03 / 05 / 2024

bina yapım süreci

bina yapım süreci

Çin merkezli 'Broad Group' isimli bir şirket 10 katlı binanın inşaatını tam 28 saat 45 dakika içerisinde tamamlayarak, rekor kırdı... 

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Yeni kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerleyecek? 1,5 milyon TL’lik destek yeterli mi?

Yeni kentsel dönüşüm sürecinin nasıl yürüyeceği merak ediliyor. Evini yenilemek isteyenler yasa ile ilgili detayları araştırıyor. İşte yeni kentsel dönüşüm ile ilgili merak edilenler...

Nevşehir Belediyesi'nden yeni konut hamlesi! Kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacak!

Nevşehir Belediyesi, kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacağını duyurdu. İşte ihaleye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Vakıflar'dan Kocaeli'de bina yapımı karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli'de 21 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kira ve işletme ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 5 Aralık tarihinde yapılacak.

Kentsel dönüşümde devrim gibi bir dönem! Dönüşüm süreci hızlanıyor!

6 Şubat deprem felaketi kentsel dönüşümün önemini bir defa daha gösterdi. Hız kazanan çalışmalarla, afet riski altındaki bölgelerin dönüştürülmesine ilişkin yasa düzenlemesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenlemelerin ortak hedefi ise dönüşüm sürecini hızlandırmak.

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

TOKİ, Rize'deki 3 bin 742 konutu hak sahiplerine teslim etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1.157 adet konutun yapımı sürüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ eliyle Rize'de toplam 3 bin 742 konutu bitirerek hak sahiplerine teslim ettiklerine, 1157 konutun yapımının ise sürdüğüne dikkat çekti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize'de yaptığı önemli açıklamalar...

Binlerce yeni kamu personel alımı yapılacak! Tam 7120 kişilik işe alım süreci başlıyor

Kamu sektörü, ekim ayı personel alım planlarını açıkladı. KPSS şartı olmadan Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde toplamda 7.120 yeni kadro için işe alım süreci başlayacak. İşte kamuda işe alımlar için gerekli bilgiler ve nasıl başvuracağınıza dair tüm detaylar haberin devamında…

Adalet Bakanlığı'nın personel alım süreci sona erdi: (CTE) için yapılan 626 işçi alımının sonuçları açıklandı!

Adalet Bakanlığı'nın Ceza İnfaz Kurumları için 626 sözleşmeli personel alımına dair sözlü sınav sonuçları duyuruldu. Bu sonuçlar, 10 ayrı branş için yapılan alım sürecini kapsıyor. CTE sözleşmeli personel sınav sonuçlarına nasıl ve hangi platformdan erişilebilir? İşte detaylar...

Bağcılar'da bir yılda 4 bin 500 konutun kentsel dönüşüm süreci başlatılacak!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bağcılar'da bir sene içinde tam 4 bin 500 konutun dönüşüm sürecinin başlatılması planlanıyor.

70 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde dün itibarıyla 70 bin konut ve köy evinin yapım sürecinin başladığını ve bunlardan 40 bin 761'inin temelini attıklarını söyledi.

Depremden etkilenen 11 ilde 67 bin konutun yapımı başladı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada depremden etkilenen 11 şehirde toplam 67 bin konutun ve köy evinin yapım sürecinin başladığını söyledi.

Deprem bölgesinde 53 bin 830 konutun yapım süreci başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada deprem bölgesinde şu ana kadar 53 bin 830 konutun yapım sürecini başlattıklarını, 22 bin 467'sinin temellerini attıklarını söyledi.

bina yapım süreci Haberi

bina yapım süreci

Çinli 'Broad Group' isimli bir firma, Changsha şehrindeyapımına başladığı 10 katlı binayı tam 28 saat 45 dakika içerisinde tamamladı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; inşaatı rekor zamanda tamamlanan inşaatın hızlandırılan videosu YouTube kanalında yayınlandı. Video kısa süre içerisinde popüler oldu. 

Firmanın YouTube kanalında tüm yapım aşamasının yer aldığı video kısa zamanda on binlerce kişi  tarafından görüntülendi. 

Binanın inşaatı sırasında prefabrik yapı sistemleri kullanılırken, şirket, önceden ürettiği bağımsız modüler birimlerini birleştirerek binayı tamamladı.

Aynı şirket daha öncede 57 katlı bir binayı 19 günde inşa ederek rekor kırmıştı.