13 / 05 / 2024

binalarda olması gereken özellikler

binalarda olması gereken özellikler

Eryap CEO'su Emrullah Eruslu "depreme dayanıklı binalarda yaşamak için binaların su yalıtımı mutlaka yapılmalı. Aksi takdirde bina 10 yılda taşıma kapasitesinin yarısını kaybediyor" dedi.

Kıyıları otellere açan yönetmelik resmen iptal edildi! Kıyı kenarları artık halkın...

Vatandaşların kullanımına açık olması gereken kıyıların kenar çizgilerini ayrıcalıklı olarak turistik tesisler için değiştirilmesine yol açan yönetmelik iptal edildi. 

Hollanda'daki uygulama Türkiye'de olsa kira sınırı 67 bin TL olur!

Mağdur bir ev sahibi olan Akdenizli isimli kullanıcı, Hollanda'da 1.235 Euro'dan fazla kira olmamasına karar verildiği haberini alıntılayarak, Türkiye'de olması gereken kira sınırını hesapladı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yorumlar...

Binalarda yapılan tadilat hataları, ölüme götürüyor: Bir delik bile açılmaması gereken kolonlar kesiliyor!

İçmimarlar Odası İstanbul Şubesi Başkanı Herdem Süer binalarda gerçekleştirilen ölümcül tadilat hataları ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında mega kent İstanbul'da kendiliğinden çöken binalar olduğunu anımsatan Süer, kritik uyarılar da yaptı.

İl olmaya aday 25 ilçe belli oldu! Bu sekiz kriteri taşıyan ilçeler il olacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye'de bazı ilçelerin il olmaya aday olduğunu açıkladı. Peki ilçelerin il olabilmesi için hangi kriterleri taşıması gerekiyor? İşte il olması gereken ilçeler...

Ev sahibi olmak isteyenlerin en asgari sahip olması gereken gelir hesaplandı

Ev sahibi olma hayali kuranlar artan konut fiyatları nedeniyle her geçen gün hayallerinden vazgeçmek zorunda kalıyor. Öte yandan ev sahibi olmak isteyenler de aylık gelirlerinde ayırmaları gereken miktarı araştırıyor. İşte merak edilen miktar...

Sıfır otomobillerde yüzde 10-15 kampanya! Bakan Bolat resmen açıkladı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ikinci el araç piyasasında yüzde 15’lik düşüş olduğunu ve sıfır araçlarda yüzde 10-15 kampanyalar başladığını söyledi. Bolat, “Olması gereken bu. Herkes kazansın. Fakat adil ve rekabetçi şartlar oluşturmak da bizim görevimiz" şeklinde konuştu.

Emlak yetki belgesi nedir?

Emlak yetki belgesi, gayrimenkul sektörde görev almak isteyen kişiler için gerekli bir belgedir. Yani, emlak danışmanlığı yapmak isteyenlerin sahip olması gereken bir belgedir. Bu belgeyi almak için bazı işlemleri tamamlamak gerekir. Peki emlak yetki belgesi ne işe yarar ve nereden alınır?

Ünlü ekonomist dolar için rakam verdi. En düşük rakamı da kendisi söyledi

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş doların olması gereken rakam hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Vestel çamaşır makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi

Türkiye'de Kadim bir geçmişe sahip Vestel, markası her ürünü ile bütün evlerde olması gereken yerde yerine alır. Peki Vestel çamaşır Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Çeyizde olması gereken elektrikli eşyalar nelerdir? Çeyize elektronik ne alınır?

Çeyizde olması gereken bazı eşyalar vardır. Bunlardan en önemlisi de elektronik eşyalardır. Kız tarafının alması gereken elektronik eşyalar genel olarak küçük ev aletleri olmaktadır. Peki çeyizin olmazsa olmazı elektronik eşyalar nelerdir?

İnternetten araç alıp satmak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni yöntemi deşifre oldu!

Dolandırıcılar şimdi de internetteki araç ilanlarını hedef aldı. İnternetten araç alıp satmak isteyenlerin dikkatli olması gereken bu yeni dolandırıcılık yönteminde dolandırıcılar gözlerine kestirdikleri aracı satın alacakmış gibi yaparak satıcıyı akıllara durgunluk verecek şekilde dolandırıyor.

Aracı olanlar dikkat! Kimsenin bilmediği detay: O ücret geri alınabiliyor

Aracı olanlar dikkat! Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, 0-3 saat arası ücretsiz olması gereken otoparkta kendisinden 60 TL park ücreti talep edilince, Tüketici Hakem Heyeti ve İBB'ye başvurarak şikayette bulundu. AVM’den ise otopark ücreti ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Deprem sonrası, binalarda dikkat etmeniz gereken 5 önemli nokta!

Gebze Teknik Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Pakdamar, deprem sonrası binalarda dikkat etmeniz gereken 5 önemli noktayı kaleme aldı. İşte Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Pakdamar'ın o yazısı...

binalarda olması gereken özellikler Haberi

binalarda olması gereken özellikler

Eruslu, "Depreme karşı bina taşıyıcı sisteminin en önemli koruyucu kalkanı olan su yalıtımı, bina taşıyıcı donatısını korozyondan yani paslanmaktan koruyor. Depreme dayanıklı binalarda yaşamak için binaların su yalıtımı mutlaka yapılmalı. Aksi takdirde bina 10 yılda taşıma kapasitesinin yarısını kaybediyor" dedi. 


Eryap CEO'su Emrullah Eruslu 17 Ağustos Deprem Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada nüfusunun yüzde 95'i deprem tehdidi altında yaşayan ülkemizde, 19 milyonu aşan yapı stoğunun yüzde 67'sinin ruhsatsız ve kaçak binalardan, yüzde 60'ının da 20 yaş üzeri konutlardan oluştuğunu belirtti. Eruslu, "Yapı Denetim Yasası'ndaki değişiklikler ve kentsel dönüşümle yapılan çalışmalar olumlu ancak yetersiz denetim nedeniyle sonuçlar beklenen seviyede gerçekleşmiyor. 17 Ağustos Marmara Depremi ve 2011 Van depremindeki acı sonuçları tekrar tekrar yaşamamak için tüketicilerin de bilinçli olması ve binalarının deprem güvenliğini...