06 / 07 / 2024

Bireysel Emeklilik Sisteminde rakip

Bireysel Emeklilik Sisteminde rakip

Esen Y. Evran'ın köşe yazısında; AvivaSA Genel Müdürü Meral Eredenk Kurdaş, AVİVASA Avrupa CEO’su ve AvivaSA Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı David McMillan, Türkiye pazarını konuşuyoruz. McMillan, Türkiye için “Mücevher” diyor.

BES’te yüzde 30 devlet katkısı ne zaman hesaba geçer?

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne olan ilgi artarken katılımcı sayısı 16.5 milyona ulaştı. Uzun dönem yatırım düşünenlerin tercihi olan BES’de en çok merak edilen sorulardan biri de devlet katkısının ne zaman hesaplara geçtiği. İşte o sorunun cevabı…

BES sisteminde iki yeni uygulama hayata geçiyor! Bu yeni uygulamalar neler?

Bireysel emeklilik sistemi 2003 senesinde uygulamaya alınmıştı. 2013 senesinde devlet katkısı uygulaması geldiği belirtildi. 2017 yılında ise çalışanların bireysel emeklilik sistemine girmesini sağlayan Otomatik Katılım Sistemi (OKS) başladığı kaydedildi.

BES’te yeni dönem 1 Temmuz’da başlıyor! İşte dikkat edilmesi gerekenler…

Bireysel Emeklilik Sistemi’ndeki katılımcı sayısı 16,4 milyona yaklaştı. Yapılan yeni düzenlemelerle BES kullanıcılarına kredi avantajı sunulurken, uzmanı BES’i olanlar ve yeni girecekler için önemli tavsiyelerde bulundu.

Kredi ile ev almak artık hayal oluyor! Konut kredisi için BES teminat gösterilmeli!

Konut satış oranları her ay bir önceki aya göre gerilerken banka kredisi ile konut almak, giderek hayal oluyor. ATEM Başkanı Hakan Akçam, kredi alımlarında bireysel emeklilik sisteminde uygulanan (BES) teminat gösterebilme uygulamasının konut kredileri için de uygulanabileceğine vurgu yaptı.

BES'te yeni dönem 1 Temmuz'da başlıyor! 

Hükümet Bireysel Emeklilik Sistemi'nden (BES) çıkışları önlemek için yeni düzenlemeler yapıldığı kaydedildi. BES'te kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz itibarı ile başlamış olacak. Bu yeni sistemin avantajları ne olacak? 

BES'i olanlar için yeni dönem geliyor!

BES'i olanlar için yeni dönem başladığı kaydedildi. Bireysel Emeklilik Sistemi içinde olanlar birikimlerini bozmadan teminat göstererek kredi çekebilecekler. Üstelik birikimleri yine yükselmeye de devam edecek. 

BES birikimi ile kredi kullanma dönemi başladı

Bireysel emeklilik sistemindeki (BES) katılımcılar birikimlerini "alacağın devri yoluyla teminat göstererek" kredi kullanırken hem acil nakit ihtiyacını karşılayabilecek hem de hak ve birikimlerini koruyabilecekleri kaydedildi.

İş Bankası "BES Teminatlı İhtiyaç Kredisi" uygulamasına başladı

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne olan ilgi artarken, katılımcılar için getirilen yeni düzenleme ve uygulamalarla sunduğu avantajlar da artırılıyor. Son olarak İş Bankası, BES Teminatlı İhtiyaç Kredisi uygulaması başlattı. İşte ayrıntılar…

BES’te kaybettiren nedenler!

Bireysel Emeklilik Sistemi BES’e olan ilgi artsa da akıllardaki soru işaretleri bitmiyor.  Peki BES’te kazanmanın önündeki engeller neler? İşte cevabı

Borsada hisse mi, BES’te BIST 100 fonu mu almak daha kazançlı?

Uzun dönem yatırımı düşünenler için borsanın yanı sıra Bireysel Emeklilik Sistemi BES’te sıkça tercih edilmeye başlandı.  Uzmanlar, borsa yerine BES’te hisse fonu alanların daha çok kazandığını belirterek, o hesabı paylaştı.

Yaşı 45-46 olanlar BES yaptırsın, maksimum fayda sağlarsınız!

Her yaşta katılımın mümkün olduğu Bireysel Emeklilik Sistemi’ne girmek isteyenler için bir tavsiye geldi.Yüzde 30 devlet katkısının sağlandığı BES’e 45-47 yaşında girmenin kazançlı olduğu belirtildi.

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) emekliye kaybettiriyor

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) katılım artarken, fon yöneticisi Haydar Acun mevcut sistemin emeklilere kaybettirdiğini söyledi. Acun nedenini de şöyle açıkladı.

BES’te daha çok kazandıran yöntem, uzmanı açıkladı: 10 yıl detayı

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) ilgi her geçen gün artıyor. Peki BES’ten daha çok getiri sağlamak mümkün mü? Portföy Yöneticisi Tahsin Şeşenoğlu, BES’te paranın yatırım gücünü artırmak için 10 yıl detayına dikkat çekerek açıkladı.  

Bireysel Emeklilik Sisteminde rakip Haberi

Bireysel Emeklilik Sisteminde rakip

McMillan,“Aviva’nın dünyasındaki en iyi hazinemiz” diye ekliyor. Haklı da, çünkü 2014’te Türkiye, toplam Avrupa pazarından daha fazla büyümüş. Genel Müdür Meral Eredenk de büyümeden memnun ama o daha çok büyümenin önündeki engellerden bahsediyor. İlginç bir tespitte bulunuyor. Eredenk’e göre Türkiye’de Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) önündeki en büyük engel kadınların altın günleri ve yatırım denince akla hemen gayrimenkulün gelmesi.Bankacılık sektöründe halkı mevduata ısındırmak için çalışanların altın günü ziyareti yaptıklarını ancak BES’de henüz böyle pazarlama faaliyetlerinin başlamadığını söylüyor. “Belki sizlerin de evlere gitmeniz gerek” dediğimizde de “Neden olmasın?” diyor. Çünkü kadının finansal okuryazarlık oranının artması erkeğin bilgilenmesinden daha çok önem taşıyor. Eredenk, “Öyle ki” diyor. “Kocası batacakken onu kurtaran kadınlar var.”



Türkiye’de 2015’in ilk çeyreğinde büyüme ivmesinde yavaşlama olmamış. BES’de büyüme yüzde...