20 / 11 / 2024

bina risk tespiti yöntemi

bina risk tespiti yöntemi

Evinin riskli olmasından kaygı duyan vatandaşlar binalarına risk tespiti yapmak için beklememeli, riskli olduğu belirlendikten sonra kentsel dönüşüm ya da bina yenilemesi yapılmalı.

İstanbul İnşaatçılar Derneği açıkladı! Kentsel dönüşüm için yol haritası hazırlandı...

(İNDER), kentsel dönüşüm sürecinde olan ev sahiplerine yol göstermek için "Kentsel Dönüşüm ve Dönüşüm Alanlarında Müteahhit Seçme Rehberi"ni açıkladı. Rehberde "Risk Tespiti ve İlk Adımlar, Müteahhit Araştırması ve Seçimi, Sözleşme ve Güvenceler, Proje Yönetimi yer alıyor.

İzmit'te büyük dönüşüm için düğmeye basıldı! Risk tespiti yapılıyor, yeni kentsel dönüşüm alanları yaratılacak!

İzmit'te kentsel dönüşüm ile ilgili resmen düğmeye basıldı. Peki dönüşümde öncelikli yer neresi oldu? Hangi çalışmalar yapılıyor? İşte merak edilenler...

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Manisa'daki 103 bin bağımsız bölümün risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle şehirdeki 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Dehgan tarafından kuruldu.

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar?

Jeofizik mühendislerinden "binalarda risk tespiti" uyarısı geldi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar? İşte uzaman isimden dikkat çeken açıklama...

0.79 kredi desteği! Bu fırsat bir daha gelmez

Yaşanan deprem felaketi sonrasında birçok kişi evinin ne kadar güvenli olduğunu öğrenmek için risk tespiti yaptırıyor. Bu çerçevede evlerinden çıkmak zorunda kalan vatandaşlara kredi desteği veriliyor. İşte tüm detaylar...

Bina hasar tespit raporu nereden alınır? Bina hasar tespiti ücretli mi?

Hasar tespit ve hasar tespit raporuna dair vatandaşlardan pek çok soru sorulmaktadır. İşte o sorulardan bazıları!

Bina risk analizi ne kadar? Hemen bakın, fazla para ödemeyin

​​​​​​​Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından vatandaşlar yapılarını sağlamlığını merak ediyor. Risk tespitinde büyük soru işaretleri insanların kafasını karıştırıyor. Binaların risk analizi için verilen fiyatlar arasında büyük farklar oluşuyor.

Evin depreme dayanıklı olup olmadığı nereden anlaşılır?

Marmara depreminden sonra konut alacak kişilerin ilk kriteri olan depreme dayanıklılık, son yıllarda unutulmuştu. 6 Şubat’ta meydana gelen depremlere kadar... Şimdi “Bina depreme karşı güvenli mi?” sorusu yine ilk sırada ve bu defa herkes risk tespiti yapmaya koşuyor.

Risk tespitinde kafa karıştıran olay! Testler yönetmelik dışı, fiyatlar cep yakıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşlar, kendi binalarını sorgulamaya başladı. Binalara yapılan risk tespiti işlemlerinde kafa karıştıran olaylar yaşanıyor. Testler yönetmelik dışı, fiyatlar cep yakıyor!

bina risk tespiti yöntemi Haberi

bina risk tespiti yöntemi

Evinin riskli olmasından kaygı duyan vatandaşlar binalarına risk tespiti yapmak için beklememeli, riskli olduğu tespit edildikten sonra kentsel dönüşüm ya da bina yenilemesi yapılması gerekiyor. Vatandaşlar bina tespitinin nasıl yapıcağını merak ediyor. İşte ayrıntılar...

Evinizde bu belirtiler varsa beklemeyin! 

-Bina 1999 yılında önce yapıldıysa
-Bina projesiz ve ruhsatsız yapıldıysa
-İnşaatta hazır beton kullanılmadıysa

-Binadan daha önce alınmış karot beton dayanımı C1O altındaysa
-Bina kolon ve kirişlerinde çatlaklıklar varsa

-Bodrum katta rutubet, kolon demirlerinde paslanma, betonda deniz kabukları veya benzeri şeyler varsa
-Bina dere yatağı, dolgudaysa riskli olma ihtimali var. Bu durumda ilk adım durumu tespit etmek olmalı.

Nasıl risk tespiti yapılır? 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Binanızın depreme hazır olmadığını düşünüyorsanız risk tespiti yaptırılmalıdır. Bu noktada 2 seçenek bulunuyor.

İlk seçenek  deprem dayanıklılık raporu diğer seçenek...