01 / 05 / 2024

borsa devre kesici

borsa devre kesici

Borsa İstanbul, BIST 100'deki kayıpların yüzde 5'e yükselmesinden sonra yine devre kesici uyguladı. 

Borsada işlemler geçici olarak 2. kez durduruldu!

Borsa İstanbul AŞ, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin ikinci kez devreye girmesiyle borsada tüm hatlarda işlemlerin yeniden askıya alındığını ve işlemlerin saat 14.53.17'den itibaren kaldığı yerden devam edeceğini aktardı.

2 kez devre kesen borsa günü sert düşüşle tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 7,08 değer kaybıyla günü 7.424,97 puanla tamamladı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 565,45 puan geriledi ve toplam işlem hacmi 123,2 milyar lira olarak gerçekleşti.

Borsa İstanbul'da panik havası! Borsa açılışta devre kesti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 6,38 düşüşle 4.489,58 puandan başlarken, değer kaybının yüzde 5'i aşması nedeniyle Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi devreye sokuldu.

Borsada kan kaybı derinleşti! Devre kesiciler 2 kez çalıştı İşte son durum!

Kahramanmaraş merkezli olarak dün meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremlerden piyasalar da oldukça etkilendi. Deprem haberinin duyulmasıyla haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlayan Borsa İstanbul’da bugün de kayıplar derinleşti ve devre kesici çalıştı.

Borsa’da son dakika! Borsada devre kesici çalıştı, işlemler geçici olarak durduruldu!

Ülkemizi büyük bir üzüntü ve yasa boğan deprem felaketi gündemdeki önemini korurken, Borsa İstanbul’da da satış ağırlıklı seyir devam ediyor. Endeks güne yine kayıplarla başlarken, Borsa İstanbul son dakika yaptığı açıklama ile devre kestiğini duyurdu.

Borsada son dakika gelişmesi! Kayıplar yüzde 5’i aşınca devre kesici çalıştı!

Borsada sular durulmuyor. 2023 yılına olumsuz başlayan Borsa İstanbul’da endeks yüzde 5’lik düşüşle 4 bin 754 puana kadar gerileyince devre kesici uygulandı.

Bu tarihten sonra borsaya girmeyin! Girenler borsadaki tüm varlığını kaybedecek! Uzmanlardan korkutan uyarı şimdi geldi!

Ani düşüşler sebebiyle son bir haftada iki defa devre kesici uygulayan Borsa İstanbul'a gelen yatırımcıların zarara uğramamak için hisselerini satıp Borsa'dan çıktığı iddia edildi. Borsa İstanbul'un son 1,5 aydaki değer kaybının yüzde 17 olduğu ifade edildi. İşte, Borsa İstanbul'daki düşüşe konunun

Borsa'ya o tarihten sonra girenler pişman olacak! Uzmanlardan uyarı geldi!

Borsa İstanbul’da, bir süredir ani düşmeler yaşanması nedeniyle bir haftada ikinci kez devre kesici  uygulandı. Yatırımcıların zarara uğramamak amacıyla hisselerinin satışıyla borsadan çıktığı öne sürüldü.

Borsada devre kesici çalıştı! O sektörde büyük kayıp var!

Borsa İstanbul bugün yine tarihi günlerinden birini yaşadı. BIST 100 endeksi, yüzde 5,19 değer kaybıyla günü 4.728,88 puandan tamamlarken, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi uygulamasıyla, pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemler geçici olarak durduruldu.

Borsada peş peşe yaşanan düşüşler sonrası yeni karar!

Borsa İstanbul, gün içerisinde devre kesici sisteminin çalıştığı ve açığa satış yapılabilen hisselerde, gün sonuna kadar açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının uygulanacağını bildirdi.

Borsa bugün neden çakıldı? Düşüş devam eder mi?

Borsa İstanbul bugün tarihi düşüşlerinden birini daha yaşadı. Düşüşün çok sert olması nedeniye iki kez devre kesici çalıştı ve kayıp yüzde 7,37’de kaldı. Peki yatırımın yıldızı borsadaki bu düşüş neden yaşandı? İşte uzmanların yorumları...

Borsada son 11 ayın en sert düşüşü yaşandı! Devre kesici iki kez çalıştı!

Borsa İstanbul bugün önemli düşüşlerinden birini daha yaşadı. Bugün Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 7,37 değer kaybetti ve günü 5.116,41 puandan tamamladı. Bu gelişmeyle Borsa İstanbul BIST100 endeksi, 24 Şubat 2022'den bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Düşüşün önü alınamıyor: İş Bankası son çare devre kesici uyguladı

Borsada iki haftadır devam eden düşüş hızlanırken, İş Bankası hisse senedinde düşüş yüzde 5'e ulaştı. Banka tedbir olarak devre kesici işlemleri durdurdu. Öte yandan BIST 100 endeksi, önceki kapanışa nazaran 21,46 puan azalırken, toplam işlem hacmi ise 56 milyar lira seviyesinde hesaplandı.

Borsa çok sert düştü, düşüşün ardındaki sebep ne?

Borsa'daki sert düşüş nedeniyle devre kesici uygulanırken, Sermaye Piyasası Kurulu da bir açıklama yaparak piyasa bozucu hareketlerin yakından takip edildiğini vurgulandı.

borsa devre kesici Haberi

borsa devre kesici

Borsa İstanbul, BIST 100’deki kayıpların yüzde 5’in üzerine yükselmesinden sonra devre kesiciyi çalıştırdı. Sputnik News'te yer alan habere göre; Borsa İstanbul, bugüne hızlı satış dalgasıyla başladı ve ardından bir miktar toparlanma kaydetti. Öğleden sonra ise BIST 100’deki kayıp yüzde 5’e ulaştı ve 1800 seviyesinin altına düştü. 

Borsa İstanbul tarafından gerçekleştirilen açıklamada, “Saat 14:39:26 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı'nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur” ifadelerine yer verildi. 

BIST 100, son dört işlem gününde toplam 5 defa devre kesiciyi çalıştırdı. 

Borsada işlemler geçici olarak 2. kez...