01 / 05 / 2024

binalar ekb almalımı

binalar ekb almalımı

Mevcut binaların 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alması zorunluluğuna rağmen, EKB alan bina sayısı ancak 350 bin 12 adet oldu. Serkan Emin, “2017 yılına yaklaşırken EKB alımlarının hızlanacağını düşünüyoruz” dedi.

Ege Mahallesi dönüşüm projesinin temeli 2 Şubat'ta atılıyor! İzmir’in kalbinde 706 yeni konut!

Yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında şehrin merkezinde senelerdir çözüm bekleyen bir proje için daha düğmeye basıldı. Ege Mahallesi’nde hak sahiplerine teslim edilecek olan binaların yapımı için 2 Şubat Cuma günü temel atma töreni yapılacak.

İzmit şehir merkezinde acil kentsel dönüşüme ihtiyaç var! Binalar resmen yamuluyor!

Kocaeli genelinde 1999 depreminden önce inşa edilen binaların yorgunluğu ve zemin sıvılaşmasının en fazla örneklerinin görüldüğü İzmit şehir merkezinde kentsel dönüşüm ihtiyacı yeniden gündeme geldi. Yamulan binalar dönüşüm ihtiyacının aciliyetini gözler önüne serdi.

Kentsel dönüşümde önemli bir aşama tamamlandı! Hak sahipleri tapularını alacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerinde önemli bir aşama daha sona erdi. Belediyenin dönüşüm çalışmalarına devam ettiği Karşıyaka Örnekköy’de ikinci etapta binaların yapımı tamamlandı. Hak sahipleri, tapularının Belediye Başkanı Tunç Soyer’in elinden alacak.

Altını olanlara beklenen müjde verildi! Peş peşe rekorlar geliyor! En net tarih açıklandı!

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar yakından takip ediliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarına ilişkin yeni rekoru duyurdu. Peki altın almalı mı, satmalı mı? İşte detaylar...

Altın almalı mı, satmalı mı? Nokta atışı tahminlerde bulunan İslam Memiş tek tek anlattı!

Türkiye, 28 Mayıs’ta yapılan seçim atmosferini geride bıraktı. Piyasalar seçimin ardından ilk işlem gününe hareketli başladı. Peki, piyasalar ne durumda? Altın almalı mı, satmalı mı? İşte Finans Analisti İslam Memiş’ten konuya ilişkin önemli açıklamalar...

Altın almalı mıyım, beklemeliyim? İslam Memiş o rakamı işaret ederek uyardı! Bunu yapmayan bin pişman olacak

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala altın piyasasının ne olacağı merak ediliyor. Altın fiyatları araştırılan konular arasında yer alırken Altın uzmanı İslam Memiş ''altın almalı mıyım, beklemeli miyim?'' sorusunu merak edenler için rakam açıklaması yaparak uyardı. Bunu yapmayan çok pişman olacak

Altın fiyatları eriyor, altın almalı mıyım? Gram altın, çeyrek altın ne kadar? 26 Nisan 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın üçüncü işlem gününde de düşmeye devam ediyor. Altın fiyatları düşerken yatırımcılar altın almalı mıyım sorusunu merak ediyor. Peki bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar?  26 Nisan 2023 altın fiyatları.

Altın almalı mı, satmalı mı? Bir gram altını olan bile acilen baksın!

Altında yükseliş devam ederken, yeni rekor seviyeleri test ediliyor. Peki bu yükseliş daha ne kadar devam edecek? Vatandaşlar altın almalı mı satmalı mı? Altında son durum ne, bayramdan sonra altın ne olur? Ünlü yatırım uzmanı Necati Akın herkesin kafasındaki soruları cevaplandırdı.

Kahramanmaraş'ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arızaların giderilmesinin ardından hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğalgaz verildi.

Altın rekor geliyor! Altın kahini İslam Memiş yeni tarih ve rekoru açıkladı

Altın fiyatları son 2 haftadır yükseliş trendini güçlendirdi. Ons altın 1 yılın zirvesine yükselirken, gram altın TL fiyatı da buradan aldığı destekle gün gün rekora gidiyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Altında yükseliş sürecek mi, altın almalı mı satmalı mı" sorusunu yanıtlayarak

Duyan duymayan kalmasın! Gram altın rekora koşarken İslam Memiş’ten tarihe geçecek peş peşe yeni tahminler geldi!

Kapalıçarşı'da gram, çeyrek, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altını en çok takip edilenler arasına girerken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Altında yükseliş sürecek mi, altın almalı mı satmalı mı" sorusunu yanıtlayarak 2023 yılı için tarih verdi ve hedef fiyatı açıkladı.

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

binalar ekb almalımı Haberi

binalar ekb almalımı

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) almanın zorunluluğuna ve bu konuda tanınan sürenin daralmasına rağmen, Türkiye’de Aralık 2015 itibariyle Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısı ancak 350 bin 12 adedi buldu.  Böylece EKB alan bina sayısı, 9 milyon adede yaklaştığı tahmin edilen yapı stoku içinde yüzde 5’in altında kaldı. 


BES Enerji kurucu ortaklarından Serkan Emin, mevcut binaların 2017 yılına kadar EKB almasının zorunlu olduğunu belirterek, “Bu durumda milyonlarca binanın bir yıl içinde EKB eksiğini tamamlaması gerekiyor. Her konuda olduğu gibi EKB konusunda da son dakikacıyız. Biz 2017 yılına yaklaşırken EKB alımlarının hızlanacağını düşünüyoruz” dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre, 2015 yılı sonu itibariyle 329 bin 62 adet yeni binanın EKB aldığını, ama mevcut binalarda sürecin hala çok yavaş ilerlediğini belirten Serkan Emin,...