25 / 07 / 2024

Bodrumda deniz kirliliğine tepki

Bodrumda deniz kirliliğine tepki

Küçükbük Mahallesi'nde dereden denize ulaşan yosun ve atıkların temizlenmediğini öne süren vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.Bodrum'da bir dereden akan yosunlu suyun denizi kirlettiğini öne süren vatandaşlar, yetkililerden destek istedi.

Nur Fettahoğlu'na imar kirliliği suçlaması!

Oyuncu Nur Fettahoğlu ve kardeşinin başı dedesinden kalma binalarıyla dertte. Fettahoğlu ve kardeşi yurt olarak kullanılan binayı imar affından yararlanarak tadilat ettirdi. Sonrasında ise kız kardeşler imar kirliliğine neden olmak suçundan ihbar edildi.

Bursa'da görüntü kirliliğine neden olan binalar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çekirge Teras Projesi ile kentin siluetini bozan yapıların yıkım işlemleri devam ediyor. 

Düzce Küçük Sanayi Sitesi ihalesi 4 Ekim'de!

Düzce'de ses ve görüntü kirliliğine neden olan Küçük Sanayi Sitesi şehir dışına taşınıyor. 266 dükkanın inşa edileceği sanayi sitesinin ihalesi 4 Ekim'de yapılacak. 

Kırıkkale Belediyesi, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi!

Kırıkkale Belediyesi, kent genelinde çevre halkı için tehlike arz eden ve görüntü kirliliğine neden olan yapıları ortadan kaldırıyor. Belediye ekipleri ilde, 11 metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Mardin'de eski yapılar yıkılıyor!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, şehrin siluetini bozan ve görüntü kirliliğine neden olan betonarme yapıların yıkım çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Diyarbakır Sur'daki kaçak yapılar kaldırıyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Sur İlçesindeki Millet Bahçesi’nde bulunan ve görüntü kirliliğine sebep olan kaçak yapıları kaldırdı.

Gürültücü komşuya karşı ne yapabilirsiniz?

Kat Mülkiyeti Kanunu ve Yargıtay’ın kriterlerine göre apartmanda ‘huzur bozup uyku kaçıracak kadar çekilmez hal alan gürültü’ yasak. Gürültü kirliliğine giriyor, yaptırımı var. Peki gürültücü komşuya karşı ne yapabilirsiniz?

Konak Zeytinlik Mahallesi'nde yıkım başladı!

İzmir Konak'ta görüntü kirliliğine neden olan binaların yıkımına başlandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yıkımı Zeytinlik Mahallesi 1163 Sokak’ta başlattı.

Çamlıca'da 40 yıllık TRT verici kulesi de sökülüyor!

Küçük Çamlıca TV-Radyo kulesinin devreye alınmasından sonra görüntü kirliliğine yol açan eski antenlerin sökümünde sona yaklaşıldı. 166 metre yüksekliğindeki TRT verici kulesinde de söküm çalışmalarına geçildi.

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

Van İpekyolu'nda metruk yapılar yıkılıyor!

Van İpekyolu Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çevre ve görüntü kirliliğine yol ve tehlikeye neden olan, metruk yapıların yıkımı gerçekleşiyor.

Kanal İstanbul, Marmara depremini tetikleyecek mi?

Kanal İstanbul konusundaki bu bilgi kirliliğine Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Recep Bozdoğan açıklık...

Kanal İstanbul çevre kirliliğine son verecek!

Kanal İstanbul’un çevre için tehlikeli olacağını söyleyenler, Boğaz’da ve Marmara’da yaşanan asıl kirlilik görülmüyor. Gemilerden sızan mazot ve yağ kirliliğinin Kanal İstanbul ile son bulacağı açıklandı.

Bodrumda deniz kirliliğine tepki Haberi

Bodrumda deniz kirliliğine tepki


Küçükbük Mahallesi'nde dereden denize ulaşan yosun ve atıkların temizlenmediğini öne süren vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.Bodrum'da bir dereden akan yosunlu suyun denizi kirlettiğini öne süren vatandaşlar, yetkililerden destek istedi. Küçükbük Mahallesi'ndeki halk plajında, dereden denize yosunlu su geldiğini gören tatilciler, bölgede oluşan kirliliğe tepki gösterdi. Yosunlu suyun insan sağlığını tehdit ettiğini belirten vatandaşlar, yosunlar arasından denize girmek ve güneşlenmek zorunda kaldıklarını belirtti.


Mahalle sakinlerinden Rahmetullah Karakaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, 17 yıldır Küçükbük Mahallesi'nde yaşadığını, dereden akan suyun yıllardır denizi kirlettiğini söyledi.Geçmişte belediyenin bölgeyi temizlediğini belirten Karakaya, "Ancak şu anda temizlenmiyor. Buranın bir an önce belediye tarafından temizlenmesi gerekiyor" dedi.


Bölgede 20 yıldır tatil yapan Adnan Berberer ise otellerin, sitelerin atıklarının dere aracılığıyla plaja ulaştığını vurguladı. Bölgede tedbir alınmadığını ifade eden Berberer, "Ucuza...