13 / 05 / 2024

BREXIT kararı inşaat sektörünü nasıl etkiler

BREXIT kararı inşaat sektörünü nasıl etkiler

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, BREXİT sonrası para piyasalarında yaşanan dalgalanmanın inşaat sektörüne etkilerini değerlendirdi.

Eminönü Meydanı'nın inşaatı için Romanya'dan asfalt getirilmiş!

1940 yılında Eminönü Meydanı'nın inşaatı yavaş ilerlediğinde şikayet edilmiş. Belediye tarafından yapılan tetkikler sonrasında hava durumu değelendirilmiş ve ona göre karar verilmiş.

Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu!

İzmir'deki tartışmalı projeler arasında yer alan ve Çankaya'daki Orkide Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan Zorlu Konak'ın inşaatı durduruldu. Söz konusu kararı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi duyurdu...

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden biriydi... İnşaat işçileri grev kararı aldı!

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlanan Slovenya’da işçiler grev kararı aldı.

1942 yılında devlet inşaat ofisi kurulmuş!

1942 yılında inşaat malzeme bulma sıkıntısı her geçen gün artmaya devam etmiş. Bu soruna hükümet el atarak devlet inşaat ofisi kurulmasına karar verilmiş.

Demir fiyatlarına Çin etkisi! İnşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi! 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

Dünyanın en çok demir üreticisi Çin'de en büyük gayrimenkul üretim şirketinin tasfiyesine karar verilmesiyle fiyatlar artmaya başladı. Yurt içi piyasalarda inşaat demir fiyatlarına 200 TL zam geldi. 1 ton inşaat demiri kaç TL 2024?

Ünlü AVM'nin inşaatının mahkeme kararına rağmen devam etmesi vatandaşları isyan ettirdi!

11 Aralık 2023 tarihinde Trabzon İdare Mahkemesi tarafından inşaat ruhsatı iptal edilen Trabzon Forum Alışveriş Merkezi ek binasında ruhsatsız çalışmaların devam etmesi tepki çekti. Söz konusu inşaatı belediye de engelleyemedi. Yaşanan duruma vatandaşlar adeta isyan etti.

Dolar fırladı, inşaat demir fiyatları uçtu! Demir fiyatlarına zam geldi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar kuru zirveyi test etti. Dolardaki yükseliş piyasalara yansımaya başladı. En büyük örneği ise inşaat demirinde görüldü. Demir fiyatlarına zam geldi. Demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları.

Kanada’dan Türkiye’den ithal ettiği inşaat demirine ilişkin geriye dönük vergi değerlendirme kararı!

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA), Temmuz 2021 ve Ağustos 2023 yılları arasındaki dönemde Türkiye’den ithal edilen inşaat demirine uygulanan vergilerin bazı hallerde geriye dönük olarak değerlendirilebileceğini duyurdu.

İnşaat halindeki emniyet binası için 'orta hasarlı' denilerek yıkım kararı verildi!

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nün kaba inşaat halindeki yeni hizmet binasının 6 Şubat depremleri sonrası ‘orta hasarlı’ denilerek yıkılması Meclis gündemine taşındı.

İzmir'deki gökdelenin inşaatı yargı kararına rağmen sürüyor!

İzmir’de inşa edilmek istenen 135 metre yüksekliğindeki gökdelen projesi hakkındaki imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti. Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, yargı kararına rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirterek, projeden vazgeçilmesi için çağrı yaptı.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

'İnşaat Demiri İzleme Sistemi' geliyor: Darphane inşaat demiri takip sistemi kuracak!

Darphane'nin inşaat demirinin üretimi veya ithalatından inşaatta kullanım ve laboratuvar deneyleri dâhil geçen tüm aşamalarda izlenmesini sağlayacak İnşaat Demiri İzleme Sistemi'ni (İDİS) kurmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...

Avrupa'da inşaat krizi! Şirketlerin yarısından fazlası projeleri durdurdu!

Belçika'da faaliyet gösteren inşaat şirketinin yüzde 53'ü, tedarik sorunları ve artan maliyetler nedeniyle projelerini askıya alma kararı aldı.

BREXIT kararı inşaat sektörünü nasıl etkiler Haberi

BREXIT kararı inşaat sektörünü nasıl etkiler

BREXİT sonrası para piyasalarında yaşanan dalgalanmanın inşaat sektörüne etkilerini değerlendiren Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, kısa vadede dolar ve altından kar eden yatırımcının karlarını realize edip elde ettiği kazancı gayrimenkul yatırımı olarak kullanabileceğini söyledi. 


İşte Uğur Dumankaya'nın açıklaması:



AB’de kalıp kalmamayı oylayan İngiltere’den gelen sonuçlar kısa ve uzun vadede para piyasalarında etkili olacak. Bugün resmi olarak açıklanan BREXIT referandum sonuçları sonrası para piyasalarında dolar ve altında dalgalanma yaşandı. 


Para piyasalarında yaşanan bu dalgalanmanın inşaat sektörüne etkilerini değerlendiren Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, kısa vadede dolar ve altından kar eden yatırımcının karlarını realize edip elde ettiği kazancı gayrimenkul yatırımı olarak kullanabileceğini söyledi. Uğur Dumankaya açıklamasına şöyle devam etti: “Brexit kararı kısa vadede finansal piyasalarda dalgalanmaya sebep olacaktır. Ancak Türkiye’nin...