07 / 05 / 2024

boş yere emlak vergisi ödemek

boş yere emlak vergisi ödemek

Geliri olmayan tek mesken sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf oluyor. Boş yere emlak vergisi ödeyenler iade için belediyeye müracaat edebiliyor..

Emlakçılar: Kira kontratları takip edilebilir olsun!

Konuttan kira geliri elde eden vatandaşların beyanname verme süreleri 5 Nisan 2024 tarihinde resmen doldu. Bakan Şimşek, toplamda 420 bin konutta yerinde tespit yapıldığını dile getirirken, Emlak müşaviri Yeşiltaş başlatılan uygulamaların ayaklarının yere basmadığını söyledi...

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Gayrimenkul kriziyle boğuşan Çin, beş yıllık mortgage oranlarını düşürdü!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen emlak kriziyle boğuşan Çin'de  5 yıllık kredi faizi oranı yüzde 4,20'den yüzde 3,95'e indirilirken ayrıca kurumsal krediler için referans olan 1 senelik faiz oranı da yüzde 3,45'te tutuldu.

TCMB'nin kiraların düşmesi için önerilerine emlakçılardan tepki! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut ve kira fiyatlarındaki artış hızının yavaşlaması için sahip olunan eve göre kademeli vergilendirme ve boş konut vergisi önermişti. Söz konusu öneriyi emlakçılar değerlendirdi. İşte o değerlendirmeler...

1941'de Emlak Bankası tarafından Boğaz'da satılık yalı, arsa, köşk ve koru...

1941 yılında Emlak Bankası, Boğaziçi'nin en seçkin yerinde sahile 82 metre yakınlıkta yalı arsası, köşk ve koru satıyormuş.

İstanbul Boğazı'nda yalı satan emlakçıya 36 milyon TL komisyon: 1 yalı satışı emlakçıyı zengin ediyor!

Emlakçılar, İstanbul Boğazı’nda yalı satışını yaptıklarında Adalar’dan 1 yalı dairesi, 11 milyon lira değerinde bir yat ve lüks bir otomobil alabiliyor. İşte ayrıntılar...

Hong Kong emlak sektörü için 2024'ün de zor geçmesi bekleniyor!

Hong Kong'lu emlak geliştiricileri, sürekli rtan finansman maliyetleri ve emlak piyasasındaki yavaşlamayla boğuşurken 2024 yılında da zorlu bir süreçle karşı karşıya kalmaya hazırlanıyor

Milli Emlak, Manyas'taki 3 araziyi yüzde 20 indirimle satıyor! 

Manyas Milli Emlak Müdürlüğü, Balıkesir ili, Manyas ilçesi, Cumhuriyet ve Boğazpınar mahallelerinde yer alan 3 adet araziyi peşin ödemelere yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki Manyas'ta yer alan arazilerin fiyatları ne kadar? 

Emlak sektörü çöküyor: 1.4 milyar nüfuslu ülkede milyonlarca ev boş!

Emlak kriziyle baş başa kalan Çin'de milyonlarca evin boş olduğu belirtiliyor. Çin'de, eski bir yetkili ülke nüfusunun tamamının bile boş evleri dolduramayacağını belirtiyor.

Boş evlerle savaş: İstanbul'da konut sorunu ve dünyada çığır açan çözümler!

İstanbul'da konut sorunu, emlak sektöründeki ilerlemelerle birlikte artış göstermeye devam ediyor. Bu dönemde şehirde on binlerce boş evin bulunması da yoğun tartışmalara neden oluyor. Peki, dünya kentlerinde bu sorunun nasıl yaşanıyor ve hangi tür çözümler gündeme geliyor? İşte ayrıntılar...

Tapu sahipleri sakın boş yere para ödemeyin! 

Yılın belli dönemlerinde ödenen emlak vergisinde bu yıl, ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'ta sona eriyor. Emlak vergisi ödeyen kesim dışında bir de muaf olan kesim bulunuyor. Tapu sahipleri sakın boş yere para ödemeyin...

Milli Emlak'tan asgari ücretli için arsa ilanı! 10 bin TL'si olana 465 metrekare arsa sahibi olabilecek!

Apartman hayatının boğuculuğu yaşanan doğal afetler pek çok insanın uygun fiyatlı arazi aramasına neden oldu. Uygun fiyatlı arsa arayışında olan vatandaşlar için Milli Emlak’tan asgari ücretli arsa imkanı! 465 metre kare arsa için 10 bin TL yetiyor!

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

boş yere emlak vergisi ödemek Haberi

boş yere emlak vergisi ödemek

Emlak vergisi, her sene gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi ödemeleri senede iki eşit taksit halinde Mart, Nisan, Mayıs ve Kasım aylarında ödeniyor.


Kanunen emlak vergisini 200 metrekareden küçük tek eve sahip olan kimseler ödemiyor. Muafiyet için kişinin gelirinin olmaması gerekiyor. Ayrıca belediyeye bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. 

Muafiyetten habersiz bir şekilde, boş yere ödenen emlak vergisi geri alabiliyor. Bunun için yine bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor.


Emlak vergisi iadesi dilekçesi örneği


Tarih : ..../.../....

.........................BELEDİYE BAŞKANLIĞINA



Emlak Vergisi Kanununun 8. maddesi uyarınca aşağıda vasıfları açıklanan meskenime indirimli vergi nispeti uygulanmasını talep ediyorum.


- Hiçbir gelirim bulunmamaktadır.

-Türkiye sınırları içinde hisseli veya tam mülkiyet kapsamında brüt yüzölçümü 200 m2’yi geçmeyen tek meskenim dışında başka meskenim bulunmamaktadır.

- Bu meskenimi muayyen zamanlarda dinlenme amacıyla değil, daimi olarak kullanmaktayım.


Yukarıdaki...