03 / 05 / 2024

birikmiş kapıcı borçları yapılandırma

birikmiş kapıcı borçları yapılandırma

Son dönemde gündemde olan borç yapılandırmasında pek çok detay bulunuyor. Apartman sakinlerini ilgilendiren düzenlemelerden biri ise birikmiş kapıcı borçlarına ilişkin. Kat malikleri, kapıcı prim borçları için bireysel başvuru yapabilecek, adi ortaklıklarda borcun tamamı yapılandırılacak.

Apartmanda kullanılmayan kapıcı dairesi satılabilir mi?

Apartmanlarda yer alan kapıcı dairelerinin satışına dair yasal mevzuatvatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, bazı apartmanlarda yer alan kapıcı çalıştırılmazken kapıcı dairelerinin satışına dair bir takım yollar araştırılmaktadır. 

Çanlar kredi kartları için çalıyor: Borçlar 1.2 trilyon liraya ulaştı!

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon TL'ye ulaştı. Tüketimin enflasyonla mücadeledeki zorlayıcı etkisi sebebiyle ekonomi yönetiminin de kredi kartlarında frene basması bekleniyor.

Kredi kartı borçları yüzde 40 arttı!

Alım gücü git gide dibe vuran vatandaş geçinmek için borçlanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre kredi kartı borçları Haziran ayından bu yana yüzde 40 oranında artış gösterdi.

Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz faturalarını kim öder?

Kapıcı dairesi, bazı giderleri ile hizmet verir. Dairenin bakım ve onarım giderleri haricinde farklı giderler de söz konusudur. Elektrik, su ve doğalgaz bu giderlerin başında gelir. Kapıcı dairesinin elektrik, su ve doğalgaz masrafları kim tarafından karşılanır? İşte konuyla ilgili ayrıntılar...

MTV borcu ve trafik cezası olanlar dikkat! Borçlarınız silinecek! Bu tarihi kaçırmayın!

Milyonlarca MTV borcu ve trafik cezası olanları ilgilendiren bir haber geldi. Belirli tarihlerde borç yapılandırması sayesinde borçlar silinecek. Borcu olan sürücülerin bu tarihleri kaçırmamaları gerekiyor… Eğer 9 günlük süreç takip edilmezde bundan yararlanılamayacağı uyarısı yapıldı.

Unutulan borçlar başınızı ağrıtabilir! Hemen e-devletten bakın!

Unutulan borçlar başınızı şişirebilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için hemen e-devlet kapısından kontrol edin. İşte detaylar!

Kamuya borcu olanların beklediği fırsat! Yeni yasa ile borçları silecek o formül! İşte çıkış kapısı!

Kamuya borcu olanların beklediği fırsat geldi. Borçların ana parasını ister peşin isterse de taksit ile ödeyerek tüm borçlarınızı silebilirsiniz. İşte detaylar!

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Kredi ve kredi kartı borçlarına düzenleme gelecek mi?

Kredi ve kredi kartı düzenlemesi gündemde yer alan konulardan biridir. İşte kedi kartı kullanıcılarının merakla sorduğu Kredi ve kredi kartı borçlarına düzenleme gelecek mi? sorusunun yanıtı!

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.

Binalardaki kapıcının tazminatını kimler öder?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki kapıcıların ücretinden yeni maliklerin sorumlu olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Kapıcı maaşı 2022 ne kadar?

Ay sonunun yaklaşması ile birlikte 2022 kapıcı maaşları da merak konusu oldu. Peki, kapıcı maaşı 2022 ne kadar? İşte apartman görevlilerine ödenecek tutar...

Kapıcılarla ilgili yasal düzenlemeler nelerdir?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kapıcılar konusunda yasal düzenlemeler nelerdir?'' sorusuna cevap verdi...

Kapıcı tazminatıyla ilgili flaş karar!

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Ben kiracıyım. Aidattan kapıcı tazminatı için de para kesiliyor. Kapıcı tazminatını ev sahipleri mi, kiracılar mı öder?'' sorusuna cevap verdi...

birikmiş kapıcı borçları yapılandırma Haberi

birikmiş kapıcı borçları yapılandırma


Sözcü yazarı Sezgin Özcan, vergi ve prim borcu yapılandırma ile ilgili düzenlemenin detaylarını yazdı. İşte o yazı:

Kapıcı çalıştıran apartmanlar ile adi ortaklık işyerlerinin SGK borçlarına ilişkin yapılandırma başvuruları özellik arz ediyor. Adi ortaklık işyerlerinin SGK borçları için ortaklar hisseleri oranında yapılandırma başvurusunda bulunamazken, apartmanlarda çalıştırdıkları kapıcıdan doğan prim borçları için kat malikleri bireysel başvuru yapabilecekler.


KAPICININ PRİM BORÇLARI İÇİN BİREYSEL BAŞVURU YAPILABİLECEK


Apartmanlarda kapıcı istihdamından doğan prim borçlarının yeniden yapılandırılması için kat malikleri kurulunca başvurulabileceği gibi, her bir kat maliki kendi hissesine düşen borç için yapılandırma başvurusunda bulunabilecek.

Başvurunun kat malikleri kurulunca yapılması halinde, kat malikleri kuruluna ait borçların tamamı yeniden yapılandırma kapsamına dâhil edilecek.

Kat malikinin kendi hissesine düşen borcunu yapılandırmak istemesi halinde ise bu talepler de kabul edilecek ve hisselerine düşen...