06 / 07 / 2024

boğazda kiralık villa

boğazda kiralık villa

1998 yılında İstanbul Boğazı'nda ihtiyaç fazlası konutun oluşması, daha önce tavana vuran kiraların düşmesini sağlamış. Toplamda 15 bin konutun tamamlanması ile İstanbullular bu konutları kiralamaya başlamış.

İstanbul'da en kötü evin kirası 20 bin TL! Evini boş tutandan vergi alınırsa kiralık konut piyasası düşer!

69,6 bin takipçili Trader Yavuz isimli kullanıcı, İstanbul'da en kötü evin kirasının 20 bin TL olduğunu söyledi ve kiralık konut piyasasının düşmesi için vergi önerisini dile getirdi. İşte o paylaşım...

Kıbrıs'taki kiralık evlere tatil ayarı! Vatandaş müstakil ev ve villalara yöneldi!

Kıbrıs'ta tatil sezonun başlaması ile  kiralık “tatil dairelerine” rağbet oluştu. Villa, müstakil ev, ikiz villa, bungalov grubundaki kiralıkların sayısı ise 883’ten 965’e çıktı.

6 ay önce kiralık konut bulmak imkansızdı, şimdi 750 ev kiracı bekliyor!

Ege’nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan Marmaris, son 6 ayda kiralık konut piyasasında beklenmedik bir değişim yaşadı. Gözde ilçede yüksek kiralar nedeniyle pek çok ev boş kaldı.

Kiralık bungalov ev kiraladı, adres boş zeytinlik çıktı! Sosyal medya dolandırıcılarına dikkat!

Kuşadası'nda, dolandırıcılar, sahte instagram hesabı üzerinden 'kiralık bungalov ev' diye koydukları ilanlarla bir çok kişiyi mağdur etti. 

Ev sahipleri uyandı: Boş ev var ama kiralık ev yok!

Ev sahipleri kiracı kavgaları son sürat devam ederken, kiralık evlerdeki azalma da dikkat çekti. Hemen hemen her ilde çok fazla boş ev varken, kiralık konut az. Peki bunun sebebi ne?

Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi de isyanda: Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor!

Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç da, düşük kira bedeli ödemesiyle gündeme geldi. Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi, "Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor" dedi. İşte ayrıntılar...

Kiralık ev krizi için 7 çözüm önerisi: Boş eve vergi, kiraya üst sınır gelmeli! 

Kadıköy Geçinemiyoruz Platformu 2023 Kasım ayı Kiralık Konut Raporu'nda, kiralık evlerle ilgili çarpıcı detaylar paylaşıldı ve derinleşen kira krizine ilişkin çözüm önerileri de açıklandı. İşte ayrıntılar...

O ilde kiralık konut fiyatları düştü! Ev sahipleri fiyatları düşürerek kiraya vermek istiyor!

Konya’da kiralık konut fiyatları düşüyor. Boş duran kiralık dairelerine kış sezonunda aidat ve yakıt masrafları ödemek istemeyen konut sahipleri, fiyatlarda indirim yaparak bir an önce kiraya vermek istiyor.

Ev sahipleri 'Boş Ev Vergisi'ne de çözüm buldu! Yeni trend eşyalı kiralık daire!

Son günlerde gündemden düşmeyen "Boş ev vergisi" konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Ev sahipleri henüz şartları bile belli olmadan boş ev vergisine yakalanmamanın yolunu eşyalı kiralık dairede buldu. İşte detaylar...

Bozcaada'da kiralık ev fiyatları cep yakıyor!

Kuzey Ege'nin incisi, Türkiye'nin köyü olmayan tek ilçesi Bozcaada, son zamanlarda tatil için tercih edilen gözde yerlerin başında yer alıyor. Bozcaada’da, kış aylarında konutların büyük kısmı boş olsa da kiralık konut bulunmuyor. Adada ev fiyatları cep yakıyor.

Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi?

İstanbul’da kiralık ve satılık ev fiyatlarında son bir senede büyük bir yükseliş kaydedildi. Bir sene öncesine kadar bin 500, 2 bin TL seviyesinde evlerin kiralanabildiği İstanbul’un birçok semtinde boş konut kalmadı.

Kiralık evlerde talep patlaması!

Kiralık evlere talepler hızla artmaya devam ediyor. Emlakçılar boşalan dairelerin bir günde kiraya verildiğini dile getiriyor. 

Kiralık villalara Kovid-19 rağbeti!

Yurt dışında daha fazla popüler olan ancak ülkemizde de son senelerde rağbet artan kiralık villa, otel veya pansiyonlarla karşılaştırıldığında sunduğu fırsatlarla dikkat çekiyor.

boğazda kiralık villa Haberi

boğazda kiralık villa



Nazar mı değdi?


Boğaz'da kira fiyatları düştü... 70 milyarlık villa 1000 dolara, 20 milyarlık daireler 80 milyona kiraya veriliyor.


NURTEL ERTUL


    Boğaz sırtlarında 10 yıl önce ruhsat ve imar izinleri alınarak yapımına başlanan 10 bin lüks daire ile 5 bin villanın tamamlanması, daha önce tavana vuran kiraların düşmesini sağladı. Satış fiyatları 100 milyara yaklaşan Sarıyer sırtlarındaki daireler 70-80 milyon liradan kiralanmaya başlandı.


İhtiyaç fazlası


    Boğaz'da son yıllarda ihtiyaç fazlası konutun oluştuğuna dikkat çeken Sarıyerli emlakçılar, ''Bu nedenle süper lüks dairelerin kiraları umulanın altında kaldı. Lüks binalarda ucuza oturmak isteyen İstanbullular ulaşım zorluğuna rağmen sırtlardaki bu konutları kiralamaya...