


Boğaz'da yalı ve köşk sahipleri, Kasım ayında ilgili belediyede sıraya girerek vergilerini ödeyecek mi? 


Tarihi yalı ve köşk sahipleri, emlak ve çevre temizlik vergilerini hangi dönemlerde ödeyecek?


Boğaziçi'nde konut veya işyeri sahipleri de vergi ödeyecek!


Beykoz Belediyesi'nin resmi internet sitesi