05 / 05 / 2024

bina güçlendirme düzenlemesi

bina güçlendirme düzenlemesi

Hükümetin önümüzdeki günlerde Meclis'e sunacağı güçlendirme düzenlemesi kapsamında evini güçlendirene 50 bin lira destek verilecek.

Bağkur için emeklilik şartları belli oldu: 7200 gün düzenlemesinde yaş ve gün tablosu…

Milyonlarca kişinin beklediği Bağ-kur 7200 gün düzenlemesi, yaş ve prim günüyle ilgili açıklama geldi. SGK uzmanı Özgür Erdursun, Bağ-Kur’lular için güncellenen tarih, yaş ve gün sayısını paylaştı.

İstanbul'da metro seferlerine Ramazan düzenlemesi!

İstanbul'da İBB'ye bağlı metrolara ve İETT otobüslerine ramazan düzenlemesi yapılacağı açıklandı. Buna göre Ramazan boyunca seferler gece 01.00'e kadar devam edecek.

Binalarda güçlendirme yaptırırken neye dikkat etmeli? Uzmanı tek tek açıkladı!

Asrın felaketinin vurduğu 11 şehirdeki binalardaki hasar durumu en çok konuşulan konular arasında yer alırken vatandaşlar da binalarda güçlendirme yaparken nelere dikkat edeceğini merak ediyor. İşte bina güçlendirme yaparken dikkat edilecekler...

Apartmanlarda dönüşüm ve güçlendirme çıkmazı: Ödeme olmadan yapılsın, evim büyüsün, tahliye olmasın...

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra deprem dayanıklı binaların önemi yeniden anlaşıldı. Ancak şimdi de apartmanlarda dönüşüm ve güçlendirme çıkmazı yaşanıyor. İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, X sosyal medya hesabından yaşananları paylaştı. İşte detaylar...

İstanbul'da 4 günde dört bina tahliye edildi!

İstanbul Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'de 4 günde dört bina tahliye edildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut kredilerinde BSMV düzenlemesi gerçekten gerekli mi? Yeni düzenleme Meclis'te görüşülüyor!

Konuta erişilebilirlik gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Konut kredilerinde yapılacak BSMV düzenlemesi sektörün toparlanmasını sağlayacak mı? 

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş'ta güçlendirme raporu krizi: Orta hasarlı bina sakinleri güçlendirme raporu alamıyor!

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta orta hasarlı bina mağdurları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü önünde toplandı ve güçlendirme raporu ile ilgili taleplerini dile getirdi. İşte ayrıntılar...

Yeni 3600 ek gösterge düzenlemesinde son dakika! Memur maaşı ve ikramiyelerine yeni artış! Aman dikkat! 

Milyonlarca kamu çalışanı, memur ve memur emeklisi, 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki 300 ek gösterge düzenlemesi ile neler değişecek? İşte merak edilenler...

Uzmanlar uyarıyor! 6,5 milyon konut için güçlendirme ve dönüşümde geç kalmayın!

Uzmanlardan, ülke genelinde 6,5 milyon riskli konutun güçlendirme ve dönüşümü için ''geç kalmayın'' uyarısı geldi. 

Yeni çalışmalar gündeme bomba gibi düştü! Memura 3600 ek gösterge düzenlemesi geliyor...

Birinci derecedeki memurların tamamının 3600 ek göstergeden yararlanması amaçlanan düzenleme için çalışmalar başladı. İşte detaylar...

Bina güçlendirmelerine talep arttı: Ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Uzmanlar, ülke genelinde konut kiralarında yaşanan artış sebebiyle depremlerin ardından güçlendirmelere talebin arttığına dikkat çekti. Peki ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Dehgan tarafından kuruldu.

bina güçlendirme düzenlemesi Haberi

bina güçlendirme düzenlemesi

İstanbul'da meydana gelen deprem sonrasında şehirde bulunan binaların durumu yeniden gündeme geldi. Hükümetin önümüzdeki günlerde Meclis'e sunacağı güçlendirme düzenlemesi kapsamında sahil bölgelerde imar planına uyumsuzluk sebebiyle güçlendirilemeyen binlerce bina yararlanacak.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen; güçlendirme çalışmalarına bir şans vereceklerini, imarla ilgili birçok zorunluluğun ortadan kalkacağını söyledi.

Gürgen, şu açıklamalarda bulundu: ''Mesela altı katlı binanız var. Güçlendirmek istiyorsunuz, projeleri hazırladınız. Belediyeye gittiğinizde 'Burası dört kata düşmüş, iki katını yık' gibi bir cevapla karşı karşıya kalınabiliyor. Bunun önünü açacağız. Güçlendirme de ruhsata tabi olacak. Yeterliliğe sahip firmalar projeyi hazırlayacak. İnşaatını bir yükleniciye verecek. Parası neyse verecek ve yaptıracak.

50 BİN LİRA FAİZ DESTEĞİ

Binasını güçlendirmek isteyenler için alacakları kredi...