25 / 07 / 2024

bina denetimleri son durum

bina denetimleri son durum

17 Ağustos 1999 Depreminin 16. Yıldönümünde inşaat Mühendisleri Odası (İMO) Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü, Türkiye'nin ve Samsun'un deprem riskine karşı büyük hasarlar vereceğini belirtti.

Zeytinburnu Veliefendi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki son binalar da yıkılıyor! Yeni projeyle 185 bağımsız birim geliyor!

Çırpıcı Veliefendi Kentsel Dönüşüm projesinin 2. etabındaki son 6 bina da yıkılıyor. Söz konusu alanda hayata geçirilecek olan yeni projeyle 185 bağımsız bölümün hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2023'ün son çeyreğinde yüzde 7.9 arttı!

2023'ün son çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreği ile kıyaslandığında yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 7,9, daire sayısı yüzde 16,0 ve yüzölçümü yüzde 8,8 yükseldi. İşte son dakika rakamlar...

Ocak'ta merkezi bütçe de kira krizinden kaçamadı: Bina kiralama giderleri yüzde 141 yükseldi! 

CHP Milletvekili Türker Ateş, kira krizi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve devletin de kira krizinden kaçamadığına, berkezi bütçeden karşılanan bina kiralama giderlerinin yüzde 141 arttığına dikkat çekti. 

Deprem yönetmeliğine meydan okuyan o bina hayrete düşürdü!

Son zamanlarda bina inşaatları sık sık gündem oluyor. Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi gerekirken, yönetmeliğe meydan okuyan bir bina görenleri hayrete düşürdü. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından bir bina inşaatını paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar

Bina sakinleri dikkat! Bu durumu ihbar etmeyen kat maliklerine maddi ve manevi ceza uygulanacak!

Son zamanlarda artan asansör kazanları ile ilgili değerlendirme yapan Avukat Dr. Ali Önal, asansör arızalarında bina sakinlerinin üzerine düşen görevleri açıkladı.  

Kaçak yapılara son! Bakan Özhaseki resmen açıkladı: Bina Kimlik Sistemi hayata geçiriliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla ‘Bina Kimlik Sistemi’ni hayata geçirdiklerini açıkladı.

İnşaat maliyetleri Ekim'de yüzde 65,93 arttı! Bina maliyeti de katlandı!

TÜİK tarafından Ekim 2023'e ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi rakamları açıklandı ve artış ortaya çıktı. İşte inşaat maliyet endeksinde ve bina inşaatı maliyet endeksinde son durum...

İstanbul Küçükçekmece'de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

Küçükçekmece'de riskli olduğu için yıkım kararı verilerek boşaltılan ancak yıkılmayan bina mahalleleyi tedirgin ediyor. Her gün binanın önünden geçen mahalleli, bir an önce yıkım yapılmasını istiyor. 

Eyüpsultan'da toprak kayması nedeniyle 2 bina boşaltıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği İstanbul Eyüpsultan'da bir inşaatın kazı çalışmaları esnasında yaşanan toprak kayması sebebiyle 2 bina tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. İşte konut ile ilgili son dakika detayları....

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

Diyarbakır'da ağır hasarlı beş bin 459 binada son dakika gelişmesi! Yarısından fazlası yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da 5 bin 459 ağır hasarlı bina ile ilgili yıkım çalışmaları devam ediyor. Son dakika gelişmesine göre Diyarbakır'da depremlerden etkilenen binaların yarısından fazlası yıkıldı.

Büyükçekmece'de deprem hazırlığı: 3 bin bina dönüşecek! 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde son 10 senede 1052 bina yıkıldı. Dönüşüm çalışmaları kapsamında 138'i acil olacak şekilde 3 bin binanın dönüştürülmesi planlanıyor...

İnşaat maliyetlerindeki yıllık artış yüzde 47,95’e düştü! Bina maliyetlerinde son durum ne? 

İnşaat maliyet endeksi, Mayıs ayında yıllık yüzde 47,95, aylık yüzde 0,54 yükseldi. Peki bina maliyetlerinde son durum ne? 

bina denetimleri son durum Haberi

bina denetimleri son durum

17 Ağustos 1999 Depreminin 16. Yıldönümünde inşaat Mühendisleri Odası (İMO) Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü, Türkiye'nin ve Samsun'un deprem riskine karşı büyük hasarlar vereceğini belirtti. Öncü, "Samsun'da orta ve ağır hasarlı deprem olduğunda yüzde 60'tan fazla bina kullanılmaz hale gelir, bu Samsunlular açısından çoh tehlikeli bir risktir, ilimizde yüzde 70'ine yakın binaya mühendislik hizmeti yapılmamıştır" dedi.

"DEPREM ÇOK BÜYÜK SORUN"

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin üzerinden 16 yıl geçti. 16 yıl önce bugün, merkez üssü Gölcük olan ve beraberinde tüm Marmara bölgesini etkileyen 7,4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Binlerce insan yaşamım yitirdi, binlercesi yaralandı, ülke ekonomisi kısa zamanda telafi edilmesi mümkün olmayacak derecede etkilendi. Bilançonun yol açtığı acı, depremin toplumsal travma haline gelmesine neden olmakla kalmadı, başta yapı üretim süreci,...