15 / 05 / 2024

Borsa İstanbul spk

Borsa İstanbul spk

Borsa İstanbul, Ankara’da sahip olduğu 34 milyon liralık binasını SPK’ya bağışladı. SPK, bu sayede tarihinin en büyük bağış geliri rakamına ulaştı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) geçtiğimiz yıl kurul tarihinin en yüksek bağışını aldı.

Borsa yatırımcı için tek alternatif mi oluyor?

Şubat ayında yeniden esmeye başlayan halka arz rüzgarı tavan serileriyle başladı. SPK’nın şubat ayında 7 şirketin halka arzını onaylamasıyla yatırımcı yeniden Borsa İstanbul’a geldi. Enflasyon beklentilerinin bozulmasıyla borsa yeniden yatırımcı için öne çıktı.

Borsa İstanbul’da yeni halka arz açıklandı. SPK, Limak Çimento’nun halka arzına onay verdi

Borsa İstanbul’da halka arz olacak şirketlere yenisi eklendi. Sermaye Piyasası Kurulu, Limak Çimento’nun halka arzına onay verdi. Halka arz onayını X sosyal medya hesabından paylaşan Solakoğlu’nun takipçilerinden bir kısmı haberi sevinçle karşılarken bazıları borsada dengenin bozulacağını söyledi.

Borsa İstanbul’da 2024’te halka arz olacak şirketler!  İşte SPK’dan onay bekleyen 40 şirket!

Borsa İstanbul’da yılın ilk halka arzları bu hafta iki şirketle başladı. Geçen yıl yaşanan coşkunun ardından yatırımcılar 2024 halka arz takvimini merakla bekliyor. Solakoğlu X sosyal medya hesabından 2024 yılında halka arz olmak için onay bekleyen şirketlerin listesini paylaştı.

2024’ün ilk halka arz şirketleri açıklandı. SPK’dan iki şirket için onay çıktı

2023 yılını halka arz rekoruyla tamamlayan Borsa İstanbul’da yeni yılın ilk halka arzları açıklandı. SPK’nın iki şirkete verdiği halka arz onayını X sosyal medya hesabından paylaşan Borsa Temel Analisti Tardu Barlas’ın gönderisine küçük yatırımcıdan yorum yağdı.

Şirketler akın akın borsaya geliyor! Faizsiz finans kuruluşu Katılımevim de borsa yolunda!

Borsa İstanbul’da halka arz rüzgarı devam ediyor. Başvrusu SPK tarafından onaylanan Katılımevim halka açılıyor. Halka arzın 6-7 Haziran tarihlerinde, borsada satış yöntemi ile tamamının bireysel yatırımcılara yönelik gerçekleştirileceği belirtildi.

SPK’dan dünyaca ünlü ABD’li bankaya şok ceza!

Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul'da yapılan bazı manipülatif işlemler yüzünden dünyaca ünlü JP Morgan'a para cezası kesti. SPK'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada cezaya "piyasa bozucu eylemler" gerekçe gösterildi.

Borsa’da şok gelişmeler! 5 iş günü borsada işlemler durduruldu! Kayıplar kaç günde telafi edilir?

Borsa İstanbul deprem felaketinin ardından pay piyasalarında işlemlerin 5 iş günü durdurulmasına karar verirken, akıllara Gölcük depreminde alınan önlemler geldi. O zamanki adıyla İMKB hangi önlemleri almıştı? Kayıplar kaç günde telafi edildi? İşte yanıtları...

Sosyal medyada borsa şikayetleriyle yıkılıyor! İşte borsa yatırımcısının talepleri!

Borsada yaşananlarla ilgili sosyal medya adeta yıkılıyor. Son olarak 1999 yılında yaşanan Gölcük merkezli büyük Marmara depreminin ardından kapanan Borsa İstanbul’da, 24 yıl sonra yeniden işlemler durdurulurken, yatırımcıdan 10 milyar TL’lik yeni kaynak sağlayacağı iddiasıyla beş talep geldi.

Borsa yatırımcısı çimentoya adeta hücum etti!

Kahramanmaraş merkezli ve 10 kenti derinden sarsan deprem sonrası Borsa İstanbul’da yaşanan çok sert düşüşe karşılık çimento hisselerinde yukarı yönlü hareket bugün de devam etti.

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından Borsa İstanbul'dan 'deprem' kararı! Geçiçi olarak kapatıldığı duyuruldu

Türkiye'yi yasa boğan merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.6 ve 7.6'lık depremlerin ardından, Borsa İstanbul aracılığı ile 8 şirketin borsadaki paylarını geçici olarak kapatıldığı ilan edildi. 

Borsa’da son dakika! Borsada devre kesici çalıştı, işlemler geçici olarak durduruldu!

Ülkemizi büyük bir üzüntü ve yasa boğan deprem felaketi gündemdeki önemini korurken, Borsa İstanbul’da da satış ağırlıklı seyir devam ediyor. Endeks güne yine kayıplarla başlarken, Borsa İstanbul son dakika yaptığı açıklama ile devre kestiğini duyurdu.

Borsa İstanbul’da ‘deprem’ şoku! 6 Şubat BIST 100 endeksi ne oldu? İşte, yükselen ve değer kaybeden hisseler!

Borsa İstanbul, haftaya moralsiz bir başlangıç yaptı. BIST 100 endeksi, Kahramanmaraş depreminin ardından haftaya kayıplarla başladı. Endeks gün sonunda 67,45 puan değer kaybetti.

Borsa yatırımcıları kayıplarını kaç günde telafi edecek? BIST 100 endeksinde kısa vadede kritik seviyeler nerede?

Borsa İstanbul 2023 yılına kötü bir performans ile başladı. 23 Ocak’ta başlayıp tam 8 işlem günü aralıksız değer kaybını sürdürdü. 2008 küresel ekonomik krizinden bu yana yaşanan en uzun soluklu düşüşün ardından şimdi bu düşüşlerin nasıl telafi edileceği merak ediliyor.

Borsa İstanbul spk Haberi

Borsa İstanbul spk


Borsa İstanbul, Ankara’da sahip olduğu 34 milyon liralık binasını SPK’ya bağışladı. SPK, bu sayede tarihinin en büyük bağış geliri rakamına ulaştı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) geçtiğimiz yıl kurul tarihinin en yüksek bağışını aldı. SPK 2013 Faaliyet Raporu’nda yer alan bilgilere göre, SPK’ya geçen yıl 34 milyon 117 bin 448 liralık bağış ve yardım yapıldı. Vatan'ın haberine göre, SPK yöneticileri bu paranın Borsa İstanbul’dan geldiğini açıkladı. SPK’dan yapılan açıklamada  “34 milyon 117 bin 448 TL tutarındaki Kurum ve Kişilerden Alınan Bağış ve Yardımlar Gelir kaleminin yüzde 99 kısmı, İMKB mülkiyetinde iken 6362 sayılı Kanun gereğince Kurulumuza devredilen Ankara’daki Kurul hizmet binasının Kurul kayıtlarına alınmasından kaynaklanmıştır” denildi. SPK’nın 2013 yılında gelir beklentisi 95 milyon 510 bin lira idi. Ancak Sermaye Piyasası...