30 / 04 / 2024

Bir Masal Denizi Haliç belgeseli

Bir Masal Denizi Haliç belgeseli

Altın Boynuz olarak da bilinen Haliç’in öyküsü belgesel filmle anlatıldı. Eyüp Belediyesi tarafından çekilen “Bir Masal Denizi: Haliç” belgeselinde, Haliç’in ilk çağlardan bugüne olan öyküsü anlatılıyor.

Kandilli Rasathanesi Müdürü açık açık söyledi! 7'nin üzerinde bir deprem yaşanacak!

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Marmara Denizi içerisinde bir sismik boşluk olduğunu söyleyerek açık açık 7'nin üzerinde bir depremin meydana geleceğini açıkladı. 

Son Dakika! Ege Denizi'nde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi...

Ege Denizi'nde Eğriboz Adası açıklarında 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaşanan deprem Atina'da da hissedildiği kaydedildi. 

Marmara Denizi'ndeki depremlerden sonra İstanbul'da 2 binada inceleme başlatıldı

Marmara Denizi'nde meydana gelen depremlerin ardından çatlak oluştuğuna ilişkin ihbarlar gelen İstanbul'daki iki binada yapılan incelemede herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Son Dakika! Marmara Denizi'nde korkutan deprem! AFAD duyurdu: İstanbul'da hissedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Marmara Denizi bölgesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, birçok ilde hissedildi.

SON DAKİKA! Akdeniz ve Ege Denizi’nde peş peşe deprem! 4 şiddetinde deprem oldu!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Akdeniz ve Ege Denizi’nde peş peşe deprem oldu. Saat 02.22’de Akdeniz’de meydana gelen 3.4 şiddetindeki depremin ardından, 02.50’de de 4 Ege Denizi’nde 4 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

Son Dakika! Ege Denizi'nde 5,2 büyüklüğünde deprem

Ege Denizi'nde, Yunanistan'ın Eğriboz Adası yakınlarında 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Marmara Denizi’nde deprem

Saat 17.43'te Marmara Denizi'nde 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından olumsuz bir sonuç yaşanmadı.

Marmara Denizi'nde Tehlike: Korkutan deprem riski!

Marmara Denizi'ndeki Kuzey Marmara fayının büyük bir deprem riski taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, yapılan çalışmalara göre 2016-2030 arasında İstanbul ve Marmara çevresindeki 7 il ile 50 ilçenin yüzde 50 oranında etkilenebileceğini belirtti.

Marmara Denizi'nde deprem! AFAD 3.9, Kandilli 4.2 açıkladı! Son dakika! 

Marmara Denizi'nde saat 08.28'de bir deprem meydana geldi. AFAD 3.9, Kandilli 4.2 açıkladı! Son dakika!

Yeni bir deprem mi geliyor? Ege Denizi kıpır kıpır! Prof. Naci Görür'den korkutan uyarı!

Prof. Naci Görür, Muğla meydana gelen depremler ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu. Görür, dün geceden bu yana Muğla’nın kıpır kıpır olduğunu dile getirerek, “Gerilmenin bir göstergesi” ifadelerini kullandı. İşte detaylar…

Kanal İstanbul bir modern şehir projesidir!

Karadeniz ile Marmara Denizi arasında yapay bir su yolu meydana getirecek olan Kanal İstanbul projesi tartışmaların odağında yer alıyor. Peki proje neden yapılmalı? 

Marmara Denizi içinde 4-5 deprem olabilir!

Jeofizik Mühendisi ve Sismoloji Doktoru Savaş Karabulut, Marmara depremine ilişkin, "Marmara Denizi içinde bir değil dört veya beş deprem olabilir" diye konuştu. Karabulut, depreme hazırlık sürecinin fırsata dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Marmara Denizi'nde büyük bir deprem riski var!

Prof. Dr. Murat Utkucu, İzmir’de depremin yaşandığı alanın 1’inci derece deprem bölgesi olduğunu kaydederek, “Sismolojik açıdan bakacak olursak beklenen büyük İstanbul depremini tetiklemesi çok zor bir ihtimal. Ciddiye bile alınmayacak bir ihtimal. Sadece küçük depremselliği tetikleyebilir veya tam

Bir Masal Denizi Haliç belgeseli Haberi

Bir Masal Denizi Haliç belgeseli

Belgeselde, Haliç’in asırlardır geçirdiği tarihi ve sosyal değişimler yer alıyor. Çekimleri 1 yılda tamamlanan belgeseli, senaryosunu da yazan İsmail Kılıçarslan yönetti. “Bir Masal Denizi: Haliç” adını taşıyan belgeselde, Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u kuşatması sırasında Bizans’ın Haliç’e çektiği zincir, Beyaz Rusların gelişi, Eyüp Sultan Kabri’nin bulunuşu, Latin istilası, Fatih’in yürüttüğü gemiler gibi yüzyıllar boyunca yaşanan önemli olaylar da ele alınıyor. Belgeselde Haliç’te son 15 yıldaki temizleme çalışmalarına de yer veriliyor.


Canlandırma sahneleri, temizlik çalışmalarında kaydedilen videolar, eski fotoğraflar, havadan ve sualtından yapılan Haliç çekimleri, 3 boyutlu animasyonlar ve önemli isimlerle söyleşiler de barındıran 1 saatlik belgesel, internet ortamında da İstanbullularla buluşacak.


Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Haliç’in Eyüp için ayrı bir güzellik, bir doğal miras olduğunu belirterek, “İstedik ki bu masal denizi...