05 / 05 / 2024

boğazda imar yapılabilecek

boğazda imar yapılabilecek

Yapı Denetim Kanunu Taslağı’na eklenen yeni maddelerle koru, mesire yeri ve yeşil alan gibi özel mülkiyete ait parsellerde taban alanı katsayısı yüzde 5’i ve bodrum hariç 2 katı geçmemek koşuluyla konut, ticaret merkezi ve turizm alanı inşa edilebilecek..

Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi de isyanda: Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor!

Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç da, düşük kira bedeli ödemesiyle gündeme geldi. Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi, "Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor" dedi. İşte ayrıntılar...

1940 yılında İstimlak Kanunu'nda değişiklik! Yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek!

1940 yılında, İstimlak Kanunu'nun 11. maddesinde değişiklik yapıldı. Buna göre yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek. 

Taşınmaz satışlarında tapu işlemleri artık hafta sonu da yapılabilecek! Tapu işlemi yaparken bunlara dikkat!

Tapuda yeni dönem resmen başladı. Yalnızca tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki tapu işlemi yapacakların nelere dikkat etmesi gerekiyor?

e-Devlet'te son dakika düzenlemesi! Askerlik işlemleri artık tek noktadan yapılabilecek!

Milli Savunma Bakanlığı, askerlik işlemlerinin e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebileceğini açıkladı. Artık askerlik işlemleri tek noktadan yapılabilecek...

15 Temmuz Cuma günü bankalar açık olacak mı para alıp göndermek yapılabilecek mi?

15 Temmuz Cuma günü bankalardan işlem yapılabilecek mi, bankalardan para yatırma para çekme işlem gerçekleşecek mi sorularının cevapları merak edliyor. 15 Temmuz Cuam günü bankalar açık olacak mı sorusunun cevabı haberimizde...

Temmuz ayı kira artış 2022 ne kadar olacak? Temmuz ayında kiraya ne kadar zam yapılabilecek?

Temmuz ayına girmemiz ile birlikte kira sözleşmesi bu ay içerisinde yenilenecek olan kiracılar ve ev sahipleri kiralara ne kadar zam yapabileceğini araştırmaya başladılar. Temmuz ayı kira artış 2022 ne kadar olacak? Temmuz ayında kiraya ne kadar zam yapılabilecek? İşte tüm detaylar...

Gayrimenkul satış sözleşmeleri noterler tarafından yapılabilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 9 amaç altında sıralanan 50 hedef ve 393 faaliyetten oluşan İnsan Hakları Eylem Planı'na göre gayrimenkul satış sözleşmelerin noterler tarafından yapılabilecek.

Boğaziçi Yapı Dış Cephe Alüminyum İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Yapı Dış Cephe Alüminyum İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Açıkgöz tarafından kuruldu.

Boğazkent Kentsel Yapı İmar Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Boğazkent Kentsel Yapı İmar Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yunüs Öztepe tarafından kuruldu.

Demet Akalın boğazda lüks restoran mı açtı?

Demet Akalın, Okan Kurt ve kızları Hira, Zorlu Alışveriş Merkezi'nde görüntülendi. Akalın, boğazda lüks restoran açtığına dair basına yansıyan haberleri yanıtladı.

Kilyos'ta sit alanındaki arazinin imar planı değiştirildi!

İstanbul Kilyos'ta, Karadeniz kıyısında 3. derece doğal sit alanında kalan 29 bin 768 metrekarelik arazinin imar planları değiştirildi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından itirazlar için askıya çıkarıldı.Konut alanı olarak belirlenmiş parselde otel yapılabilecek...

İmar uygulamalarına yeni düzenlemeler getirildi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında imar uygulamalarında yeni düzenlemeler getirildi. Buna göre, ada bazında tapu sahiplerinin tamamının talebi üzerine ayrıcalıklı imar planı yapılabilecek.

TOKİ 100 Bin Konut Projesi'nde ödemeler katılım bankaları aracılığıyla da yapılabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) "100 Bin Sosyal Konut Projesi"nde ödemeler katılım bankaları aracılığıyla da yapılabilecek.

boğazda imar yapılabilecek Haberi

boğazda imar yapılabilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 11 kanunda değişiklik öngören torba kanun taslağındaki Yapı Denetim Kanunu’ndaki düzenlemesi, Boğaziçi bölgesinin belli şartlarda imara açılmasını da kapsıyor. Buna göre, Boğaziçi’nde koru, mesire yeri ve yeşil alan gibi özel mülkiyete ait parsellerde taban alanı katsayısı yüzde 5’i ve bodrum hariç 2 katı geçmemek şartıyla konut, ticaret merkezi ve turizm alanı...