03 / 05 / 2024

Bina Tamamlama Sigortalarının işleyişi

Bina Tamamlama Sigortalarının işleyişi

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından gerçekleştirilen ‘Bina Tamamlama Sigortaları ve İskan Ruhsatı’ konulu toplantıda bina tamamlama sigortası masaya yatırıldı.

Beklenen Marmara depreminde 320 milyar dolarlık bir hasar olacak! Milyonlara bina tamamlama sigortası önerisi!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen, olası Marmara depreminin Türkiye'ye maliyetinin 320 milyar dolar seviyesinde olabileceğine dikkat çekerek, bina tamamlama sigortalarını işaret etti. İşte o açıklama...

Kentsel dönüşüm kredisine başvuru yapacak İstanbullular dikkat! Yüzde 40'a varan indirim yapılacak!

 Kentsel Dönüşüm kredisine başvuracak İstanbullular, dilerlerse borçlarını kendileri ve yakınları için güvence altına almalarını sağlayan kredi hayat sigortalarını bankalara göre yüzde 40’a varan indirimlerle yaptırabilecek.

Bina Tamamlama Sigortası tanıtıldı! Yarım kalan binalar sigorta sayesinde tamamlanacak!

Bina Tamamlama Sigortası, ATO 67 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin organizasyonu ve Quick Sigorta iş birliği ile düzenlenen “Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası” başlıklı sektörel toplantıda tanıtıldı.

Türkiye'de bir ilk! Bina tamamlama sigortasıyla sigortalı dönüşüm başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şişli Belediyesi, kentsel dönüşümde ülkemizde bir ilke imza atarak Bina Tamamlama Sigortası’nı kentsel dönüşüm projelerinde uygulayacak. 

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşıldı. Ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul Şişli Belediyesi, yeni bir model geliştirdi. İşte ayrıntıla

Belediye, o ildeki bir bina ile arsasını 8 taksitle satıyor! KDV'den ve emlak vergisinden muaf gayrimenkul!

Giresun Bulancak Milli Emlak, Giresun ili, Bulancak ilçesi, Bayındır Mahallesinde yer alan bir adet bina ile arsasını 8 taksitle satıyor. Peki Giresun Bulancak'taki gayrimenkulün fiyatı ne kadar? İhalesi ne zaman?

‘Kentsel dönüşümün olmazsa olmazı bina tamamlama sigortası!’

İkinci Uluslararası Sigorta Fuarı’nda gerçekleştirilen “Afet Yönetiminde Kentsel Dönüşümün Rolü” konulu panelde bilinçli yapılaşma konusunda yapılması gerekenler ve sigorta sektörünün bu süreçteki rolü konuşuldu.

İnşaatların yarım kalmaması için düğmeye basıldı! Sigortalı dönüşüm dönemi başlıyor!

Sağlıklı bir dönüşüm için, yüzbinlerce konutun yıkılıp yeniden inşa edilmesi sürecinde tamamlama sigortasının devreye girmesi büyük öneme sahip. İnşaat sektöründe yeni bir uygulama için düğmeye basılıyor. MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), halka açılarak kentsel dönüşüm projelerine odaklanmayı

Yarım inşaatlara OVP'den sigorta formülü: Riskli projelere sigorta yapılmayacak, ek teminat alınacak! 

Son zamanlarda inşaatların tamamlanamama sorunları büyümeye başladı. Vatandaşların mağdur olmaması adına bina tamamlama sigortalarının yaygınlaştırılması hedefleniyor. İşte ayrıntılar...

Bahçelievler'deki 1999 öncesi binaların yüzde 35'i yenilendi: Acil dönüşmesi gereken 150 civarında bina var! 

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, ilçede 1999'dan önce inşa edilen binaların yaklaşık yüzde 35'inin yenilendiğine dikkat çekti ve acil dönüştürülmesi gereken bina sayısının ise 150 civarında olduğunun altını çizdi. 

Ekrem İmamoğlu olası bir depremde İstanbul’da ağır hasar alacak bina sayısını açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olası büyük depremde İstanbul'da ağır hasar alması mümkün olan olası bina sayısının yaklaşık olarak 90 bin olduğunu söyledi.

Sağlık sigortalarının deprem güvencesi var mı? İşte çok merak edilen o sorunun cevabı!

Sağlık sigortalarında mevzuat gereği depreme ilişkin tedaviler ilave sözleşme ile kapsama alınıyor. Buna karşın sigorta şirketleri sağlık giderleri için ödeme yaptı.

Depreme karşı hangi sigortalar yapılır? Deprem sigortası evin ne kadarını karşılar?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evini koruma altına almak isteyenler, depreme karşı hangi sigortaların yapılacağını öğrenmek istiyor. İşte bu konudaki detaylar!

Bina Tamamlama Sigortalarının işleyişi Haberi

Bina Tamamlama Sigortalarının işleyişi

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından gerçekleştirilen ‘Bina Tamamlama Sigortaları ve İskan Ruhsatı’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında, gayrimenkul sektörünün geç teslim ve teslim edilmeme sorunlarını ortadan kaldırması beklenen, Bina Tamamlama Sigortalarının işleyişi, sektöre getireceği yenilikler ve yararlanma şartları, her yönüyle masaya yatırıldı.

Meltem GEZEN (ROSENBERG & PARKER,SURETY), Derya GÜNGÖR ÖZÇELEBİ (GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI) ve Müjdat GÜLER’in (NOVA GROUP HOLDİNG) sunumlarıyla yapılan toplantıda, gayrimenkul sektörünün en büyük problemlerinden biri olan ve alıcıların sektöre olan güvenini sarsan, geliştirici şirketlerin, nakit sıkıntısı, iflas, imar değişikliği, teknik yetersizlikler, kötü niyet vs. nedenlerle projelerini geç teslim etmesi veya hiç teslim etmemesi sorununa çözüm olması beklenen, BTS Bina Tamamlama Sigortası tüm yönleriyle masaya yatırıldı.

Konu ile ilgili Müjdat Güler, ‘’BTS sektöre çekidüzen verecek ve sektörü regüle...